Διακοπή για βόμβα στα “στημένα”

Ένα τηλεφώνημα για βόμβα διέκοψε πρόωρα τη δίκη για τα στημένα. Περίπου 20 λεπτά πριν τις 12:00 διατάχθηκε η εκκένωση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και από τη στιγμή που επιβαλλόταν να ελεγχθεί ο χώρος για παν ενδεχόμενο, η διαδικασία θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα (9:00).

Μέχρι τη διακοπή είχε αρχίσει την κατάθεσή του ο πρώτος μάρτυρας, ο Γιώργος Ηλιόπουλος (στέλεχος του ΟΠΑΠ), με την έδρα να τον ρωτά για κάθε ματς που είχε χαρακτηριστεί ύποπτο από την UEFA. Ο μάρτυρας ανέφερε τα συμπεράσματα του ΟΠΑΠ για τα ματς που «εφράγησαν» από τον οργανισμό, επειδή κρίθηκαν αδιάφορα και μη ανταγωνιστικά. Εξαίρεσε το Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα (0-3), για το οποίο είπε πως παίχτηκαν υπερβολικά χρήματα και τα κέρδη ήταν 250.000 ευρώ. «Τα συμπεράσματά μας συμπίπτουν με αυτά της UEFA, πως το ματς ήταν χειραγωγημένο». Για το Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας (4-1) ανέφερε πως ο στοιχηματισμός ήταν φυσιολογικός.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της έδρας φάνηκε πως δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και στοίχημα, ζητώντας διαρκώς διευκρινίσεις από τον μάρτυρα, που πάντως δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λόγω του τηλεφωνήματος για βόμβα. Ήδη ορίστηκαν συνεδριάσεις για τη Δευτέρα, την Τρίτη (όπου θα παρευρεθεί ο Αλέξης Κούγιας ως μάρτυρας) και την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως η πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη κατέθεσε ένσταση να μην δικαστεί για κάποια πλημμελήματα, αλλά αυτή απορρίφθηκε και θα δικαστεί τόσο για τα πλημμελήματα όσο και για τα κακουργήματα.

Πηγή: sport – fm