Βοσνιάδης: “Φαίνεται να κερδίζουμε το… στοίχημα”

Ο προπονητής των Χανίων μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, που διεκόπη βιαίως λόγω κορονοϊού, την Αναδιάρθρωση των κατηγοριών και το ενδεχόμενο να ανέβει η ομάδα του στην Σούπερ Λιγκ 1.

Τα όσα είπε ο Αλέκος Βοσνιάδης στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή “Derby” με τον Μανώλη Θεμελη:

Για την διακοπή του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2

“Η αλήθεια είναι σταματήσαμε να μιλάμε για μπάλα στην κατηγορία μας τρεις μήνες τώρα. Πιστεύω οτι περάσαμε όλοι μας θα περάσει και ελπίζω να μην το ξαναζήσουμε. Φυσικά δεν το είχαμε στο μυαλό μας και γι΄αυτό ήταν πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουμε.

Ξαφνικά σταμάτησαν όλα. Θέλαμε να κρατήσουμε τους παίκτες σε ετοιμότητα με ειδικά προγράμματα. Στην συνέχεια αρχίσαμε τις προπονήσεις, Προσαρμόσαμε τα προγράμματα μας. Ήταν δύσκολο και υπήρχε θέμα διαχείρισης.

Τελικά δεν έγινε τίποτα, ούτε το Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, ούτε Πλέϊ οφ παίξαμε. Δουλέψαμε έναν μήνα, θέλαμε να παίξουμε, αλλά δεν έγινε. Τι να κάνουμε, προχωράμε. Όλα είναι στο Πρόγραμμα.

Ας είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας. Ελπίζω το ποδόσφαιρο να βρει τον σωστό δρόμο γρήγορα. Είναι μία κρίσιμη περίοδος.

Το διάστημα της αναμονής ήταν κουραστικό και ψυχοφθόρο. Τελικά δεν έγινε τίποτα. Η κατηγορία μας έχει πολλά προβλήματα. Δεν είχαν όλες οι ομάδες την θέληση να γυρίσουν στο γήπεδο. Ήρθε και η ΕΠΟ και σταμάτησε την Φούτμπολ Λιγκ και την Γ Εθνική.

Μετά ορίστηκε και το τέλος της σεζόν. Δεν προλαβαίναμε. Δεν χωρούσαν να γίνουν όλα τα ματς. Το μπαράζ δεν μπορούσε να γίνει. Να δούμε τώρα που διεκόπη το Πρωτάθλημα, που θα καταλήξει όλο αυτό.

Μακάρι να μην αδικηθούν ομάδες που έπαιζαν καλά και είχαν στόχο. Μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να παίξουμε και να διεκδικήσουμε κάτι καλο γιατί οι αποστάσεις δεν ήταν μεγάλες. Ελπίζω να βρεθεί ένας σωστός τρόπος και μία δίκαιη λύση.

Να αφήσουν τις ομάδες να βρουν τον… δρόμο τους”.

Για την πορεία των Χανίων

“Τα Χανιά είχαν την μεγαλύτερη φόρα από όλες τις ομάδες στην κατηγορία. Είχαμε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Ελπίζαμε να μειώσουμε την απόσταση και από τον Απόλλωνα και να τερματίζαμε πιο ψηλά.

Ήμασταν μία νέα ομάδα. Το περασμένο καλοκαίρι “χτίσαμε” μία ομάδα, όπου άλλαξε σημαντικά το ρόστερ. Ξεκινήσαμε με νίκη και μετά  δεν παίξαμε για έναν  μήνα. Αυτό μας πήγε… πίσω. Μας… τρέναρε.

Κάναμε καιρό να συνέλθουμε, αλλά όταν το κάναμε, πετύχαμε ένα μεγάλο αήττητο σερί. Ηρεμήσαμε και αυτό βγήκε στο γήπεδο.

