«Έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα η Super League 2 – Δεν είναι άκρα να διεκδικείς την ΚΥΑ»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City of Primo 106.1» μίλησε ο γενικός διευθυντής του Αλμωπού Αριδαίας, Ανδρέας Πασπαλιάρης και αναφέρθηκε κυρίως στο θολό τοπίο στη Super League 2 και τη γενική αβεβαιότητα για το οικονομικό και τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την έκρυθμη κατάσταση και την πόλωση μεταξύ της Super League 2 και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που έφερε την αναστολή πρωταθλήματος επ’ αόριστον, με τη χρηματοδότηση από το στοίχημα να είναι το σημείο τριβής:

«Γίνονται πράγματα απίστευτα, δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Είμαστε υπό το μηδέν, είναι και χειμώνας. Τι να αλλάξει. Ο κ. Αυγενάκης βγήκε στα Χανιά και είπε πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είπε καλή χρονιά και γιατί δε περιμέναμε 48 ώρες, τέτοιο πράγμα δεν έγινε ποτέ. Και οτι οι άλλες τρεις Λίγκες θα πάρουν τα χρήματα. Είναι σαφές οτι δε μπορούν να τα πάρουν οι άλλοι, πρέπει να τα πάρουν και οι 4 Λίγκες. Πρέπει να υπογράψουν όλοι. Πράγματα απίστευτα. Υπεύθυνος στην εκπροσώπηση στην πρώτη συνάντηση ήταν ο κ. Λεουτσάκος, ο πρόεδρος της Super League 2, που διαχειρίζεται το πρόβλημα. Όπως περιμένουμε εμείς, έτσι περιμένει και αυτός».

Για την κλιμάκωση του προβλήματος:

«Έπρεπε να σταματήσουμε πιο νωρίς. Όταν τα 250 χιλιάρικα τα έκανε 170 μέσα σε τρεις μέρες. Εκεί δυστυχώς δεν αντιδράσαμε, εκεί πιστεύω έπρεπε να αντιδράσουμε. Βγήκε μας είπε από πέρυσι το καλοκαίρι, που πηγαίναμε από μήνα σε μήνα ότι στις 15 Ιανουαρίου θα πάρουμε αυτά τα λεφτά. Όλες οι ομάδες έκαναν τον οικονομικό προγραμματισμό τους, καλώς-κακώς έβαλαν και αυτά τα λεφτά στον προγραμματισμό τους. Η Κυβέρνηση είπε για 15 Ιανουαρίου αυτό το ποσό. Αλλά τη μια μέρα γίνονται 170 και την άλλη γίνονται 66 χιλιάδες. Υπάρχουν ομάδες στη Super League που ξεχνάνε πολύ εύκολα. Και λένε οτι το στοίχημα αυτό βγαίνει από τις ομάδες και να πάει στις ομάδες. Εν μέρει πολύ σωστά. Και αν συμβαίνει αυτό, γιατί αυτά τα λεφτά να πάνε στο ράλι Ακρόπολις και στους Μεσογειακούς; Δε καταλαβαίνω, αφού είναι για τις ομάδες που ειναι στο στοίχημα. Πριν 10-12 μέρες είδαμε τα αρνητικά, αλλά περιμέναμε κάτι επίσημο. Δε μιλήσαμε, αλλά στην Ελλάδα γίνονται πράγματα απίστευτα και περιμέναμε να δούμε αν ισχύει ή δεν ισχύει αυτό. Ώσπου να καταλάβουμε, πήγαμε 100 χιλιάδες κάτω».

Για το πόσο θα περιμένει η δεύτερη κατηγορία:

«Πρέπει να δώσουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αν κάνει κάτι, αν μας φωνάξει τι θα πει. Μέχρι στιγμής το ευτύχημα είναι οτι φέτος στη Super League 2 δεν υπάρχουν αναβολές, ούτε μπαράζ ανόδου ή καθόδου. Το πρόγραμμα έχει κυλήσει πολύ καλά. Μπορούμε να περιμένουμε λίγο. Απλώς εμένα με στενοχωρεί οτι ομάδες της Super League ξεχνάνε πολύ εύκολα. Όταν βγαίνει ένας εκπρόσωπος μιας μεγάλης ομάδας, που προσπαθεί να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως και λέει στα άλλα μέλη οτι πρέπει εμείς… Που αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία δουλειά με εμάς. Καλά, ποτέ δεν είχανε και ποτέ δε θέλανε. Και να πούνε ναι, καλά κάνει ο κ. Αυγενάκης, που θα πάρουν τόσα λεφτά και τόσα δικαιούνται. Μα δεν είναι δική τους δουλειά. Ξαφνικά ασχολούνται με εμάς και οτι καλά έκανε ο κ. Αυγενάκης. Μου κάνει κακή εντύπωση, οι ομάδες που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, που του χρόνου θα έχουν και αυτοί το πρόβλημα. Και ψηφίζουν δυσανάλογα. Βέβαια η χώρα μας είναι πολύ μικρή και όλοι ξέρουν τι γίνεται, αλλά γιατί να γίνει έτσι».

