Απόλλων Σμύρνης: Με σύνθημα «Μένουμε στο γήπεδο και ασφαλείς» πορεύεται η Ακαδημία

Μια σειρά πολύ σημαντικών πρωτοβουλιών έλαβε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης από την πρώτη ημέρα που έκλεισαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊου και από την πρώτη στιγμή που αυτές άνοιξαν με νέα απόφαση της Κυβέρνησης.

Με απόλυτη προτεραιότητα στο σύνθημα «Μένουμε στο γήπεδο και ασφαλείς» η ποδοσφαιρική Ακαδημία της «ελαφράς ταξιαρχίας» συνεχίζει τις προπονήσεις σε καθεστώς απόλυτα εναρμονισμένο με τις οδηγίες και μάλιστα αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα σε νεαρούς αθλητές όλων των κατηγοριών που δεν ανήκουν στις τάξεις της να αθληθούν δωρεάν στα τμήματά της για το διάστημα μέχρι τις 30/06 με μόνη προϋπόθεση την προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης με βάση τις οδηγίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ποδοσφαρικής Ακαδημίας του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου apollongs.gr:

«Η ακαδημία ποδοσφαίρου του Γ.Σ Απόλλων Σμύρνης αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την άθληση των αθλητών της και όχι μόνο.

Η ακαδημία μας όλο αυτό των διάστημα εναρμονίστηκε πλήρως με τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών για την προφύλαξη και την ασφάλεια των αθλητών –προπονητών –γονέων και όλων των εμπλεκόμενων.

• Στις 11/03 διέκοψε τις προπονήσεις των τμημάτων της ακαδημίας με βάση τις σχετικές οδηγίες.

• Κατά το διάστημα της αναστολής των προπονήσεων είχε δοθεί η δυνατότητα σε όσους αθλητές επιθυμούσαν να λάβουν από τους προπονητές τους ατομικό πρόγραμμα άθλησης με ειδικές ασκήσεις που μπορούσαν να εκτελεστούν εντός της οικίας τους με εστίαση στην ενδυνάμωση και διατήρηση όσο το δυνατόν καλύτερης φυσικής κατάστασης.

• Έχοντας συχνή επικοινωνία η διοικητική ομάδα και με αίσθημα ευθύνης, με βάση τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα των αρμοδίων αρχών, με στόχο την προφύλαξη από τον covid 19 προχώρησε άμεσα και από την πρώτη ημέρα που δόθηκε η δυνατότατα (18/05) στην επανέναρξη λειτουργίας της ακαδημίας για τα γκρουπ K14 και άνω προχωρώντας στις κάτωθι ενέργειες προκειμένου να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην ασφάλεια των αθλητών της:

➡ Μερίμνησε για την παρουσία γιατρού στις εγκαταστάσεις των προπονήσεων ο οποίος εκδίδει την απαραίτητη για την άθληση βεβαίωση εξετάζοντας έναν έναν τους αθλητές με κόστος εξέτασης μόλις 10€ κατόπιν ειδικής συμφωνίας του Συλλόγου.

➡Είχαν ενημερωθεί όλοι οι προπονητές για τις διαδικασίες αλλά και τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται στις προπονήσεις ( αποστάσεις – όχι επαφές κλπ)

➡Υπήρξαν αναρτημένες σε εμφανή σημεία οδηγίες προς όλους τους εμπλεκόμενους ( Προπονητές – Αθλητές – Γονείς )

➡ Τοποθέτησε αντισηπτικά στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου για τους αθλητές – προπονητές αλλά και αντίστοιχα υλικά καθαρισμού και απολύμανσης για τα υλικά της προπόνησης (μπάλες – κώνους κλπ)

➡Ενημέρωνε διαρκώς όλους τους αθλητές για τα νέα δεδομένα της προπόνησης ( μη χρήση αποδυτηρίων , αποφυγή συγχρωτισμού κατά την προσέλευση – αποχώρηση κλπ)

➡ Μέλη της διοίκησης αλλά και η τεχνική διεύθυνση ήταν παρόντες στην επανέναρξη των προπονήσεων προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας.

• Την 01/06 προχώρησε άμεσα κατόπιν των σχετικών ανακοινώσεων στην δεύτερη φάση ξεκινώντας προπονήσεις και στις υπόλοιπες κατηγορίες αθλητών.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψη την αποχή των αθλητών από τις προπονήσεις για δύο περίπου μήνες αλλά και την ανάγκη για άθληση όλο και περισσότερων παιδιών η ακαδημία πήρε τις εξής πρωτοβουλίες / αποφάσεις:

• Επεκτείνει την λειτουργία της ακαδημίας μέχρι τις 30/06 ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο λειτουργιάς ολιγομελών τμημάτων και μετά το διάστημα αυτό(θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση ).

• Δίνει την δυνατότητα σε νεαρούς αθλητές όλων των κατηγοριών που δεν ανήκουν στην ακαδημία μας να αθληθούν δωρεάν στην ακαδημία μας για το διάστημα μέχρι τις 30/06 με μόνη προϋπόθεση την προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης με βάση τις οδηγίες».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ»

The post Απόλλων Σμύρνης: Με σύνθημα «Μένουμε στο γήπεδο και ασφαλείς» πορεύεται η Ακαδημία appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com