Γκερέιρο: «Μου χρωστάει πολλά η ΑΕΚ»

Ένα τεράστιο ποσό οφείλει η ΑΕΚ στον Ρότζερ Γκερέιρο, όπως δήλωσε ο ίδιος στον πολωνικό Τύπο. Ο Βραζιλιάνος μέσος παραδέχεται πως αν γνώριζε τι θα επακολουθούσε δεν θα επέλεγε να αγωνιστεί στην «Ένωση», αλλά δεν μετανιώνει για την επιλογή του.

«Μου χρωστάνε ακόμη περίπου ένα εκατομμύριο. Την υπόθεση χειρίζονται δύο δικηγόροι από τη Βραζιλία και διεκδικώ μέσω της FIFA τα χρήματά μου. Όμως δεν ξέρω πόσο καιρό θα χρειαστεί για να τα πάρω και ποιες είναι οι πιθανότητες να τα βρούμε», ανέφερε.

«Δεν μετανιώνω, γιατί πώς μπορούσα να ξέρω πώς θα τελειώσει το θέμα. Αν ήξερα πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα, σίγουρα δεν θα πήγαινα εκεί. Τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ είναι εδώ και χρόνια. Από την αρχή που πήγα μας πλήρωναν με μεγάλη καθυστέρηση και μετά τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Όμως παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως έμαθα πολλά στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Για τις επιλογές που είχε το καλοκαίρι είπε: «Ο μάνατζέρ μου μίλησε με τη Λέγκια και μου είπε ότι ο προπονητής δεν με ήθελε. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά αν ισχύει αυτό, πραγματικά με λυπεί. Πάντα τον θεωρούσα καλό προπονητή, έχουμε συνεργαστεί και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Είχα προτάσεις από το Ισραήλ και την Ουκρανία, αλλά δεν ήταν τόσο καλές. Ήθελα να επιστρέψω στην Πολωνία και όταν αυτό φάνηκε πως δεν ήταν εφικτό, προτίμησα τη Βραζιλία. Δεν ήθελα να πάω κάπου σε ένα νέο μέρος. Χαίρομαι που μετά από τόσα χρόνια επιστρέφω στην πατρίδα μου. Το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα είναι δυνατό. Κατά τη γνώμη μου είναι υψηλότερου επιπέδου από το πολωνικό».

Πάντως ο ίδιος ακόμη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Γκουαρατινγκετά με… ελληνική ευθύνη. «Δυστυχώς δεν μπορώ να παίξω ως το τέλος του χρόνου. Είχα πρόβλημα με τους Έλληνες, γιατί έστειλαν πολύ καθυστερημένα το letter of clearance. Έτσι η ομάδα μου δεν μπορούσε να με δηλώσει στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Μπορώ μόνο να κάνω προπονήσεις για να ετοιμαστώ για τη νέα σεζόν».

Στα 31 του, ο Ρότζερ Γκερέιρο δεν σκέφτεται ακόμη το «αντίο». «Δεν έχω σκεφτεί την αποχώρηση. Κάνω καλή ζωή και πιστεύω πως μπορώ να αγωνίζομαι μέχρι τα 37 – 38 μου χρόνια».

Πηγή: sport-fm.gr