Αμανατίδης: «Το ποδόσφαιρο είναι η… ζωή μας»

Ο Γιώργος Αμανατίδης εξηγεί για λογαριασμό της «ΩΡΑΣ» πως το καλό ξεκίνημα της ομάδας του συνδέεται με την παρουσία της στο περσινό πρωτάθλημα.

Οι αγωνιστικές που πραγματοποιήθηκαν στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, είναι ένα πολύ μικρό δείγμα για να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιες σκέψεις για τις δυνατότητες των ομάδων προκύπτουν αβίαστα. Για παράδειγμα, το απόλυτο των βαθμών με το οποίο «τρέχει» ο πρωτοπόρος Ποσειδών Μηχανιώνας στον 2ο όμιλο, είναι κάτι που αφενός του έχει προσφέρει διαφορά ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες, αφετέρου δημιουργεί την αίσθηση ότι ενδέχεται να πρόκειται για μία συνέχεια της περσινής, πολύ καλής παρουσίας του στο Πρωτάθλημα.

Αυτό, άλλωστε, υποστηρίζει και ο Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος ως προπονητής της, γνωρίζει την ομάδα του καλύτερα από τον καθένα.

«Το ξεκίνημά μας ήταν κάτι που, είναι η αλήθεια, το περιμέναμε. Ήρθε ως η συνέχεια του περσινού πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι κρατήσαμε όλο το ρόστερ, με εξαίρεση δύο-τρία παιδιά που έφυγαν και, συγχρόνως, ήρθαν αρκετοί, νεαροί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.

Περιμέναμε ότι θα κάνουμε καλό ξεκίνημα, γιατί φαινόταν και απλό τα φιλικά. Ήμασταν σε σωστό δρόμο, με την προετοιμασία και την πολλή δουλειά που είχαμε πραγματοποιήσει όλοι μαζί.

Έτσι, οι κόποι μας και ο προγραμματισμός άρχισαν να φέρνουν καρπούς» σημειώνει στο ξεκίνημά του ο 46χρονος προπονητής και συνεχίζει:

«Μας στεναχωρεί η διακοπή, γιατί ήμασταν σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η ομάδα είχε βρει τα πατήματά της, ενώ ακολουθούσε και ένα σχετικά βατό πρόγραμμα, τουλάχιστον μέχρι την 8η αγωνιστική. Πλέον, δεν ξέρουμε πότε και πως θα ξεκινήσουμε.

Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά, έχουμε δώσει ατομικό πρόγραμμα και παρακολουθούμε τη δουλειά τους μέσω διαδικτύου».

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο ο τεχνικός του Ποσειδώνα επισημαίνει:

«Όταν λείπει η επαφή με την μπάλα, το κομμάτι της φυσικής κατάστασης έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Θεωρώ ότι με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ομάδα στο σημείο που βρισκόταν, γιατί έχει μπει η βάση».

«Είναι η… ζωή μας»

Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παρουσιάζουν συμπτώματα… στέρησης από αυτή την απραξία των τελευταίων εβδομάδων.

Ενδεικτική είναι η ατάκα του Γ. Αμανατίδη στην «ΩΡΑ»:

«Το ποδόσφαιρο είναι η… ζωή μας. Είναι η καθημερινότητά μας. Από τον Μάρτιο που έχει ξεκινήσει αυτή η πανδημία, είναι σαν να έχουμε χάσει ένα μέρος της καθημερινότητάς μας. Σίγουρα μας λείπει.

Είμαστε σε μία αναμονή και περιμένουμε. Μακάρι να βγει το εμβόλιο, να επιστρέψουμε και να μπορέσει να έρθει κι ο κόσμος στα γήπεδα. Άλλωστε, για τον κόσμο παίζουμε».

Πηγή: Ώρα των Σπορ, Δημήτρης Θεοδώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμολαδάς: «Θέλω να πιστεύω ότι με τόσες πιέσεις θα αλλάξει κάτι»

Παπαδόπουλος για SL2: «Είναι άδικο, δεν θέλουμε να διασπείρουμε τον ιό»

Κανδηλάκης: «Έχει πάθει σοκ το σώμα μας! Δεν είμαστε ρομπότ!»

Γ’ Εθνική: Η πρόταση για την επανέναρξη

The post Αμανατίδης: «Το ποδόσφαιρο είναι η… ζωή μας» appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com