Βαγγέλης Θεοδώρου: Το «κακό κλίμα» παράγοντας της πτώσης του Απόλλωνα

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο πέραν της ΑΕΛ και ο Απόλλων, η άλλη μεγάλη ομάδα της Λάρισας είδε την πόρτα της Α’ τοπικής κατηγόριας να του ανοίγει μετά από πολλά χρόνια. Ένας από τους  νεαρούς ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, που πρωταγωνίστησε ήταν και ο μόλις 16 χρόνος, Βαγγέλης Θεοδώρου. Μίλησε για όλους και για όλα αρχή γενομένης από τον προπονητή του, κατακεραύνωσε τα υψηλά στελέχη του Ελληνικού ποδοσφαίρου χρεώνοντας τους την υποβάθμιση του προϊόντος μας, ενώ τέλος δεν δίστασε να κάνει κριτική ακόμη και στον εαυτό του.

Προέρχεσαι από μια χρονιά όπου η ομάδα σου υποβιβάστηκε μετά από πάρα πολλά χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα. Τι είναι αυτό που νομίζεις πως έφταιξε;

Κατά την άποψη μου αυτό, το οποίο έφταιξε ήταν οι λάθος επιλογές παικτών. Είχαμε ένα πολύ δυνατό σύνολο μα οι λάθος επιλογές ορισμένων ποδοσφαιριστών ήταν αρκετές για να οδηγήσουν τον Απόλλωνα, ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στον Νομό Λάρισας στην Α’ τοπική κατηγορία. Είναι αυτό που λέμε «κακό κλίμα» στην ομάδα. Και όταν αποφασίσαμε να συσπειρωθούμε ήταν ήδη πολύ αργά.

4 αγώνες πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου έρχεται ένας νέος προπονητής για να «σώσει» την κατάσταση και αναφέρομαι στο Ζόραν Μπάμποβιτς. Γίνεται η ύστατη προσπάθεια έχοντας ως αντίκρισμα 3 νίκες οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές. Τι κατάφερε αυτός ο άνθρωπος να αλλάξει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα;

Ο κ. Μπάμποβιτς είναι ένας εξαίρετος προπονητής και αυτό άλλωστε φάνηκε από την πρώτη εβδομάδα που ήρθε στην ομάδα. Παίζαμε ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου» στην Καρδίτσα και με την συμβολή του καταφέραμε να το κερδίσουμε εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πολύτιμο χρόνο στην προσπάθεια μας για σωτηρία. Για να επιτευχθεί αυτό όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα αλλά και στην συνέχεια δουλέψαμε πολύ σκληρά με πείσμα και όρεξη, σαν να ξεκινούσε τότε για εμάς η χρονιά αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό.

Ο Βαγγέλης Θεοδώρου από την φετινή του παρουσία στον Απόλλων είναι ευχαριστημένος;

Σίγουρα για έναν 16χρονο ποδοσφαιριστή είναι τεράστια επιτυχία να παίξει στην Δ’ Εθνική κατηγορία και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να αγωνιστώ και ως βασικός σε επίσημο αγώνα της ομάδας μου αλλά νομίζω πως θα μπορούσα να αποδώσω  περισσότερα και να βοηθούσα και εγώ την ομάδα μου για την σωτηρία εάν δεν είχα κάποιους τραυματισμούς κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Τις τελευταίες ημέρες το όνομα ενός συμπαίκτη σου ακούγεται στο ρεπορτάζ του Άρη και αναφέρομαι στον δεξιό οπισθοφύλακα Γρηγόρη Περήφανο…

Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ένας ποδοσφαιριστής από την ομάδα μας να καταφέρει να φτάσει σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο γιατί αυτό δίνει θάρρος και δύναμη για εμάς τα μικρότερα παιδιά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Άλλωστε η ομάδα μου το έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι αποτελεί πηγή ταλέντων τροφοδοτώντας αρκετές ομάδες μεγαλυτέρων κατηγοριών. Εγώ θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα στον συμπαίκτη και πάνω από όλα φίλο μου Γρηγόρη.

Μαζί με τον Απόλλων φέτος και η άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στην Football League. Η πορεία των δύο ομάδων ήταν κοινή. Που οφείλεις την πτώση της ΑΕΛ;

Η ΑΕΛ όπως πολύ σωστά είπατε είχε κοινή πορεία με εμάς. Προς το τέλος της περιόδου επιχείρησε να διορθώσει τα λάθη μιας ολόκληρης σεζόν χωρίς όμως αυτό να είναι εφικτό και μοιραία οδηγήθηκε στα «αλώνια» της Football League. Στα λάθη πάντα δεν φταίει ένας και στην περίπτωση της ΑΕΛ, έφταιξαν αρκετοί με κυριότερο τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ομάδας, Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος άφησε την ομάδα να γίνεται έρμαιο του κάθε προπονητή, δίνοντας τον πλήρη έλεγχο στον κ. Παπακώστα σε θέματα μεταγραφών, χωρίς ο ίδιος να προνοήσει την πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή. Και αυτά είναι λάθη που στον αθλητισμό, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο δύσκολα συγχωρούνται. Βέβαια να προσθέσω σε όλα αυτά και τον παράγοντα διαιτησία όπου η ομάδα της πόλης μου αδικήθηκε σε πολλά παιχνίδια κατάφωρα.

Το σχόλιο σου για την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου…

Αν κάποιος πριν από 5 χρόνια, μετά δηλαδή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου, θα μου έλεγε πως το επαγγελματικό Ελληνικό ποδόσφαιρο θα έφτανε σε αυτό το σημείο θα τον έλεγα τρελό. Και όμως αυτοί που το διοικούν τα κατάφεραν. Αλλά σε αυτό είχαν και συμπαίκτη όλους τους προέδρους – νονούς της νύκτας των ομάδων. Για να αλλάξει αυτήν η εικόνα πρέπει οι αρμόδιοι να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις χωρίς να δέχονται πιέσεις από «τρίτους». Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ξαναδούμε το ποδόσφαιρο μας σε υψηλά στάνταρ.

Η ομάδα της ΑΕΛ πραγματοποίησε ένα τεράστιο εγχείρημα την περασμένη σεζόν. Την κατασκευή και ολοκλήρωση ενός γηπέδου. Πόσο σημαντικό θεωρείς πως είναι ένα καλό, πόσο μάλλον ένα καινούριο γήπεδο για μια ομάδα και πως επηρεάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών της;

Για έναν ποδοσφαιριστή αποτελεί μεγάλη υπόθεση ένα «καλό» , πόσο μάλλον ένα καινούριο γήπεδο. Το γήπεδο της ΑΕΛ ίσως είναι και το τελευταίο που κατασκευάζεται στην Ελλάδα καθώς καμιά άλλη ομάδα δεν δείχνει να διαθέτει τα απαραίτητα εχέγγυα κατασκευής ενός υπερσύγχρονου γηπέδου. Σε αντίθετη περίπτωση όπου ένα γήπεδο βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση κατά κύριων λόγο και εν συνεχεία σε περιβάλλοντα χώρο αυτό λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή μη επιτρέποντας να αποδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του. Και εμείς στον Απόλλων δυστυχώς δεν είχαμε και τις καλύτερες γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Ποια είναι τα σχέδια σου για την νέα χρονιά;

Του χρόνου με περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά πανελληνίων με αρκετό διάβασμα. Παρόλα αυτά δεν θέλω εγώ προσωπικά να αφήσω το ποδόσφαιρο και τον Απόλλωνα, γιατί ο αθλητισμός πάνω απ’ όλα είναι τρόπος ζωής, και θα βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην επάνοδο του συλλόγου στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Για το ArenaLarissa.gr

Αποτελεί μια νέα προσπάθεια, η οποία σε βάθος χρόνου θα καθιερωθεί και θέλω να σας ευχηθώ ολόψυχα πολλές επιτυχίες και πολλές αλήθειες.