Αρνεσεν για τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ

Ο 58χρονος Δανός, ο οποίος είναι από τους πρώτους, που ενσάρκωσαν τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή σε υψηλού επιπέδου ομάδες. Ο Άρνεσεν, που είναι γεννημένος στην Κοπεγχάγη κι είναι ένας από τους μεγαλύτερους χαφ που έβγαλε το δανέζικο ποδόσφαιρο, έφυγε στα 19 του από την Δανία κι έκανε μεγάλη καριέρα ως παίκτης αρχικά κι ως αθλητικός διευθυντής στην συνέχεια.
Έπαιξε έξι χρόνια στον Άγιαξ (1975-81), δύο χρόνια στη Βαλένθια (1981-83), δύο χρόνια στην Άντερλεχτ (1983-85) και άλλα τρία χρόνια στην Αϊντχόφεν (1985-88).

Το 1988 σταμάτησε το ποδόσφαιρο, το 1991 μπήκε στο τεχνικό τημ της Αϊντχόφεν ως βοηθός κι από το 1994 ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της PSV. Δούλεψε εκεί 10 χρόνια, αυτός ουσιαστικά την έβαλε στο χάρτη του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2004 πήγε στην Αγγλία.
Δούλεψε μία χρονιά στην Τότεναμ κι άλλα πέντε χρόνια στην Τσέλσι (αυτός αγόρασε τον Στοχ!), ενώ το 2011 πήγε στη Γερμανία και δούλεψε δύο χρόνια στο Αμβούργο.

Τον Ιανουάριο ο Άρνεσεν συμφώνησε με την Μέταλιστ Χαρκίβ για να αναλάβει αθλητικός διευθυντής, αλλά τον Μάρτιο αποχώρησε λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Ο Άρνεσεν έχει μιλήσει με τον ΠΑΟΚ, είναι πρόταση της SPORTFIVE κι αν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις, θα είναι αυτός που θα αναλάβει το αγωνιστικό τμήμα και τη δημιουργία της ομάδας…

Πηγή: gazzetta.gr