Έχουμε ελπίδες για το κάτι παραπάνω.  Ειδικά εκτός έδρας τα πήγαμε περίφημα και χάσαμε μόνο από τον Εργοτέλη, με γκολ στο τέλος και με απόφαση του Διαιτητή μετά που μας αδίκησε για να πάρουμε την ισοπαλία”.

Για τα σενάρια Αναδιάρθρωσης και το ενδεχόμενο ανόδου των Χανίων στην Σούπερ Λιγκ 1

“Ακούμε και μεις καθημερινά σενάρια αναδιάρθρωσης. Θα είναι πάντως καταστροφικό για τις ομάδες οτι είναι να γίνει να αργήσει. Να μην χαθεί το καλοκαίρι, Να μην χαθεί και άλλος χρόνος Δεν ξέρω τι θα γίνει με την Σούπερ Λιγκ 2 και τις πιο κάτω κατηγορίες. Τι θα αποφασίσει η Σούπερ Λιγκ 1. Θα ανέβουν 1 ή 2 ή 4 ακόμα. Κανείς δεν ξέρει.

Θα πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και τα σωστά μέτρα. Να συμμετέχουν ομάδες που θα μπορούν να λάβουν μέρος στην εκάστοτε κατηγορία και να τερματίζουν την σεζόν. Να δουν ποιες ανταποκρίνονται και ποιές όχι.

Να μειωθούν οι οικονομικές αποστάσεις και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν θα είναι μία κατηγορία με έναν η δύο ομίλους αυτό θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι.

Να δούμε που θα καταλήξουν. Ακούμε κάτι… αστεία ποσά με μετοχικά κεφάλαια που ακούγεται οτι τα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μακάρι πάντως να ληφθούν αποφάσεις για το καλό της κατηγορίας. Να μην γίνουν… θελήματα αφού έχουμε και τις Εκλογές στην ΕΠΟ. Υπάρχουν και άλλα Πρωταθλήματα πλην της Σούπερ Λιγκ 1.

Το θέμα είναι να μην αδικηθούν ομάδες, που τις… πέταξαν εκτός στόχου”.

Για το αν θα μείνει στην ομάδα

“Υπάρχει θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές για να μείνω στην ομάδα. Την πρώτη σεζόν τα πήγαμε καλά. και την επόμενη ακόμα καλύτερα, αφού μπήκαμε σφήνα για την άνοδο. Έχουμε σταθερά μία καλή πορεία. Το πρόσημο είναι θετικό. Φυσικά θα δούμε που θα παίζουμε και θα γίνουν συζητήσεις για την νέα σεζόν. Έχουμε μία πετυχημένη συνεργασία. Μία καλή χημεία. Υπάρχει συνεννόηση. Είμαστε ευχαριστημένοι και δεν βλέπω τον λόγο να μην συνεχιστεί αυτή η καλή συνεργασία”.

Για την νέα σεζόν

“Τα Χανιά έχουν την εμπειρία να τρέξουν γρήγορα πράγματα. Έχουν την βάση, τα Γήπεδα, τον κόσμο.

Είναι μία νέα ομάδα με δυναμική. Βρίσκεται σε καλό επίπεδο, με σωστή και συνεπή Διοίκηση και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται σε ακόμα καλύτερο επίπεδο. Θα πρέπει να τρέξουν πράγματα άμεσα αν παίξουμε στην Σούπερ Λιγκ 1.

Αναγκαστικά θα… τρέξουμε δύο παράλληλους σχεδιασμούς. Από την στιγμή που όλα είναι στον… αέρα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι οτι και αν αποφασιστεί.

Αν προκύψει η άνοδος η ομάδα θα πρέπει ταχύτατα να κινηθεί για την νέα κατάσταση. Ελπίζω να το ξέρουμε σε κάνα δεκαήμερο, αν και είναι δύσκολο στην χώρα μας να γίνουν τα πράγματα στους σωστούς χρόνους.

