Μήπως και ο κ. Κούγιας είχε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά;

Πραγματικά είναι να απορείς μερικές φορές. Πως τα κατάφερε αυτή η ομάδα πάλι και συζητιέται σε όλη τη χώρα για μη θετικό λόγο;

Φυσικά αναφέρομαι στο σκηνικό που εκτυλίχθηκε χθες (12/9) αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ΑΕΛ – Ηρακλής, ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και στον Ματίας Ντεγκρά. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Από τα… αγωνιστικά.

Για τον… Ντεγκρά

Ο Ντεγκρά έκανε την πιο άσχημη εμφάνιση από εποχής… Κοστάντζο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φωνές συνέχεια από τον Άγγελο Αναστασιάδη να μην αργεί και να έχει πιο σωστές μεταβιβάσεις. Όποιος παρατηρούσε τον Έλληνα τεχνικό μπορούσε πανεύκολα να το αντιληφθεί.

Έξι τελικές ο Ηρακλής, δύο στον στόχο, δύο γκολ και καμία απόκρουση. Αποκορύφωμα δε, η προσπάθεια του Ντεγκρά στο δεύτερο γκολ του “Γηραιού”. Λες και έπαιζε “ποδοσφαιράκι” σε κονσόλα σε εύκολο επίπεδο που παίρνεις για… πλάκα τον τερματοφύλακα και πας να ντριπλάρεις όλους τους αντιπάλους σου για να βάλεις γκολ.

Για τα γεγονότα της… φυσούνας

Για να πάμε στην αντίδραση του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ. Πραγματικά δεν γίνεται να δεχτώ εργοδότη να χτυπάει υπάλληλο. Τι είναι αυτά; Τέτοια γινόντουσαν στον… μεσαίωνα. Είναι αδιανόητο. Όπως επίσης αδιανόητο είναι να υπάρχουν άνθρωποι που δικαιολογούν αυτή τη πράξη βίας και κάθε πράξη/μορφή βίας.

Και δεν έχει να κάνει με παρορμητισμό. Αυτό είναι στοιχείο που πολλοί το έχουν. Όταν ο καπετάνιος ενός πλοίου είναι καλός μένει πάντα πάντα ψύχραιμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στη “φουρτούνα” φαίνεται που λένε. Δεν τα… βουλιάζει τα πλοία. Κάνει ότι πρέπει για να το σώσει και όχι… να συλλέξει “πνιγμένους στα συντρίμμια”. Δεν είναι ο πρώτος που τα… “χάνει”.

Τι θα έπρεπε να γίνει;

Τι θα έπρεπε να γίνει; Το πιο απλό. Αυτό που λένε όλοι. Πηγαίνεις στα αποδυτήρια, αποφασίζεις τιμωρία, στο κάτω – κάτω του φωνάζεις κιόλας. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι. Αλλά ότι γίνει, θα έχει γίνει στα αποδυτήρια. Και αν θες να τον διώξεις, τον διώχνεις.

Και δε μπορεί κανείς να σου πει τίποτα. Όχι αυτό που έγινε. Είναι λάθος από κάθε πλευρά. Και πλέον είναι αργά για οτιδήποτε. Δε σώζεται. Γι’ αυτό δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Αυτός που βιαιοπραγεί ή αυτός που τον δικαιολογεί; Πάντως κανένας δε μπορεί να είναι υπερήφανος για ότι έγινε.