Γενέθλια με επιστροφή στην Α΄ΕΠΣΛ θέλει ο Κίσσαβος Συκουρίου!

Ότι άφησε στην… αρχή λόγω Covid, θέλει να πετύχει φέτος ο Κίσσαβος Συκουρίου και να πανηγυρίσει την επιστροφή του στη «μεγάλη κατηγορία»!

Με τον «αρχιτέκτονα» της περσινής σεζόν. Αποστόλη Τσιανάκα και πάλι στο «τιμόνι» του, ο Κίσσαβος θέλει να επιστρέψει στην Α΄ΕΠΣ Λάρισας. Μάλιστα πέρυσι στις πρώτες 4 αγωνιστικές ήταν στην κορυφή του 2ου Ομίλου της Α΄1 ΕΠΣ Λάρισας (10 βαθμοί, 5-2 ενεργητικό-παθητικό) και είχε κάνε ένα δυναμικό ξεκίνημα βάζοντας από την αρχή τις βάσεις για την μεγάλη επιστροφή.

Τις ίδιες βάσεις βάζουν από τις 17 Αυγούστου και φέτος στο Συκούριο και με νέο διοικητικό σχήμα, σχήμα ανανέωσης, άπαντες στο Συκούριο είναι έτοιμοι για την επάνοδο του Κισσάβου στην πρώτη κατηγορία του Νομού. Άλλωστε ο σύλλογος φέτος κλείνει και 91 χρόνια ζωής και θέλει να συνδέσει τα γενέθλια αυτά με άνοδο.

Το Μεταγραφικό «παζάρι»

Ήρθαν: Βόραδας (Δένδρα), Λιόγκας (Γόννοι), Γιακού (ΑΕΛ Κ17), Δημάκης (Ελάτεια), Κώτσιας (Ομάδα Πάργας).

Τα Φιλικά

03/09 Ακαδημία Πλαταμώνα
07/09 Φαλανιακός
14/09 Αμπελιά
18/09 Δαμασιακός
24/09 Λαρισαϊκός
30/09 Γαλήνη

Αντώνης Μουρογιάννης (Πρόεδρος): «Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλα τα σωματεία και προτίστως στο δικό μας. Με υγεία που είναι και το πιο σημαντικό ειδικά στις μέρες που ζούμε με την πανδημία και να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που υπάρχουν. Εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, αν μας αφήσουν βέβαια. Ο στόχος της ομάδας μας είναι η άνοδος. Υγεία να έχουμε και όλα θα έρθουν εν καιρώ».

Αποστόλης Τσιανάκας (Προπονητής): «Στόχος μας είναι ξεκάθαρα ο πρωταθλητισμός και να αλλάξουμε κατηγορία. Πιστεύω με τις νέες προσθήκες που έγιναν καθώς και με τον βασικό κορμό από πέρυσι, προσπαθούμε για την ώρα να κάνουμε ένα οικογενειακό κλίμα και να παίξουμε ποδόσφαιρο να το χαρούμε. Γιατί έχουμε 1,5 χρόνο να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αυτό που αφήσαμε πέρυσι στην… μέση, φέτος να το ολοκληρώσουμε. Να μας βρει η χρονιά πρωταθλητές και να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο, όλοι μαζί την επάνοδό μας στην μεγάλη κατηγορία. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ερασιτεχνικά-επαγγελματικά σωματεία με υγεία».

Νίκος Κώτσιας (Ποδοσφαιριστής): «Ήρθα φέτος στην ομάδα. Επέστρεψα δηλαδή από την Πάργα όπου ήμουν πέρυσι και όπου δούλευα. Θα βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, που είναι η άνοδος».

Δημήτρης Λανάρας (Ποδοσφαιριστής): «Καλή χρονιά να έχουμε. Με υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές σε μια περίεργη χρονιά. Μακάρι να ξεκινήσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα φέτος και να μην έχουμε διακοπές. Ξεκάθαρος στόχος είναι η άνοδος. Έχουν γίνει ποιοτικές προσθήκες που μαζί με τον περσινό κορμό, θέλουμε να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις. Γίνεται μια καλή προσπάθεια μαζί με τον προπονήτη μας και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πιστεύω στο φινάλε θα είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Χρίστος Λιόγκας (ποδοσφαιριστής): «Καλή χρονιά θα ήθελα να ευχηθώ. Έχουμε ένα καλό συνόλο. Ευελπιστώ όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο της ομάδας. Υγεία να έχουμε και όλα θα έρθουν».

Κριστιάν Γιάκου (Ποδοσφαιριστής): «Να ευχηθώ σε όλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Στόχος της ομάδας μας είναι η άνοδος. Αν και νέος στην ομάδα, από την πρώτη την στιγμή όλοι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να ενταχθώ στο σύνολο. Θέλουμε πρώτα απ΄ όλα να πάιξουμε ποδόσφαιρο και όλα μέσα από την δουλειά θα βγουν στο γήπεδο».

Δημήτρης Αγγέλης (Ποδοσφαριστής): «Στόχος μας φέτος είναι η άνοδος. Είναι ξεκάθαρο. Βέβαια ένας βασικός στόχος, τον οποίο και έχουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, είναι τόσο να ξεκινήσει, όσο και να ολοκληρωθεί η σεζόν. Να πάιξουμε λίγο μπαλίτσα, διότι μας έχει λείψει. Υγεία πρώτα απ΄ όλα και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Γραφεία με… Ιστορία

Στα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο του Συκουρίου περιηγηθήκαμε μαζί με τον… αρχιτέκτονά τους, Νίκο Ζέβλα, ο οποίος και αφιέρωσε αρκετή ώρα ούτως ώστε να μας μιλήσει για κάθε ένα αντικείμενο ξεχωριστά.

Όπως ο ίδιος μας δήλωσε ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο χώρος, πράγμα που θα συμβεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά, ήδη όμως έχουν εναποτεθεί σημαντικά κοιμίλια του συλλόγου και όχι μόνο.

Μεταξύ των παλιών φωτογραφιών μπορούμε να ξεχωρίσουμε το Κύπελλο που κατέκτησε ο Κίσσαβος Συκουρίου το 1971-72 και το οποίο εκείνη την εποχή είχε απονεμηθεί ως πλακέτα, ενώ, ιδιαίτερη σημασία έχει και το χειροποίητο κέντημα του Κισσάβου Συκουρίου το οποίο και χρονολογείται από το 1932.

Παράλληλα σε περίοπτη θέση υπάρχει και το πρώτο καταστατικό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, όπως αυτό συντάχθηκε το 1926.

Όμως μας είπε ο Νίκος Ζέβλας, υπάρχουν και άλλα τέτοια σημαντικά έγγραφα στην κατοχή του συλλόγου, τα οποία σταδιακά θα πάρουν την δική τους θέση στα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο του Συκουρίου.

Τέλος αποχωρώντας από το γήπεδο του Συκουρίου, «πέσαμε» πάνω στον παλαίμαχο του Κισσάβου, Γιώργο Δημουλό, ο οποίος και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται φέτος στο Συκούριο.