«Δεν το επέλεξα να αγωνίζομαι ως τερματοφύλακας»

Ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές τόσο στην Α΄1 κατηγορία όσο και στην ομάδα των Βουναίνων είναι ο Γιώργος Καραποστόλης.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας των Βουναίνων μίλησε στο ArenaLarissa.gr για την μέχρι τώρα πορεία του, για την θέση που αγωνίζεται, για τα Βούναινα αλλά και για τα νέα ταλέντα που υπάρχουν κάτω από την εστία.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Αγραφιώτη

– Γιώργο, πες μας δύο λόγια για σένα:

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής της Ανθούπολης και μετά πήγα στους Αμπελόκηπους. Μετά, μεταγράφηκα στην Σ.Σ. Ραψάνης και έπειτα στους Αγίους Αναργύρους. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι στα Βούναινα».

DSC_0007

– Γιατί επέλεξες να αγωνίζεσαι στην θέση του τερματοφύλακα;

«Στα τμήματα υποδομής της Ανθούπολης που ήμουν ο τότε προπονητής που είχα, διάλεξε να με βάλει να παίξω ως τερματοφύλακας. Ήμουν σε μικρή ηλικία και δεν το επέλεξα. Η αλήθεια είναι πως έμεινα σε αυτήν την θέση γιατί μου άρεσε κι έτσι παίζω μέχρι και σήμερα στην θέση αυτή».

– Το καλοκαίρι ανανέωσες με τα Βούναινα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μείνεις στην ομάδα για ακόμη ένα χρόνο;

«Γνώριζα τον προπονητή κ. Χρήστο Γραβάνη καθώς είχαμε συνεργαστεί ξανά στους Αγίους Αναργύρους. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το ότι είμαστε φίλοι και κουμπάροι με τον Σταύρο Τσαπράζη. Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στην ομάδα είναι αυτός. Περνάω καλά στην ομάδα και μου αρέσει αυτό».

DSC_0004

– Μέχρι που μπορείτε να φθάσετε ως ομάδα;

«Προς το παρόν έχουμε κάνει μία πολύ καλή πορεία και βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Στόχος δεν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος για εμάς και ίσως αυτό μας απαλλάσσει από το άγχος και μας κάνει να παίζουμε καλύτερα. Για εμάς στόχος είναι η σωτηρία. Πρωταρχικός στόχος είναι η ομάδα να καθιερωθεί στην κατηγορία. Τώρα, εάν στο μέλλον έρθει κάτι καλύτερο για εμάς δεν θα πούμε και όχι. Δεν υπάρχει λόγος να μην δεχτούμε κάτι καλό για την ομάδα».

– Το πολύ καλό ξεκίνημα σας έχει διαφοροποιήσει τον στόχο που είχατε θέσει στην αρχή της χρονιάς;

«Ο στόχος όπως είπα είναι η άνετη παραμονή. Αυτό κοιτάμε εμείς να σωθεί η ομάδα. Δύο χρονιές πριν η ομάδα υποβιβάστηκε λόγω συγκυριών και επειδή έπεφταν πολλές ομάδες τόσο από την Α΄όσο και από την Α΄1 κατηγορία. Γι΄αυτόν τον λόγο εμείς θέλουμε να καθιερώσουμε την ομάδα στην κατηγορία που βρισκόμαστε και στην συνέχεια να κοιτάξουμε να πετύχουμε το κάτι καλύτερο».

DSC_0002

– Πως αισθάνεται ένας τερματοφύλακας όταν μετά από μία καλή εμφάνιση με σπουδαίες αποκρούσεις δίνει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του και πως όταν από δικό του λάθος χάνει ένα ματς;

«Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ περίεργη. Όλα αυτά τα χρόνια το έχω συνηθίσει αυτό και δεν με παίρνει από κάτω. Υπάρχει η τύχη στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και να δεχθώ γκολ από δικό μου λάθος, το καλό είναι πως δεν με παίρνει από κάτω και ανταπεξέρχομαι στην συνέχεια του παιχνιδιού. Κάποιο μικρό παιδί ίσως αυτό να μην μπορεί να το κάνει, όμως στην συνέχεια και με την εμπειρία που θα αποκτήσει, τότε θα μπορέσει και να το διαχειριστεί αυτό».

– Θεωρείς ότι ο τερματοφύλακας είναι το Α και το Ω σε μία ομάδα;

«Εάν δεν είναι το Α και το Ω ένας τερματοφύλακας σε μία ομάδα, τότε είναι ένας βασικός παράγοντας. Δηλαδή, εάν μία ομάδα έχει καλό τερματοφύλακα τότε θα τα πάει καλά. Πρέπει η ομάδα να έχει έναν καλό τερματοφύλακα για να μην δέχεται και εύκολα το γκολ. Θεωρώ πως ο τερματοφύλακας είναι βασικός παράγοντας σε μία ομάδα».

– Πιστεύεις στα νέα ταλέντα κάτω από την εστία;

DSC_0010

«Φυσικά. Καλό είναι τα νέα παιδιά να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αλλά και με την θέση του τερματοφύλακα. Κερδίζεις πολλά μέσα από το ποδόσφαιρο. Όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα μαθαίνεις να συνεργάζεσαι και αυτό σε ακολουθεί και γενικότερα στην ζωή σου. Μπορείς να είσαι σε ένα σύνολο και να επιβιώσεις μέσα σε αυτό. Καλό είναι τα νέα παιδιά να ασχολούνται γενικά με τον αθλητισμό».

– Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή για σένα στο ποδόσφαιρο;

«Από τις καλύτερες μου στιγμές ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τα Βούναινα αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους Αγίους Αναργύρους. Ευτυχώς για την χειρότερη στιγμή έχω αποφύγει τραυματισμούς. Η χειρότερη στιγμή για εμένα ήταν σε ένα παιχνίδι με την Νίκη Νίκης, όπου και ξέφυγα και μάλωσα με τον διαιτητή του αγώνα».

– Υπάρχει κάτι για το οποίο να μετάνιωσες στο ποδόσφαιρο;

«Το ποδόσφαιρο το έχω ως χόμπι. Φυσικά και δεν μετάνιωσα που ασχολήθηκα με αυτό, καθώς θέλω να παίζω ποδόσφαιρο και το ζητάω συνέχεια. Όταν δεν πηγαίνω στο γήπεδο δεν είμαι καλά γενικότερα στην ζωή μου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που σε κάνει να ξεχνάς όσα έχεις στην ζωή σου και να ασχολείσαι με κάτι άλλο που σε κάνει να το διασκεδάζεις».

DSC_0013

– Τέλος, ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έδινες σε κάποιο μικρό παιδί που θα ήθελε να ξεκινήσει στην θέση του τερματοφύλακα;

«Δουλειά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Εάν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να δουλέψει πολύ. Βέβαια, είναι και θέμα χαρακτήρα. Το πόσο μπορείς να αντέξεις αλλά και πόσο προσγειωμένος μπορείς να μείνεις. Αυτά τα δύο σε συνδυασμό με την προπόνηση είναι αυτά που θα σε κάνουν να «περπατήσεις» στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα, για να ξεκινήσει κάποιος θα πρέπει να υπάρχει και ταλέντο. Όμως, θέλει πολύ προπόνηση, να είσαι συγκεντρωμένος και τύχη (στην τελευταία φωτογραφία απεικονίζεται ο Γιώργος Καραποστόλης και ο ιδιοκτήτης της καφετέριας «L_CITY», Κώστας Αλβανός)».

* Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην καφετέρια «L_CITY», τους ανθρώπους τους οποίους και ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία.