Απογοητευτική εμφάνιση και ήττα στη Ρόδο

Σαφώς επηρεασμένη από την εποχή από αγωνιστική δράση κάτι περισσότερο από ένα μήνα, η Λάρισα BC ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια στη Ρόδο, με 90 – 64.

Ένας Κολοσσός, όπως θέλει ο Ηλίας Καντζούρης να τον βλέπει, έπαιξε το πληρέστερο φετινό του ματς στην Basket League, δεν αισθάνθηκε επί της ουσίας απειλή από τη Λάρισα και έφτασε στη δεύτερη νίκη του με 90 – 64, έχοντας σαν ηγέτη… τον Τούρκο του, με τον Κερέμ Καντέρ (18 π.) σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι ψηλοί του Κολοσσού από κοντά και ο Άρτις από μακριά έδωσαν τον τόνο, με ένα καλάθι του Καντέρ να «επισφραγίζει» ένα εκπληκτικό ξεκίνημα και διαφορά 10 πόντων στο πρώτο τετράλεπτο (15 – 5). Η Λάρισα φαινόταν να αντιδρά με ένα σερί 0 – 6, αλλά ο Γκόινς ήρθε αυτή την φορά να κερδίσει «μάχες» στη ρακέτα, δίνοντας ώθηση για την επικύρωση της απόλυτης κυριαρχίας, όπως αυτή αποτυπωνόταν στο τέλος του δεκαλέπτου (27 – 15).

Ο Ουεμπ ήταν ο μοναδικός που πάλευε για τους Θεσσαλούς, αλλά η ατομική του ποιότητα έφτανε, ώστε η ομάδα του να περιορίσει τη ζημιά και να δείξει πως αποτελεί απειλή (33 – 27 στο 13′). Όταν, μάλιστα, οι Έλληνες της ομάδας και ο Σμιθ έσπευσαν να τον στηρίξουν, ανεβάζοντας ρυθμό, η ελπίδα επανήλθε για τους παίκτες του Γαβριήλ, που όμως έπρεπε να κατεβάσουν κι άλλο το ρυθμό, αν ήθελαν να πιστεύουν σε αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο (45 – 40).

Αυτό επιβεβαιώθηκε, όταν η άμυνα των Ροδιτών βελτιώθηκε εκ νέου στην τρίτη περίοδο, βρίσκοντας ανταπόκριση και στην απέναντι πλευρά. Ο Χάνας ήρθε αυτή την φορά να «βομβαρδίσει» από μακριά, με τον Καντζούρη να βρίσκει άλλη μια λύση στο πρόσωπό του, διαθέτοντας ήδη ως ηγετική φυσιογνωμία τον Καντέρ, και το +16 της τρίτης περιόδου ήταν απόλυτα δίκαιο, δίνοντας σαφές προβάδισμα (66 – 51).

Η Λάρισα φάνηκε να έχει… παραδώσει πνεύμα πια και αυτό αποτυπώθηκε στο γεγονός, ότι ο πήχης του σκορ έφτασε και πάνω από τους 20 πόντους στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου (77 – 56), καθιστώντας ως τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα. Η… μπίλια έκατσε στο 26+ και οι «θαλασσί» άξια παίρνουν ένα «λίαν καλώς» στην εμφάνιση και τη διαχείριση της αναμέτρησης, όταν ήρθε νωρίτερα το κακό διάστημα, αρχίζοντας να στρώνουν το έδαφος για τη συνέχεια.

Τα Δεκάλεπτα
27 – 15, 45 – 40, 66 – 51, 90 – 64.

Οι Συνθέσεις

Κολοσσός Ρόδου (Ηλίας Καντζούρης): Άρτις 17(4), Άντριτς 14(3), Καντέρ 18(2), Ζάρας 11(2), Τουμπά 4, Χάνας 9(1), Καμαριανός 2, Ξανθόπουλος 2, Λιάπης 4, Μπιλλής, Γκόινς 11.

Λάρισα BC (Λίνος Γαβριήλ): Μπράουν 8(1), Ουέμπ 14(1), Ρας 11(2), Κώττας 3, Σμιθ 11, Γκόντγουιν 5, Μόσιαλος, Καμάρας, Καμπερίδης 2, Μούρτος 2, Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 8(2).

Διαιτητική Τριπλέτα
Παπαπέτρου, Παναγιώτου, Μαγκλογιάννης (Βιτζηλαίος).