Εθνική μπάσκετ: Μετά το Ακρόπολις θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του τραυματία Παπαγιάννη στο Eurobasket

Ο Γιώργος Παπαγιάννης εξακολουθεί να μην συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας και η κατάστασή του εξακολουθεί να παρακολουθείται καθημερινά από το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες των επίσημων υποχρεώσεων της Εθνικής τόσο ο Δημήτρης Ιτούδης θα κατασταλάζει στο βασικό αγωνιστικό πλάνο του. Ήδη έκοψε πέντε παίκτες από την αποστολή, μεταξύ των οποίων ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, και μέσα από τα φιλικά θ’ αρχίσει να αποκρυπτογραφείται ό,τι έχει στο μυαλό του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου και το Eurobasket.

Το πρόβλημα για την ώρα είναι πως δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού δεν έχει προπονηθεί από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, εδώ και μια εβδομάδα δηλαδή, αφού το μυικό ζήτημα στον οπίσθιο μηραιαίο που αντιμετωπίζει τον αφήνει διαρκώς εκτός κανονικού προγράμματος.

Στην παρούσα φάση είναι δεδομένο πως θα λείψει από τα φιλικά με την Ισπανία και το Ακρόπολις και κατόπιν θα δοκιμάσει να μπει στο ματς με το Βέλγιο. Απώτερος σκοπός είναι να είναι έτοιμος στο μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου (1-18) και το ταξίδι στο Μιλάνο. Σε διαφορετική περίπτωση, ο ομοσπονδιακός προπονητής θα κληθεί να καλύψει ένα πολύ μεγάλο κενό στη φροντ λάιν.

Πηγή: Sport24.gr