Εθνικός Λάρισας 56 – Ερμής Αγιάς 42

Ένα ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο στο κλειστό της Νεάπολης μεταξύ του Εθνικού και του Ερμή Αγιάς. Για τους μεν γηπεδούχους ήταν μια «πρόβα τζενεράλε» αφού ρίχνονται στη μάχη τις Α1 ΕΣΚΑΘ πιο νωρίς από όλους και συγκεκριμένα την προσεχή Κυριακή, ενώ για τους φιλοξενούμενους ένα δυνατό τεστ απέναντι σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Οι δύο προπονητές αν και  χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες τους, προσπάθησαν κυρίως να δέσουν τα σύνολά τους, και έδειξαν το πού κυρίως θα στηριχθούν τη νέα σαιζόν, βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα από ένα ακόμη φιλικό αγώνα.

Για τον Εθνικό, φαίνεται ότι οι ψηλοί του θα είναι ένα δυνατό όπλο στο πρωτάθλημα, ο Γκόβαρης άρχισε να λύνεται επιθετικά, ενώ ο Χαχόπουλος ήρθε κι έδεσε στη θέση 4 σαν να μην έλειψε μια μέρα από την ομάδα.

Από την άλλη πλευρά η Αγιά -που εξακολουθεί να είναι μια αθλητική ομάδα- στηρίζει πολλά στην επίθεση στον Γκαμπέτα, ενώ φαίνεται να έχει κάποια προβλήματα στη θέση του πλέϊ μέϊκερ.

Ο αγώνας είχε ενδιαφέρον ως προς τον νικητή μόνο στις αρχές του, αφού οι Λαρισαίοι πήραν μια διαφορά 8-10 πόντων από την πρώτη περίοδο –η οποία έφτασε στη μέγιστη τιμή της στους 15 (50-35 στο 36΄)- την οποία κράτησαν ως το τέλος.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν η κ. Δώτα και ο κ. Πολύζος..

Τα Δεκάλεπτα:
15 – 7, 27 – 15, 39 – 25, 56 – 42.

Εθνικός Λάρισας (Μπάμπης Σακάρης): Ράπτης 12, Χαχόπουλος 8(1), Γκόβαρης 16(2), Δραγατογιάννης 8, Σουλιώτης 10, Κορδίστας 2, Ρουκάς, Ζορμπάς, Παπασπύρος, Δήμου, Παντέρας.