Γιάννη Ιωαννίδης: Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην Πάτρα

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κίνησε για το μεγάλο ταξίδι και ο Βασίλης Σκουντής γυρίζει τριάμισι χρόνια πίσω και θυμάται την τελευταία δημόσια εμφάνιση του…

Το ημερολόγιο δείχνει σήμερα 4 Οκτωβρίου 2023 κι αυτή είναι μια αποφράς ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό…

Έφυγε ο “Ξανθός”, στ’ αλήθεια και εν τιμή δεν το χωράει ο νους μου!

Ο μεγιστάνας των πάγκων πλέει πια στις αιώνιες θάλασσες, σε ένα μπάρκο που άρχισε από τη Θεσσαλονίκη και κατέληξε στη Βούλα, με τελευταίο σταθμό το λιμάνι της Πάτρας…

Τι σχέση έχει η Πάτρα; Έχει και παραέχει, διότι εκεί συντελέσθηκε και αποτυπώθηκε η τελευταία δημόσια εμφάνιση του…

Οι δείκτες του ρολογιού μένουν σταματημένοι στο απόβραδο της 1ης Φεβρουαρίου του 2020, όταν ο Ιωαννίδης τίμησε τον Κώστα Πετρόπουλο στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του γηπέδου που βρίσκεται στη συνοικία Κουκούλι.

Εμφανώς καταβεβλημένος από την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε, ο “Ξανθός” δεν διανοήθηκε να απουσιάσει από την εκδήλωση και ανταποκρίθηκε ασμένως στην πρόσκληση του Πετρόπουλου, που τον είχε κοουτσάρει στο Challenge Round και στην τελική φάση του EuroBasket του 1981 στην Κωνσταντινούπολη, στην Μπρατισλάβα και στην Πράγα αντιστοίχως και τον γούσταρε πολύ.

Γιάννη Ιωαννίδης: Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην Πάτρα
Ο Γιάννης Ιωαννίδης με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Κώστα Πετρόπουλο μεταξύ άλλων
ΑΡΧΕΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΝΤΗ

Το είπε μάλιστα δημοσίως, όταν έχοντας την τιμή να παρουσιάζω την εκδήλωση, του έτεινα το μικρόφωνο….

“Τον ήθελα πολύ διότι ήταν δαντελένιος και φανταιζί, αλλά δεν κατάφερα να τον πάρω στον Άρη. Ευτυχώς δεν πήγε ούτε στον ΠΑΟΚ” είπε με εκείνο το σαρδόνιο χαμόγελο του!

Εκείνο το βράδυ ο Γιάννης Ιωαννίδης βίωσε τη χαρά να περιστοιχίζεται από πολλούς παίκτες που κοούτσαρε ή είχε αντιπάλους, όπως επίσης και από προπονητές και παράγοντες.

Κανείς τότε δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι δεν θα τον ξανάβλεπε…

Πηγή: Sport24.gr