Γερμανία: Οι τρανς ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα μπορούν να επιλέξουν με ποιο φύλο θα αγωνίζονται

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εισήγαγε έναν νέο κανονισμό για τους τρανς ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα αγωνίζονται σε πρωτάθλημα ανδρών ή γυναικών.

Κι ενώ ο αθλητικός κόσμος εκφράζει με κάθε δυνατό τρόπο τη στήριξή του στη κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και στέλνει μηνύματα πλήρους εξάλειψης των κοινωνικών διακρίσεων, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στην ψήφιση ενός καινοτόμου κανονισμού.

Συγκεκριμένα, ενέκρινε έναν κανονισμό για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που είναι τρανς. Σύμφωνα με αυτόν, τα τρανς άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν οι ίδιοι σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν, αν δηλαδή επιλέξουν να ενταχθούν σε πρωτάθλημα ανδρών ή γυναικών.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στην ανακοίνωσή της, η DFB θα επιτρέψει σε όποιον τρανς ποδοσφαιριστή το επιθυμεί να αλλάξει ομάδα με βάση το φύλο: “Ισχύει επίσης για τρανς παίκτες που μπορούν πλέον να αλλάξουν σε μια συγκεκριμένη στιγμή ή να παραμείνουν αρχικά στην ομάδα στην οποία έπαιζαν στο παρελθόν”.Πηγή: Sport24.gr