Δημήτρης Γκουγκουλής: «Να προσφέρω τις γνώσεις και το μεράκι μου για το καλό της πόλη που ζω»

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Μαμάκου είναι και ο Δημήτρης Γκουγκουλής.

Ο γνωστός κτηνίατρος πήρε την μεγάλη απόφαση να είναι στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Λάρισας, Θανάση Μαμάκου, στις επερχόμενες εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, δηλώνοντας πανέτοιμος να προσφέρει στη Λάρισα τόσο με τις γνώσεις του ως κτηνιάτρος και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά οπουδήποτε αλλού και εάν τον χρειαστεί ο συνάνθρωπός του.

Δύο λόγια για την απόφαση σου να είσαι υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές της Λάρισας…

«Το να αποφασίζεις να συμμετέχεις στο κοινά της πόλη σου δεν έχει να κάνει με το «γιατί» αλλά με το «πως». Συμμετέχω στα κοινά με την ιδιότητά μου, τις επαγγελματικές και κοινωνικές μου εμπειρίες για να συμβάλλω στην καλύτερη λειτουργία της πόλη μας. Η συμμετοχή στα κοινά είναι παρεξηγημένη αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το να συμμετέχει στα κοινά της πόλης σου είναι ουσιαστικά σαν να συμμετέχει στη λειτουργία του ίδιου σου του σπιτιού».

Γιατί με τον Θανάση Μαμάκο;

«Συγκεκριμένοι στόχοι, συγκεκριμένη λογική και πλήρης ταύτιση στον τρόπο σκέψης αλλά και συμπεριφοράς. Από την πρώτη στιγμή η μας κουβέντα περιστράφηκε γύρω από την επαγγελματική μου ιδιότητα και πως μπορώ να βοηθήσω στους ευαίσθητους τομείς της διαχείριση των ζώων στη Λάρισα. Ε! Δεν θέλει και πολύ να πεις το ΝΑΙ! Το να σου ζητάνε να προσφέρει τις γνώσεις σου και το μεράκι σου για το καλό της πόλη που ζεις είναι μεγάλη τιμή αλλά και τεράστια πρόκληση».

Έχεις ξανασχοληθεί με τα κοινά. Και αν όχι τι ήταν αυτό που σου πυροδότησε την απόφαση να το πράξεις τώρα;

«Είναι η 2η φορά που κατεβαίνω ως υποψήφιος. Δεν θεωρώ όμως ότι υπάρχει η έννοια της εμπειρίας ως επανάπαυση. Η πόλη μας εξελίσσεται και μαζί της αλλάζουν και τα προβλήματα της… Η αλήθεια είναι ότι νιώθω σαν να κατεβαίνω για πρώτη φορά».

Που πιστεύεις πως μπορείς να συνεισφέρεις στην τοπική κοινωνία;

«Η ιδιότητα του ως κτηνίατρος και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορείς να συμβάλει στην αναζήτηση βελτιώσεων για μια πόλη περισσότερο φιλική στα ζώα και στην αναζήτηση καταλληλότερων τρόπων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και ελέγχου της ευζωίας τους. Γενικά πάντως θεωρώ ότι κάθε ενεργός πολίτης μπορεί να συμβάλει σε κάθε τομέα της πόλης του αρκεί να διαθέτει όρεξη, διαλλακτικότητα και ανοικτό μυαλό».

Τι είναι αυτό που λείπει από τον τόπο μας που δεν πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια;

«Δεν συμφωνώ με ισοπεδωτικές λογικές του τύπου «οι άλλοι δεν έχουν κάνει τίποτα και εμείς θα τα κάνουμε όλα». Στην πόλη μας έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά… Σε κάτι που υστερεί ίσως είναι η έλλειψη επικοινωνίας της δημοτικής αρχής με τους πολίτες μας για τα μικρά ή μεγάλα που τους ενοχλούν ή δυσκολεύουν την ζωή τους. Αν θα βελτίωνα κάτι λοιπόν αυτό θα ήταν η αμεσότητα της επικοινωνίας με τον πολίτη».

Μία προσωπική υπόσχεση για τους ανθρώπους της Λάρισας σε περίπτωση εκλογής;

«Η προεκλογική περίοδο βρίθει υποσχέσεων που τις περισσότερες φορές αναφέρονται σε μεγαλεπήβολες αλλαγές. Ενάντια λοιπόν σε αυτό το ρεύμα υπόσχομαι ότι δεν θα αλλάξω καθόλου! Η επόμενη μέρα θα μας βρει με το ίδιο χαμόγελο την ίδια όρεξη και την ίδια ενέργεια».