Άλλος για τη βάρκα μας;

Δυστυχώς, η θητεία του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική ομάδα θεωρείται ήδη αποτυχημένη. Μία πρόσληψη, που σε συνδυασμό με την ομάδα που επιλέχθηκε να τον περιβάλει, συμπεριλαμβανομένων των Γιαννακόπουλο και Μπασινά, έμοιαζε αρχικά ικανή να βάλει την Εθνική σε μία νέα, επιτυχημένη εποχή.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και φτάσαμε γρήγορα στο σημείο να ψάχνουμε τον επόμενο για τη θέση. Αυτό κάνουν και οι στοιχηματικές στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν ήδη ανοίξει αγορά που αφορά στον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας.

Οι επιλογές τους σε έμψυχο δυναμικό και ο τρόπος που αυτές έγιναν, έδειξαν ότι προέκυψαν μέσα από ένα σωστό σκεπτικό. Έκαναν ταξίδια, είδαν από κοντά τους παίκτες, και όντας κι αυτοί κομμάτι της ιστορίας της ομάδας ήξεραν τον τρόπο για να δέσουν τους ποδοσφαιριστές γύρω από τη νέα αυτή προσπάθεια.

Ωστόσο, επιβεβαιώθηκε απ΄ ότι τουλάχιστον φαίνεται, η άποψη κάποιων που έλεγαν ότι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του Αναστασιάδη που συχνά συγκρούεται με τους παίκτες του δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για την Εθνική. Ήδη κάποιοι παίκτες κλειδιά όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην παραμονή Αναστασιάδη στην ομάδα. Ενώ απ’ ότι λένε δεν προτίθενται να συνεχίσουν στην Εθνική υπό τις οδηγίες του.

Είναι ο πέμπτος προπονητής μας μετά τους Ρεχάγκελ και Σάντος. Και είναι ο πέμπτος που δεν καταφέρνει να αναδείξει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και να τους δέσει σαν σύνολο. Το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος να συνεχίζει να απέχει από τα γήπεδα που αγωνίζεται η Ελλάδα, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός τελικής φάσης μιας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης. Η τελευταία φορά που είδαμε την Εθνική να παίρνει μέρος σε Euro ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το 2014, οπότε και αγωνίστηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Mundial.

Έπειτα, ξεκίνησε το σερί αποτυχημένων προσπαθειών για πρόκριση σε μία μεγάλη διοργάνωση. Η αρχή έγινε με το Euro 2016, όπου απέτυχε να προκριθεί σε Ευρωπαϊκό Κύπελο για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες. Το 2018 απέτυχε να πάρει την πρόκριση μέσω των μπαράζ με την Κροατία για το Παγκόσμιο Κύπελο. Ωστόσο κάθε άλλο παρά αποτυχία θα πρέπει να θεωρείται η πορεία της εκείνη τη χρονιά, αφού η Κροατία έφτασε ως τον τελικό εκείνου του τουρνουά, ενώ και το Βέλγιο το οποίο αντιμετώπισε στους ομίλους των προκριματικών είχε κι αυτό πολύ καλές εμφανίσεις.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα και τα ερωτήματα για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο αλλά και αν αυτός θα είναι ο άνθρωπος που θα καταφέρει να βγάλει την Εθνική από τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο καιρό. Είναι και θέμα ψυχολογίας εκτός από αγωνιστικό, καθώς πλέον οι παίκτες έχουν χάσει τη πίστη στον εαυτό τους σε σχέση με την Εθνική ομάδα, γι’ αυτό βλέπουμε αρκετούς να αποδίδουν χαμηλότερα από τις δυνατότητές τους όταν αγωνίζονται με το εθνόσημο.

Τα κυριότερα ονόματα που ακούγονται και αναφέρονται από τις στοιχηματικές είναι έξι, με πέντε από αυτούς να είναι Έλληνες. Πρώτο φαβορί με 1.75 ο Δέλλας, πρώην προπονητής του Παναιτωλικού και βασικό μέλος της χρυσής ομάδας του 2004. Ακολουθεί ο Ουζουνίδης που δεν έχει εργαστεί σε κάποια ομάδα μετά τη λύση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ με 2.25. Ο Χιμένεθ με 4.50, που μόλις αποχώρησε επίσης από την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα και με λιγότερες πιθανότητες όπως δείχνουν και οι αποδόσεις που τους δίνονται ο Ποστέκογλου, Ελληνοαυστραλός και πρώην προπονητής της Αυστραλίας, ο Τσιώλης γνωστός από το πέρασμα του από αρκετές Ελληνικές ομάδες και ο Λεμονής, επίσης πολύπειρος σε Ελλάδα και εξωτερικό, γνωστός όμως κυρίως από τις θητείες του στον Ολυμπιακό.

Όλοι οι παραπάνω αλλά κυρίως τα δύο πρώτα φαβορί για τη θέση θεωρούνται ταιριαστά πρόσωπα με την Εθνική και τους ανθρώπους της. Είναι δεδομένο ότι όλοι θέλουμε το καλύτερο για την Εθνική ομάδα της χώρας μας, οπότε όποιος και να την αναλάβει, ας ελπίσουμε ότι θα σπάσει αυτό το αρνητικό σερί αποτυχημένων στο έργο τους με την Εθνική προπονητών και ότι θα μας αναγκάσει να ξαναβγούμε κάποια στιγμή στους δρόμους γι’ αυτήν!