Δες πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις στην Agra 2018

Ασχολείσαι ή σκέφτεσαι να ασχοληθείς με αγροτικά προιόντα, μηχανήματα, βιολογικά προϊόντα, τεχνολογία στα τρόφιμα, κρασί, αλλά και με ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ-μπαρ. Τότε το LATRAVEL σας έχει μια ιδανική πρόταση για την λήψη των σωστών αποφάσεων.

Το πενθήμερο, Τετάρτη 21/02 έως Κυριακή 25 Φλεβάρη του 2018, το LATRAVEL διοργανώνει εκδρομή για την έκθεση που λαμβάνει χώρα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, με σκοπό την δική σας έγκυρη και έγκαιρη μετακίνηση και περιπλάνηση στη γείτονα χώρα, θέλοντας να σας βοηθήσει παράλληλα να ανοίξετε τους επαγγελματικούς σας ορίζοντες, σε μία έκθεση διεθνούς βεληνικούς.

Το Πρόγραμμα

1η -2η μέρα – Πέμπτη – Παρασκευή 22 – 23 Φεβρουαρίου: Αθήνα – Φιλιππούπολη (900 χλμ)

Αναχώρηση από Αθήνα, Λάρισα ή Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας μέσω του Προμαχώνα. ( οι ώρες αναχωρήσεων είναι δημοσιευμένες στον αντίστοιχο πίνακα )

Με ενδιάμεσες στάσεις για επιβίβαση εκδρομέων φτάνουμε στα σύνορα περίπου στις 07.00 το πρωί όπου θα κάνουμε στάση στα freeshop για 30 λεπτά. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο για τη Φιλιππούπολη (Πλοβντιβ), διασχίζοντας ένα μεγάλο μέρους του οδικού δικτύου της Βουλγαρίας όπου θα συναντήσουμε πόλεις όπως το Σαντάνσκι, το Μπλαγκόεβγκραντ και το Σάμοκοβ.

Με ενδιάμεση στάση για φαγητό στο HappyGrill, παραδοσιακή αλυσίδα εστιατορίων της Βουλγαρίας, φτάνουμε στη Φιλιππούπολη κατά τις 14.00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Το βράδυ υπάρχει προαιρετική έξοδος στο κέντρο για βόλτα-φαγητό ελεύθερα . Διανυκτέρευση.

3η μέρα – Σάββατο 24 Φεβρουαρίου: Επίσκεψη στην αγροτική έκθεση

Πρωινό σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια μεταφορά με το λεωφορείο μας στο χώρο της Διεθνής Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων AGRA 2018. (Δείτε στην καρτέλα «Πληροφορίες» για την έκθεση).

Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση στο ξενοδοχείο ενώ το βράδυ υπάρχει προαιρετική έξοδος για φαγητό σε τοπικό Ελληνικό εστιατόριο με ζωντανή μουσική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα – Κυριακή 25 Φεβρουαρίου: Φιλιππούπολη – Σόφια: ξενάγηση πόλης – επιστροφή στην Ελλάδα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out. Κατά τις 09.00 αναχώρηση με το λεωφορείο για τη Σόφια, την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Άφιξη κατά τις 11.00 στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι.

Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης.

Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της.

Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό – καφέ. Άφιξη το βράδυ κατά τις 18.00 στη Θεσσαλονίκη, στις 20.00 στη Λάρισα και κατά τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

Σχετικές Πληροφορίες εκδρομής

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την περίοδο αυτή, η Φιλιππούπολη φιλοξενεί 5 συνολικά εκθέσεις οι οποίες αναλυτικά είναι οι εξής:

 1. Agra για αγροτικά προιόντα και μηχανήματα.
 2. ΒioAgra για βιολογικά προϊόντα.
 3. Foodtech για την τεχνολογία στα τρόφιμα.
 4. Vinaria για οτιδήποτε έχει σχέση με τον οίνο.
 5. Horeca για οτιδήποτε έχει σχέση με ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ-μπαρ.

Φυσικά, η κάθε έκθεση έχει το δικό της ενδιαφέρον οπότε αξίζει να αναφέρουμε λίγα λόγια για την κάθε έκθεση.

1. Agra 2018

Η 26η Διεθνής Έκθεση AGRA 2018 διοργανώνεται στον Εκθεσιακό χώρο στη Φιλιππούπολη της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. Σκοπός της έκθεσης είναι να καλύψει τις ανάγκες της ανερχόμενης αγοράς της Βουλγαρίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Τα προϊόντα που προβάλλονται είναι:

 • Αγροτικός τομέας (αγροτικά μηχανήματα χωματουργικά, θεριστικά, σποράς τρακτέρ, ξηραντές, σιλό, εξοπλισμός διακίνησης αγροτικών προϊόντων, σπόροι και επεξεργασία, λιπάσματα, τεχνολογίες και εξοπλισμός, λιπάσματα, αρδευτικός εξοπλισμός και τεχνολογίες Συσκευασίας).
 • Τομέας κτηνοτροφικών προϊόντων (εξοπλισμός, τεχνολογίες βελτίωσης και αναπαραγωγής ζώων και πουλερικών, κτηνιατρικά φάρμακα).
 • Τομέας προϊόντων ιχθυολογίας ( αναπαραγωγή, τεχνολογίες, συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης, θαλασσινά και βάρκες και πλοία για θαλάσσιο και ποταμίσιο ψάρεμα).
 • Τομέας ανθοκομικής, κηπουρικής (άνθη και φυτά για κήπους και θερμοκήπια, έπιπλα και αξεσουάρ για κήπους, είδη ανθοκομικής, εξοπλισμός και εργαλεία.

2. Bio Agra 2018

H Εμπορική Έκθεση της Βιολογικής Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 21ης Διεθνούς Γεωργικής Έκθεσης AGRA.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα AVALON, τις Κάτω Χώρες και το Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Plovdiv.

Η έκθεση έχει ως στόχο να αναδείξει τη βιολογική γεωργία ως ένα σύστημα παραγωγής που σέβεται το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων και να επιδείξει τα βιολογικά προϊόντα ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση.

Η αγορά των βιολογικών τροφίμων είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο. Η Βουλγαρία έχει μεγάλες δυνατότητες να μετατρέψει τη βιολογική γεωργία σε έναν τομέα αιχμής, λόγω των φυσικών πόρων της χώρας, αμόλυντο εύφορη γη, κατάλληλες κλιματικές συνθήκες, κατάλληλη νομοθεσία και τους κανονισμούς.

Μεγάλες κατηγορίες έκθεσης είναι:

 • Βιολογική καλλιέργεια και κτηνοτροφία
 • Bιολογικά προϊόντα μη εδώδιμα
 • Βιολογικά αγροκτήματα
 • Οργανισμοί πιστοποίησης
 • Συμβουλευτικές εταιρείες
 • ΜΚΟ
 • Βιολογικά προϊόντα εμπορίου – καταστήματα βιολογικών προϊόντων, βιολογικά ξενοδοχεία, οργανικά εστιατόρια κ.λπ.
  Ειδικές εκδόσεις και ηλεκτρονικές εκδόσεις.

3. Foodtech 2018

H FOODTECH είναι το πιο αντιπροσωπευτικό εκθεσιακό φόρουμ της βιομηχανίας τροφίμων της Βουλγαρίας και η οποία επίσης προσελκύει χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες.

Η FOODTECH συγκεντρώνει κορυφαίες εταιρείες που ασχολούνται με:

 • Καινοτομίες στην υγιεινή διατροφή
 • Νέα προϊόντα διατροφής συνδυάζοντας τα παγκόσμια πρότυπα ποιότητας με τη μοναδική γεύση της τοπικής κουζίνας
 • Μηχανήματα επεξεργασίας τροφίμων και εξοπλισμού
 • Επενδύσεις βελτίωσης της παραγωγής
 • Ασφαλή και ελκυστικές συσκευασίες.

4. Vinaria 2018

Η Βουλγαρία είναι ανάμεσα στις χώρες με μακρόχρονη παράδοση στην οινοποίηση και η VINARIA είναι μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές εκδηλώσεις της βιομηχανίας κρασιού. Η έκθεση έχει συμβάλει στην επιτυχία πολλών που παράγουν κρασί και εμπορικές εταιρείες. Η VINARIA συγκεντρώνει κορυφαίες εταιρείες από τους πιο σημαντικούς τομείς της βιομηχανίας σχετικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού.

Η εκδήλωση χρησιμεύει ως κέντρο για την ανταλλαγή πληροφοριών, την παρουσίαση των καινοτομιών και τεχνολογιών μέσω από τα πολυάριθμα συνέδρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις που περιλαμβάνονται στο παράλληλο πρόγραμμα των επιχειρήσεων.

Η VINARIA παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες για την έρευνα αγοράς και την παρουσίαση μέσω των άμεσων επαφών με τους πελάτες, τους ανταγωνιστές και τους επιχειρηματικούς εταίρους. Χιλιάδες παραγωγοί, οι έμποροι και οι γνώστες των οίνων ποιότητας και οινοπνευματωδών ποτών από περισσότερες από 30 χώρες παρακολουθούν τη VINARIA κάθε χρόνο για να κάνουν επιχειρήσεις ή να απολαύσουν τα αποκλειστικά προϊόντα. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του εκθεσιακών περιπτέρων δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα στην όλη γιορτή.

5. Horeca 2018

H Horeca είναι μια διεθνής έκθεση εξοπλισμού για ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και εμπορικές εγκαταστάσεις.

Οι κύριες κατηγορίες της έκθεσης είναι τα συστήματα ασφαλείας, η επίπλωση σε εστιατόριο, ο εξοπλισμός μπαρ, ξενοδοχειακός εξοπλισμός, συσκευές θέρμανσης, εξαερισμού, ψύξης και κλιματισμού, επαγγελματικό εξοπλισμό καθαρισμού και φυσικά το ξενοδοχείο. Η έκθεση έχει ως στόχο να προσελκύσει εμπορικούς επισκέπτες, όπως τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων, εστιατορίων, μπαρ, ιδιοκτήτες καφέ και fast food, εταιρείες catering, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Ως συνοδευτικό της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί μια γαστρονομική επίδειξη από τους κορυφαίους μάγειρες της Βουλγαρίας.

Η Horeca θα πραγματοποιηθεί στις 5 ημέρες από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 25 Φλεβάρη του 2018.

Για την κράτησή σας μπορείτε είτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του LATRAVEL.GR, πατώντας κλικ εδώ, ή να καλέσετε στα 2410 555689, 2310 260986, 210 2841001.