Δημήτρης Βλάχος: «Να προσφέρω τις ιδέες στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λαρισαίων με την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» του Απόστολου Καλογιάννη, εξηγεί στο ArenaLarissa.gr ο προπονητής ποδοσφαίρου, Δημήτρης Βλάχος…

Δύο λόγια για την απόφασή σου να είσαι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές της Λάρισας…

«Πρώτα απ΄ όλα, θα ήθελα να προσφέρω τις ιδέες μου και να συμμετάσχω ενεργά στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω την καθημερινότητά μου. Αυτή την καθημερινότητα θέλω να βελτιώσω και να συμβάλω στην βελτίωσή της στους άξονες της αρμοδιότητάς μου και των ενδιαφερόντων μου που είναι ο αθλητισμός, η αγάπη μου για τα ζώα, το περιβάλλον».

Γιατί με τον Απόστολο Καλογιάννη;

«Κατ΄ αρχάς γιατί μου έγινε η πρόταση από την παράταξη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», αλλά και πέρα από αυτό γιατί το ίδιο το πρόσωπο του κ. Καλογιάννη εμπνεύει εμπιστοσύνη και αξιοπρέπεια. Ο Δήμος ήδη έχει ξεκινήσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο αναμόρφωσης της πόλης και πρέπει απαραίτητα να συνεχιστεί για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής μας. Επιπλέον ο Δήμαρχος είναι πρόθυμος να ακούσει νέες απόψεις, να τις συζητήσει και όπου είναι δυνατόν να βοηθήσει στην υλοποίησή τους».

Έχεις ξανασχοληθεί με τα κοινά; Και αν όχι τι ήταν αυτό που σου πυροδότησε την απόφαση να το πράξεις τώρα;

«Από τα 18 μου χρόνια ως φοιτητής συμμετέχω στα κοινά μέσω παρατάξεων. Επιπλέον η διαδικασία των δημοτικών εκλογών είναι γνωστή σε μένα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, λόγω του ότι ήμουν υποψήφιος με την παράταξη του κ. Ν. Γαμβρούλα. Επίσης είμαι μέλος σε επαγγελματικούς αλλά και εθελοντικούς συλλόγους (Σύλλογος προστασίας κακοποιημένων ζώων κλπ). Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι κάτι το φυσιολογικό στην πορεία της ζωής μου, γιατί πιστεύω ότι δεν πρόκειται να έρθει καμία αλλαγή κάνοντας ο καθένας κάτι από μόνος του αλλά μόνο μέσα από την συλλογικότητα».

Πού πιστεύεις πως μπορείς να συνεισφέρεις στην τοπική κοινωνία;

«Υπάρχουν τρεις σημαντικοί τομείς που πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω στην τοπική κοινωνία. Λόγω επαγγελματικής ειδικότητας στον αθλητισμό, λόγω της αγάπης μου και της αφοσίωσής μου στον προστατευτικό ρόλο έναντι των κακοποιημένων ζώων και λόγω του ενδιαφέροντός μου, στο περιβάλλον.

Στον αθλητισμό, φιλοδοξώ να προωθήσω τη φυσική δραστηριότητα και αθλητική καθημερή ζωή στην τοπική κοινωνία, όχι απαραίτητα μόνο μέσω αθλημάτων σε εγκαταστάσεις, αλλά στην καθημερινότητα με πεζοδρόμια, περιπατητικούς διαδρόμους, ποδηλατοδρόμους. Επίσης σχεδιάζοντας αθλητικές εκδηλώσεις εθνικού ενδιαφέροντος έτσι ώστε η πόλη μας να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό, που αυτό θα επηρρεάσει και την οικονομική ζωή της πόλης μας.

Η αφοσίωσή μου στην προστασία των κακοποιημένων ζώων μου δίνει φωνή για τα ανυπεράσπιστα ζώα που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη την υποστήριξή μας για μια ασφαλή φροντίδα. Επίσης θα πρέπει να μεριμνήσουμε για να βελτιώσουμε και να διευρύνουμε τις δομές για την περίθαλψή τους μιας και το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Τέλος, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια φιλική για τον πολίτη καθημερινότητα. Ένα περιβάλλον όμορφο και ανθρωπινό. Εδώ η λίστα βελτιώσεων δεν έχει τέλος, από αξιοποίηση πάρκων, αναβάθμιση αθλητικών δομών, πεζοδρόμων, εύκολες προσβάσεις για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και μητέρες με μωρά στο καρότσι, περίθαλψη αδέσποτων ζώων, καθαροί δρόμοι και πάρα πολλά άλλα. Φυσικά όλα αυτά δεν είναι μόνο φροντίδα κάθε δήμου, είναι ευθύνη και των πολιτών να συντηρούν όλα δημιουργεί ο δήμος. Αυτό που πραγματικά πιστεύω ότι θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση είναι εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Λάρισα είναι «η Πόλη που Μαθαίνει» και θα μπορούσε αυτά τα προγράμματα να γίνουν μέσω των δράσεων της Δια βίου μάθησης που ήδη έχει ο Δήμος σας. Τέλος, θα πρέπει να συμμετέχουν οι συμππολίτες μας σε κοινές δράσεις για να ακούγεται η γνώμη τους. Ήδη ο Δήμος έχει ανοικτό διάλογο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, για να ενημερώνει και να ακούει την άποψη των πολιτών».

Τι είναι αυτό που λείπει από τον τόπο μας που δεν πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια;

«Ποτέ καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Πάντα υπάρχουν οι ανάγκες για συντήρηση, βελτίωση, ανανέωση, αλλαγές. Το ζήτημα είναι να υπάρχει η καλή διάθεση και η όρεξη για δουλειά. Αυτό που λείπει πιστεύω είναι το όραμα μιας πόλης σύγχρονης, με υποδομές, όμορφης, τακτοποιημένης, φιλικής στους κατοίκους της. Μια πόλη που θα προσφέρει ποιότητα ζωής».

Μια προσωπική υπόσχεση για τους ανθρώπους της Λάρισας σε περίπτωση εκλογής…

«Είναι δύσκολο το να δίνει κάποιος υποσχέσεις. Το ποιος είμαι μια μερίδα μεγάλη Λαρισαίων, με γνωρίζει. Ξέρει λοιπόν καλά ο κόσμος που θα με ψηφίσει ότι δουλεύω με αυτό που καταπιάνομαι με πάθος, έχω να προσφέρω νέες ιδέες και φιλοδοξώ να κάνω την Λάρισα γνωστή μέσω των αθλητικών της δράσεων με ωφέλεια σε πολλους τομείς της πόλης μας».