Απόλλων Πάτρας: Πέθανε ο Σπύρος Γαλάνης, πρώην πρόεδρος της ομάδας

Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Σπύρου Γαλάνη, εμβληματικού πρώην παράγοντα και προέδρου του Απόλλωνα Πάτρας.

Ο Σπύρος Γαλάνης πέθανε στα 84 χρόνια του, δίνοντας μακροχρόνια μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας και σπορπίζοντας θλίψη στο ελλληνικό μπάσκετ και στην οικογένεια του Απόλλωνα Πάτρας ειδικότερα.

Υπήρξε εμβληματικός παράγοντας για τους “μελανόλευκους”, συμβάλλοντας μέγιστα στη δημιουργία του κλειστού της Περιβόλας, ενώ διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της ΚΑΕ, την διετία 1995-1997.

Μάλιστα, επί των ημερών του ο Απόλλων ενισχύθηκε με σπουδαίες πάικτες, όπως ο Αυστραλός Άντριου Γκέιζ, ο Αλφόνσο “Μπακ” Τζόνσον (η Πάτρα ήταν ο πρώτος εν Ελλάδι σταθμός του άλλοτε άσου των Ρόκετς), αλλά και ο Μίρκο Μιλίσεβιτς, μετά τη φυγή του από την ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα για την απώλεια του Σπύρου Γαλάνη:

“Η οικογένεια του Απόλλωνα θρηνεί για την απώλεια του εμβληματικού παράγοντα του Συλλόγου, Σπύρου Γαλάνη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Υπηρέτησε τον Σύλλογο με αγάπη και συνέπεια από τις αρχές της δεκαετίας του 80, ήταν μέλος στο ΤΑΚ Απόλλων που ιδρύθηκε το 1991 και μάλιστα ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΚΑΕ που ιδρύθηκε το 1995 και παρέμεινε μέχρι το 1997, ενώ συνέχισε την προσφορά του στον Ερασιτέχνη μέχρι το 2000.

Ο Σπύρος Γαλάνης αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Απόλλωνα, αφού ήταν από τους ανθρώπους που κράτησαν ζωντανή την ομάδα ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της, καθώς μαζί με μία παρέα φίλων έδωσαν στη συνέχεια σάρκα και οστά στο όνειρο να δημιουργηθεί μία αξιόλογη ομάδα που θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Γενικότερα, ήταν μεγάλη η συμμετοχή και η προσφορά του στην άνοδο της ομάδας μπάσκετ στην Α1 Εθνική, καθώς και στην κατασκευή του γηπέδου μας, στην Περιβόλα.

Η «μελανόλευκη» οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός ακόμη δικού της ανθρώπου και για μία ξεχωριστή προσωπικότητα της ομάδας που σίγουρα θα λείπει στους επόμενους αγώνες και δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

Οι διοικήσεις του Απόλλωνα, της Απολλωνιάδας και της ΚΑΕ, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Σπύρου Γαλάνη.

Η κηδεία του εκλιπόντος, θα γίνει το μεσημέρι (15.00), της Τρίτης (24/1), από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα”.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

“Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την λύπη τους για την απώλεια του εμβληματικού προέδρου του Απόλλωνα Πάτρας Σπύρου Γαλάνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος

Ο Σπύρος Γαλάνης επιτέλεσε σπουδαίο έργο ως παράγοντας και πρόεδρος του Απόλλωνα. Πρωταγωνίστησε στην κατασκευή του ιδιόκτητου γηπέδου της ομάδας και η προσφορά του συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ υπήρξε πολύ σημαντική. Η όλη του παρουσία στον χώρο του μπάσκετ ήταν υποδειγματική.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”

Πηγή: Sport24.gr