Έκοβαν και έραβαν!

Πονοκέφαλος είχε δημιουργηθεί στον προπονητή της ΑΕΛ, όσον αφορά στο παίκτη που θα πλαισιώσει τον Κώστα Νεμπεγλέρα στο κέντρο. Με τον Σαββίδη να είναι τραυματίας και να παραμένει εκτός αποστολής και τον Ηλία Κυριακίδη εκτός αποστολής, δυστυχώς για μη αγωνιστικούς λόγους, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Πόσο μάλλον όταν εκτός αποστολής ήταν και ο τραυματίας Αραμπατζής, ο οποίος φέτος έχει αγωνιστεί σε αυτήν την θέση.

Ωστόσο ο Γιώργος Στράντζαλης, πήρε το ρίσκο και διάλεξε τον Θανάση Πατινιώτη ως παρτενέρ του αρχηγού της ομάδας στο χώρο του κέντρου. Και μάλιστα του βγήκε. Η ταχύτητα του νεαρού ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, έδωσε άλλη πνοή στην μεταβίβαση από την άμυνα στην επίθεση και από την επίθεση στην άμυνα. Με ποδοσφαιρικούς όρους το τρανζίσιον των “Βυσσινί” έγινε πιο γρήγορο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία πολλών ευκαιριών, ενώ εκμεταλλευόντουσαν οι παίκτες της ομάδας τον παραμικρό κενό χώρο, μη αφήνοντας κενούς χώρους οι ίδιοι! Γι΄αυτό και σε ολόκληρο ημίχρονο οι αντίπαλοι είχαν μόλις ένα σουτ(!).

Δε λέω η δυναμική του αντιπάλου δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια για να είσαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνεται συνέχεια. Ωστόσο είναι κάτι το οποίος θα ήθελα προσωπικά να δω να δοκιμάζεται και στο μέλλον. Αφού δούμε και τις χειμερινές προσθήκες πως αποδίδουν.