Αγιά Σοφιά: Προχωρούν και τα έργα για το κτίριο των μουσείων (pics)

Εκτός από την υπογειοποίηση και τα έργα στο κτίριο που θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων και τα δύο μουσεία συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι εργασίες τη δεδομένη στιγμή στο γήπεδο της ΑΕΚ επικεντρώνονται σε δύο εξωτερικά σημεία. Σε εκείνο της υπογειοποίησης και σε αυτό μπροστά από την παλιά σκεπαστή, όπου θα σηκωθεί το κτίριο που θα «ακουμπά» στην Αγιά Σοφιά και θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων τα μουσεία της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού. Δύο έργα που εξελίσσονται παράλληλα με τις κατάλληλες αντιστηρίξεις που έχουν γίνει.

Στο κομμάτι της υπογειοποίησης, όπως είδατε πρόσφατα στο ρεπορτάζ του gazzetta.gr από το εργοτάξιο, τα έργα των αντιστηρίξεων συνεχίζονται καθημερινά στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου με τα μηχανήματα να προχωρούν ανοίγοντας τρύπες, όπου εν συνεχεία γίνεται σκυροδέτηση και τοποθέτηση πλεγμάτων.

Με εντατικούς ρυθμούς κινούνται και οι εργασίες για το κτίριο μπροστά από την παλιά σκεπαστή. Τις τελευταίες μέρες ο γερανός που κατασκευάστηκε στο σημείο ξεκίνησε να μεταφέρει τα σίδερα προκειμένου αυτά να τοποθετηθούν και εν συνεχεία να αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα μπετά για τη θεμελίωση. Παράλληλα στον συγκεκριμένο χώρο έχει σκαφτεί και έχει διαμορφωθεί και η είσοδος για τα πούλμαν και τα αυτοκίνητα που θα οδηγεί προς το πάρκινγκ και η οποία θα συνδέεται με την υπογειοποίηση.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...