Η Σούπερ Λιγκ 1 ξεκινάει στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε δεν υπάρχουν και πολλά χρονικά περιθώρια. Αν χαθεί χρόνος θα μπούμε με μειονέκτημα, αφού θα πρέπει να γίνει μία σωστή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπούμε να περιμένουμε την απόφαση γι΄αυτό αν αναγκαστικά θα… τρέξουμε και τα δύο πλάνα και να οργανωθούμε. Αν μας αφαιρέσουν χρόνο θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα”.

Για τον Εργοτέλη

“Ο Εργοτέλης παίζει καλό ποδόσφαιρο.. Έχει την δική του φιλοσοφία. Στηρίζεται στα νεαρά παιδιά. Τον είδα σε πολλά ματς. Έχει το ταλέντο και δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Θεωρώ οτι η ομάδα έκανε τον κύκλο της γι΄αυτό και φεύγουν παίκτες.

Θα έρθουν άλλοι με φιλοδοξία. Είναι μία σταθερή αξία στην κατηγορία. Παίζει μπάλα που σου αρέσει να βλέπεις. Μπορεί να κάνει και το βήμα παραπάνω”.

Για τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ είναι η ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος. Θεωρώ οτι θα περάσει και τον Αρη στα Πλέϊ οφ. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σε πολλά μας ήταν και εξαιρετικός.

Έχει στάνταρ φιλοσοφία και ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο, με πολύχρονη εμπειρία. Η κατάσταση στην ομάδα έχει ηρεμήσει, υπάρχει οικονομική άνεση και χρόνο με τον χρόνο θα ανεβαίνει. Βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Έχει ένα καλό τεχνικό τιμ. Ο Σίμος έδειξε θετικά πράγματα και μπήκε στα βαθιά και έδειξε την ικανότητα να τα βγάλει πέρα.  Ο ΟΦΗ έχει αλλάξει επίπεδο και κάθε χρόνο θα είναι και καλύτερος”.

Για τον Πλατανιά

“Ο Πλατανιάς έφτασε ένα δευτερόλεπτο πριν την άνοδο, αλλά την έχασε με το γκολ του Ναμπί. Στο ξεκίνημα ήταν στις κορυφαίες θέσεις και φιανόταν να διεκδικεί κάτι καλό. Μετά έφυγαν παίκτες και δεν είχε ανάλογη πορεία.

Άλλαξε ο στόχος και… στριμώχθηκε οικονομικά.  Γενικά πάντως είναι σε καλό επίπεδο. Είχε τηρουμένων των συνθηκών μία καλή σεζόν και θα μπορούσε και καλύτερα”.

Για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς

“Αν παίξουμε στην Σούπερ Λιγκ 1 θεωρώ οτι θα πρέπει να ξεκινήσουμε στις 20 Ιουλίου.  Αν, όχι μία βδομάδα μετά. Θα μείνει ο βασικός κορμός.

Για την Σούπερ Λιγκ 1 θα πρέπει να τρέξουμε άμεσα πράγματα. Αγωνιστικά και οργανωτικά. Θα είναι μικρό το χρονικό διάστημα, αλλά θέλουμε να τα ισορροπήσουμε όλα.

Αν παίξουμε στην Σούπερ Λιγκ 2, κάτι που δεν το θέλουμε, θα μείνει ο κορμός της ομάδας και θα γίνουν λίγες αποχωρήσεις και προσθήκες. Θα έχουμε και πάλι μία δυνατή ομαδα που θα διεκδικήσει την άνοδο.

Υπάρχει διάθεση να πρωταγωνιστήσουμε ξανά. Η ομάδα θα πρέπει να είναι όπως πρέπει να είναι και της αρμόζει. Εμείς όμως ελπίζουμε να ανέβουμε. Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και να παίξουμε στην Σούπερ Λιγκ 1.

Έχουμε ξεκινήσει κάτι σπουδαίο. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Φαίνεται να κερδίζουμε το… στοίχημα. Είμαστε αισόδοξοι και έχουμε μία καλή εικόνα”.

Πηγή: athleticradio

The post Βοσνιάδης: “Φαίνεται να κερδίζουμε το… στοίχημα” appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com