«Είναι χαρά μου να αγωνίζομαι στην ομάδα του χωριού μου»

Από τους παίκτες που έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα τον Φαλανιακό με την απόδοση τους αλλά και με τα γκολ που πέτυχαν είναι ο Γιώργος Πανταζής!

Ο 21χρονος μέσος μίλησε στο ArenaLarissa.gr για τον Φαλανιακό, για τα ντέρμπι με τον Σμόλικα Φαλάνης αλλά και για το πως είναι να αγωνίζεσαι στην ομάδα του χωριού σου.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Αγραφιώτη

– Γιώργο, πες μας δύο λόγια για σένα:

«Ξεκίνησα από τον Φαλανιακό και εκεί παίζω μέχρι και σήμερα. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες της ομάδας του χωριού μου από τα δέκα τέσσερα μου και τώρα είμαι στην ηλικία των 21 ετών».

DSC_0038

– Έχεις αρκετά χρόνια στον Φαλανιακό. Η φετινή χρονιά θεωρείς είναι διαφορετική από τις προηγούμενες;

«Πιστεύω πως η φετινή χρονιά είναι μία διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει από το καλοκαίρι. Θέλουμε να τα πάμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα, βρισκόμαστε στους οκτώ καλύτερους του Κυπέλλου και θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε με όλες τις δυνατότητες που έχουμε».

– Πως είναι να αγωνίζεσαι στην ομάδα του χωριού σου;

«Είναι χαρά μου να αγωνίζομαι στην ομάδα του χωριού μου. Είναι διαφορετικό να παίζεις στην ομάδα του χωριού σου από μία άλλη ομάδα. Δεν έχω δουλέψει σε άλλη ομάδα για να δω πως είναι, όμως είναι πολύ καλό το να αγωνίζεσαι με την ομάδα από το μέρος που κατάγεσαι».

– Εκτός από τον Φαλανιακό, στην Φαλάνη υπάρχει ακόμη μία ομάδα αυτή του Σμόλικα. Πως είναι το ντέρμπι λοιπόν ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες;

«Είναι ένα ντέρμπι με δύο ομάδες από το ίδιο χωριό. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο σωματεία, υπάρχει ανταγωνισμός και πάντα θέλουμε ο ένας να κερδίζει τον άλλο. Θέλουμε να κερδίζουμε για το γόητρο αλλά και γιατί παίρνεις ψυχολογία όταν κερδίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι».

DSC_0048

– Όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος ο Φαλανιακός τα πηγαίνει πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

«Είμαστε μία ομάδα όπου έχει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είμαστε όλα τα παιδιά μαζί αρκετά χρόνια και ο ένας γνωρίζει τον άλλο πολύ καλά. Αυτό, μας κάνει να φέρνουμε τα θετικά αποτελέσματα και τις νίκες στην ομάδα».

– Έχεις πετύχει έως τώρα τρία τέρματα αλλά πολύ σημαντικά για την ομάδα σου που τα δύο από αυτά έδωσαν και την νίκη στον Φαλανιακό. Θεωρείς πως φέτος είναι η χρονιά σου;

«Το πιστεύω αυτό ναι, καθώς σε σχέση με τις προηγούμενες μου χρονιές φέτος τα πηγαίνω κάπως καλύτερα. Το θέμα δεν είναι ότι έχω σκοράρει τρεις φορές, αλλά ότι έχει κερδίσει η ομάδα με τα τέρματα μου. Μαζί με την ομάδα τα πηγαίνω καλά κι εγώ».

– Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει έως τώρα στο πρωτάθλημα και ποιος νομίζεις θα κόψει πρώτος το νήμα;

«Έχω ξεχωρίσει τους Απόλλων Λάρισας και Αχιλλέα Φαρσάλων μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα για αγωνιστικούς λόγους, καθώς έχουν ποιοτικούς παίκτες και δίκαια βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Στο τέλος βλέπω πρωταθλητή τον Απόλλωνα Λάρισας».

DSC_0044

– Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη σου στιγμή στο ποδόσφαιρο;

«Καλές στιγμές είχα πολλές μέχρι τώρα, όμως ευελπιστώ πως η καλύτερη θα είναι φέτος με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΛ, όπου είναι και ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει από το καλοκαίρι. Πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Η χειρότερη μου στιγμή ήταν ο τραυματισμός που είχα το 2013 με τον αστράγαλο μου, δεν μπορούσα να παίξω μπάλα και έμεινα εκτός γηπέδων για τρεις μήνες».

– Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες έως τώρα και ποιος ο δυσκολότερος αντίπαλος για σένα;

«Για μένα καλύτερος συμπαίκτης είναι ο Γιάννης Ιγγλέζος. Με την εμπειρία που έχει αυτός ο άνθρωπος με έχει βοηθήσει πολύ στο γήπεδο, καθώς μιλάει σε όλους μας αλλά και μας συμβουλεύει για πράγματα και καταστάσεις την ώρα των αγώνων. Για μένα αυτός είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είμαστε και τώρα μαζί στον Φαλανιακό. Πιο δύσκολος αντίπαλος για μένα ήταν ο Κώστας Νεμπεγλέρας που βρίσκεται τώρα στον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον μάρκαρα στο παιχνίδι που είχαμε στην έδρα μας και κερδίσαμε χάρη σε δικό μου τέρμα».

DSC_0046

–  Έχεις μετανιώσει για επιλογές σου στο παρελθόν στο ποδόσφαιρο;

«Όχι. Δεν έχω μετανιώσει ποτέ για επιλογές μου στο ποδόσφαιρο. Το άθλημα αυτό το θεωρώ το καλύτερο από όλα τα άλλα και δεν έχω μετανιώσει για επιλογές μου. Φυσικά, το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και ζούμε με αυτό».

– Τέλος, ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έδινες σε ένα μικρό παιδί που θα ήθελε να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο;

«Αυτό που θα του έλεγα ήταν να δουλεύει συνέχεια. Η δουλειά θα είναι αυτό που θα τον κάνει να αναδειχθεί κάποια στιγμή. Θα του πρότεινα να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο εάν του άρεσε το άθλημα αυτό και μετά θα τον συμβούλευα να δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις και με σωστούς ανθρώπους για να μάθει όπως πρέπει το άθλημα του ποδοσφαίρου».

* Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην καφετέρια «L_CITY», τους ανθρώπους τους οποίους και ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία.