Αρχή με όνειρα και φιλοδοξίες για τον Αστέρα Λάρισας

Προπονήσεις ξεκίνησε από σήμερα ο Αστέρας Λάρισας με σκοπό να παρουσιαστεί έτοιμος στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Λαρισινός σύλλογος για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του το 1990, την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο χαμηλότερο επαγγελματικό πρωτάθλημα στην χώρα έχοντας υψηλές φιλοδοξίες, με κυριότερο στόχο να μην γυρίσει ποτέ η ομάδα εκεί από όπου ανέβηκε φέτος.

Το ArenaLarissa.gr, ήταν παρών στην «πρώτη» του Αστέρα Λάρισας, αποσπώντας δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Κώστας Μπαζάκης (Πρόεδρος): «Είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο καθώς μετά από προσπάθεια πολλών ετών, η ομάδα θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Μπροστά μας έχουμε μια πρόκληση, να ανταποκριθούμε όλοι στις απαιτήσεις της κατηγορίας, που είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία και να αντιπροσωπεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την πόλη της Λάρισας. Οι στόχοι μας δεν πρέπει να είναι μόνο μια άνετη παραμονή. Το ρόστερ της ομάδας μας επιβάλει να έχουμε υψηλότερους στόχους, στόχοι 5άδας».

Γιάννης Λαλάκης (Προπονητής): «Δεδομένου της κατάστασης που επικρατεί στην Γ΄ Εθνική δεν μπορώ να προσδιορίσω τους στόχους αλλά σίγουρα αυτοί κάνουν λόγο για τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Σκοπός μας είναι να έρθει ο κόσμος να μας δει στο γήπεδο. Δυστυχώς εμείς και ο Φοίνικας ήμαστε οι μοναδικές ομάδες που αντιπροσωπεύουμε το Λαρισινό μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και ελπίζω στο μέλλον να δούμε ομάδες της πόλης μας ακόμη ψηλότερα».

Θανάσης Κουκουλίτσιος (Γενικός Αρχηγός): «Μια νέα αρχή πραγματοποιείται και για μένα σήμερα όπου πρωτοπατώ τα γήπεδα ως παράγοντας και όχι ως διαιτητής όπως είχα συνηθίσει τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι ένα σωστό βήμα οργάνωσης του συλλόγου. Ως βασικό μας σκεπτικό έχουμε να μην ξαναγυρίσουμε πίσω. Στόχος μας είναι να σωθούμε γρήγορα, να έχουμε υγεία χωρίς τραυματισμούς. Έχουμε μια πλήρη Ελλάδα με ένα πολύ καλό ρόστερ. Φέτος είναι μια χρυσή ευκαιρία καθώς φέτος ανεβαίνουν απευθείας δύο ομάδες από την Γ’ σε Β’ Εθνική και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

Αχιλλέας Σουλιώτης: «Νεοφώτιστη η ομάδα με πολύ καλές μεταγραφές με μεγάλη εμπειρία από τους περισσότερους παίκτες και πιστεύω πως με πολύ συγκέντρωση και με αρκετή δουλειά θα παρουσιάσουμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο με σωστό μπάσκετ. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το πόσο γρήγορα θα δέσει η ομάδα».

Κώστας Σαριμπαλίδης: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά. Με συγκέντρωση και προσπάθεια θα προσπαθήσουμε όλοι εδώ στον Αστέρα να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για κάποια συμπεράσματα αλλά θεωρώ πως θα έχουμε και φέτος μια καλή ομάδα».

Γιάννης Λάππας: «Δεν ξέρω τίποτα από την Γ’ Εθνική. Παρόλα αυτά το μπάσκετ είναι παντού κοινό σε οποιαδήποτε κατηγορία εάν και είναι αυτό. Από την στιγμή που αποφάσισα να γυρίσω στην Λάρισα ο Αστέρας ήταν η πρώτη μου επιλογή καθώς ήταν η ομάδα που προπονούμουν κάθε αρχή μιας σεζόν προτού μεταγραφώ στην επόμενη μου ομάδα, οπότε και υπήρχε και ένα γόνιμο έδαφος για την συνεργασία μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια οργανωμένη προσπάθεια και από εκεί και πέρα θα έρθουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Να λείπουν τα μεγάλα λόγια. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη”.

*Η Διοίκηση του Συλλόγου

* Η ομάδα του Αστέρα για την περίοδο 2011 – 2012

Τέλος το ρόστερ του Αστέρα για την σεζόν 2011 – 2012 απαρτίζεται από τους εξής καλαθοσφαιριστές:

Λάππας, Γκαμπέτας, Σαριμπαλίδης, Χαιρετίδης, Ζουμπάς, Ριζηνός, Γαλάνης, Αθανασόπουλος, Σουλιώτης, Κολιούμπας, Κυρίτσης, Αδαμόπουλος, Μπάρμπας, Καραβασίλης, Πάσχος και Τριανταφύλλου