Είναι ωραίος ο πρωτ(ε)άρης…

Σε «άγνωστα νερά» θα κινηθεί φέτος ο Πρωτέας Αχιλλείου, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΛ. Η ομάδα του Αχιλλείου μετά την υπέρβαση της περσινής χρονιάς όταν και κατάφερε να ανέλθει στην παραπάνω κατηγορία μέσω της διαδικασίας των μπαράζ, καλείται φέτος να αντεπεξέλθει στις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζει να αγωνίζεσαι σε μια «άγνωστη περιοχή».

Κι αν η «περιοχή» είναι άγνωστη για τον Πρωτέα συνολικά, δεν συμβαίνει το ίδιο και ατομικά αφού πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί στη Β’ ή και σε παραπάνω κατηγορίες, αλλά φυσικά και για τον προπονητή που προπόνησε ως και σε εθνικές κατηγορίες…

Με τον κόουτς Τάκη Τζίκα να έχει την εν λευκώ αγωνιστική διαχείριση της ομάδας, ο Πρωτέας άρχισε την προετοιμασία, στο γήπεδο Αχιλλείου, εν μέσω των υψηλότατων θερμοκρασιών που επικρατούν στη θεσσαλική πεδιάδα.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Σάκης Ψάρρας (Μέλος Δ.Σ.): «Φύσει αισιόδοξος πιστεύω πως η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία. Εχουν γίνει κάποιες επιλεκτικές προσθήκες και κυρίως έχουμε εμπιστοσύνη στα δικά μας παιδιά, τα οποία μας ανέβασαν πέρσι, είναι καλοί παίκτες και μπορούν να ανταποκριθούν και στη Β’. Ελπίζω, και συνάμα προσκαλώ, όλοι οι φίλαθλοι του Πρωτέα να είναι δίπλα μας και στα καλά και στα άσχημα, να μας συμπαρασταθούν, να μας υποστηρίξουν και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Τάκης Τζίκας (Προπονητής): «Αρχικά να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά υγεία και μακριά από τραυματισμούς. Στόχος του Πρωτέα φέτος, ως νεοφώτιστοι που είμαστε, δεν μπορεί να είναι άλλος από τη σωτηρία. Πρώτα θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή και έπειτα ό,τι καλό έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο. Ο,τι καταφέρουμε δε να προέρχεται μέσα από μια καλή αγωνιστική εικόνα, και όμορφο ποδόσφαιρο».

Βασίλης Χατζόπουλος (Ποδοσφαιριστής): Καλή χρονιά με υγεία. Πιστεύω πως με τη σκληρή δουλειά όλα επιτυγχάνονται, κανένα κάστρο δεν μένει απόρθητο. Νέα κατηγορία, νέες προκλήσεις, αλλά είμαι αισιόδοξος. Εμείς είμαστε εδώ μέσα στον καύσωνα, για τον Πρωτέα και ελπίζω και οι φίλαθλοι να είναι κι αυτοί παρόντες όταν τους χρειαζόμαστε.

Νίκος Στεφανούλης (Ποδοσφαιριστής): Να κάνουμε μία καλή πορεία, με καλό ποδόσφαιρο, και καλή φιλοξενία. Προσωπικά δεν υπάρχουν φιλοδοξίες, επιθυμώ να μείνει η ομάδα στην κατηγορία με άνεση, και να προωθήσει νέα παιδιά. Εμείς υποσχόμαστε πως θα κάνουμε τα ανθρωπίνως δυνατά για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Κώστας Νάκας (Ποδοσφαιριστής): Πάνω απ’ όλα υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους. Στόχος της ομάδας είναι η διατήρηση του καλού κλίματος που υπήρχε πέρσι και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Ο συνδυασμός στην ομάδα έμπειρων παιδιών με τους νεότερους θα δημιουργήσει ένα δυνατό κράμα με μεγάλες δυνατότητες που θα μπορούν να φέρουν εις πέρας τους στόχους, οι οποίοι είναι το καλό ποδόσφαιρο, φυσικά η σωτηρία και έπειτα από τη στιγμή που επιτύχουμε την παραμονή, όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Πηγή: eleftheria.gr