Για το 26-0 της ψηφοφορίας για επ’ αόριστον αναστολή πρωταθλήματος στις ομάδες της Super League 2:

«Δεν είναι άκρα, όταν διεκδικείς αυτό που λέει η ΚΥΑ. Έχει γίνει νόμος του κράτους από τον κ. Στουρνάρα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και ξαφνικά, με το στόμα την αλλάζει. Θέλουμε την αρχική ΚΥΑ, όλες οι ομάδες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους. Φυσικά, θα ακούσουμε την Κυβέρνηση, θα μαζευτούμε ξανά, για να μιλήσουμε. Από τη μια βγαίνουν υπεύθυνοι μεγάλης ομάδας και λένε οτι και αυτά τα λεφτά που παίρνουμε είναι πολλά, γιατί αυτό βγαίνει από τις μεγάλες κυρίως ομάδες, που παίζουν πολλοί Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες πολύ στοίχημα, τις μεγάλες ομάδες και αυτές πρέπει να το πάρουν. Και από την άλλη, να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, αν είναι έτσι γιατί τα λεφτά πάνε στο Ράλι Ακρόπολις και τους Μεσογειακούς αγώνες. Είναι αυτοί στο στοίχημα; Δε μπορώ να καταλάβω. Και να ξέρουν οι μεγάλες ομάδες, η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ, είναι αμείλικτοι. Είναι υποχρέωση του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αν μπορείτε να το διασταυρώσετε, να έχουν δυο επαγγελματικές κατηγορίες όλες οι χώρες, είναι υποχρεωμένες. Αν, που το απεύχομαι, δε γίνουν οι αγώνες και διακοπεί οριστικά, είναι σίγουρες οι μεγάλες ομάδες αν μπορούν να παίξουν στην Ευρώπη; Μήπως πρέπει να το ψάξουν, να δουν αν γίνεται; Μήπως δεν είναι καλά διαβασμένο».

Για το αν έχουν υποστήριξη από ΕΠΟ, ΠΣΑΠΠ και άλλους φορείς η Super League 2 στον “αγώνα” και τα αιτήματά της:

«O ΠΣΑΠΠ έχει κάνει πολλά θετικά βήματα, αλλά κυρίως, για μένα, δε παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Πιέζει, κατά καιρούς βγαίνει και λέει γιατί δε παίζουν Έλληνες παίκτες στην Α΄ Εθνική. Δε πιέζει ουσιαστικά. Βγαίνουμε και μιλάμε και λέμε κάτι. Και βεβαίως πρέπει να έχει Έλληνες η Α΄ Εθνική, σε μεγάλο βαθμό, για να υπάρχει Εθνική Ελλάδος να είμαστε στην παγκόσμια κατάταξη στην 9η θέση, εκεί που είχαμε φτάσει. Αλλά για να γίνει, πρέπει να γίνουν κάποια βήματα. Δυστυχώς βήματα δε γίνονται. Ο ΠΣΑΠΠ είναι ένα καθαρά συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών και ενεργεί όπως νομίζει, κατά το δοκούν και όχι συνολικά. Η ΕΠΟ μας υποστηρίζει όχι γιατί έχουμε καλές ή κακές σχέσεις, αλλά πιστεύω γιατί έχουμε δίκιο. Καθαρά είναι θέμα Κυβέρνησης, έχει απόλυτο δίκιο η ΕΠΟ. Αυτό βγήκε με τον κόβιντ, δεν είναι κάτι εσαεί. Και είπε η Κυβέρνηση οτι αυτή η βοήθεια θα είναι συνεχόμενη και ετήσια. Πέρυσι δεν έγινε όμως. Πέρυσι λέγανε θα τα πάρουμε τον Γενάρη, όχι Απρίλη, Μάιο, Ιούνιο και τον Ιούλιο βγήκε ο κ. Στουρνάρας και είπε θα τα πάρουμε Ιανουάριο, με την εκκαθάριση. Τα πήραμε 15 Ιανουαρίου; Όχι!».

Για το αν μεταφέρθηκε κάτι άλλο από το προεδρείο στους εκπροσώπους των ομάδων και το χρονικό περιθώριο που ίσως δοθεί, ή απλώς αν περιμένουν τις κινήσεις Αυγενάκη:

«Εμείς αυτή τη στιγμή περιμένουμε. Το μπαλάκι το έχει πραγματικά ο κ. Αυγενάκης, που από τα Χανιά αυτά που είπε δεν είχαν λογική. Λέει κάτι που δε γίνεται και το ξέρει. Οτι θα πάρουν τα λεφτά οι άλλες τρεις Λίγκες και με εμάς θα δούνε. Μα ο ίδιος είπε οτι αν μια από τις 4 Λίγκες δεν υπογράψει, δε τα παίρνουν τα χρήματα ούτε οι άλλες 3 Λίγκες. Ο ίδιος τα λέει, ο ίδιος τα αναιρεί μόνος του. Θα περιμένουμε το πολύ δυο εβδομάδες (σ.σ. η μια ήδη πέρασε). Το 26-0 είναι πρωτόγνωρο. Πιστεύω να μείνει το 26-0. Ξέρουμε που βρισκόμαστε. Αυτός μη πάει να σπάσει το 26-0 με διάφορα τεχνάσματα. Η πλειοψηφία δεν ανατρέπεται. Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι υπολόγισαν αυτά τα λεφτά στον οικονομικό τους προϋπολογισμό. Απλώς να μην ξεχνάμε, γιατί ξεχνάμε πολύ εύκολα».

Για το φετινό Αλμωπό Αριδαίας:

«Ο Αλμωπός Αριδαίας είναι μια ομάδα μαζεμένη, με σφιχτή οικονομική πολιτική. Πέρυσι κάναμε μια καταπληκτική χρονιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλούς παίκτες που διαλέξαμε πέρυσι να πάνε σε άλλες ομάδες, με πολύ μεγαλύτερες αμοιβές. Αυτό από τη μια μας λυπεί, γιατί χάσαμε πχ τον Χρήστο Ρόβα. Από την άλλη, όταν πάει στην Καλαμάτα με τόσο καλή μεταγραφή οικονομικά για αυτόν, χαιρόμαστε. Εμείς είμαστε μια καθαρά ελληνική ομάδα, έχουμε μόνο δυο ξένους. Είμαστε ταπεινοί, στο ποδόσφαιρο αν χάσεις την ταπεινότητά σου και απλώσεις τα πόδια σου πολύ περισσότερο απ΄ ότι μπορείς, θα έχεις πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το οικονομικό. Χάσαμε κάποιους βαθμούς που μπορούσαμε να έχουμε, βάσει της εικόνας των συγκεκριμένων παιχνιδιών. Όπως στη Ρόδο με τον Διαγόρα, όπως με τον Ηρακλή Λάρισας στην Αριδαία, όπως στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας, όπου τα παιδιά εκεί έκαναν κατάθεση ψυχής, προς τιμήν τους. Πολύ καλά έκαναν και τους δίνω συγχαρητήρια. Τρία παιχνίδια που ήμασταν πολύ καλύτεροι, πήραμε τρεις βαθμούς, ενώ μπορούσαμε να έχουμε και 9. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάτι σου δίνει, κάτι σου παίρνει».

Για το στόχο του Αλμωπού στην επανεκκίνηση (αν και όταν αποφασιστεί):

«Στόχος εννοείται οτι είναι η παραμονή. Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό. Γίνονται λιγότερες οι ομάδες, οι Β ομάδες που παίζουν δε πέφτουν, οπότε για να σωθεί μια ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Αλλά δυστυχώς όλες οι ομάδες, επειδή βάλαμε το άλλο… πάπλωμα, που μας έταξε η Κυβέρνηση, απλώσαμε τα πόδια μας και λίγο περισσότερο. Μήπως δεν έχουμε πάπλωμα; (σ.σ. γέλια)».

Για τις αλλαγές της ομάδας τον Ιανουάριο στο ρόστερ:

«Έφυγαν τρεις υπερβολικά καλοί ποδοσφαιριστές, για διάφορους λόγους. Ο Σέχου πήγε στα Χανιά, ο Κολλαράς και ο Γιουκούδης πήγαν στη Βέροια. Κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν πλήγμα αυτό για την ομάδα. Κάναμε κάποιες κινήσεις, ελπίζουμε τα παιδιά που ήρθαν να είναι ανταγωνιστικά σαν τα παιδιά που έχουν φύγει και να καλύψουν επάξια τα κενά που έχουν αφήσει».

The post «Έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα η Super League 2 – Δεν είναι άκρα να διεκδικείς την ΚΥΑ» appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com