Ελένη Σιαματά-Μπούτλα: «Να αλλάξουμε το μότο… της πόλης του καφέ και της διασκέδασης»

Με έντονες ανησυχίες για το… αύριο του τόπου μας, η Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, κατέρχεται ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Μαμάκου στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

Η γνωστή Λαρισαία ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών και σταθμών ΚΔΑΠ μίλησε στο ArenaLarissa.gr για την επιλογή της αυτήν, εξωτερικεύοντας τις σκέψεις για το αύριο αυτού του τόπου με Δημοτική αρχή, την παράταξη του Θανάση Μαμάκου, «η Λάρισα που μας αξίζει».

Πόσο εύκολη ηταν η απόφαση να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα, στην πολύπαθη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, στην οδό Βόλου. Και την αποκαλώ πολύπαθη, διότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνέβησαν πολλά δυστυχήματα που κόστισαν τη ζωή νέων συνανθρώπων μας. Αυτή η δυσάρεστη συγκυρία με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά, για να βοηθήσω να επιλυθούν πρώτα τα προβλήματα που ταλανίζουν την δική μου συνοικία και κατ’επέκταση να ασχοληθώ με τα προβλήματα των άλλων συνοικιών. Λάρισα δεν είναι μόνο το κέντρο με τα ωραία παρτέρια και τους ποδηλατοδρόμους. Λάρισα είναι όλες οι συνοικίες και τα όμορα χωριά της».

Πείτε μας ένα πράγμα που σας αρέσει πολύ στη Λάρισα και κάτι που σας ενοχλεί πραγματικά και θέλετε να αλλάξει για το καλό της πόλης και των δημοτών…

«Αυτό που μ’αρέσει στη Λάρισα είναι το γεγονός ότι η πόλη μας τα συνδυάζει όλα, δηλαδή, πλατείες, πάρκα, ψυχαγωγία, ‘άθληση, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα. Είναι μία ευρωπαϊκή πόλη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες πόλεις της Ευρώπης. Αν εκλεγούμε ως παράταξη, θα δώσουμε στη Λαρισα την αξια που πρεπει.

Με δυσαρεστεί το γεγονός ότι η Λάρισα ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς, όπως θα της άξιζε, ειδικά στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού. Η Λάρισα στη συνείδηση του υπολοίπου κόσμου που κατοικεί εκτός πόλης είναι αποτυπωμένη ως «Η πόλη του καφέ και της διασκέδασης». Η παράταξη του Θ. Μαμάκου, στην οποία έχω την τιμή να συμμετάσχω, έχει τις προτάσεις και το σχέδιο για να αλλάξει την εικόνα αυτή».

Μπορεί ο Θανάσης Μαμάκος να κερδίσει τον Απόστολο Καλογιάννη και γιατί πιστεύετε;

«Ο κ. Καλογιάννης, ο νυν δήμαρχος, είχε όλο τον απαιτούμενο χρόνο, για να επιτελέσει το έργο που είχε εξαγγείλει. Δυστυχώς, έδωσε μόνο βαρύτητα στο κέντρο της Λάρισας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των συνοικιών και των όμορων χωριών που ανήκουν στο Δήμο Λάρισας, να αισθάνονται απόλυτα απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι. Ο υποψήφιος δήμαρχος, Αθανάσιος Μαμάκος , είναι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά και αγάπη για τον τόπο του. Έχει διατελέσει και ο ίδιος δήμαρχος Γιάννουλης, οπότε έχει ήδη χρηματίσει στο θώκο του δημάρχου και γνωρίζει πολύ καλά να διαχειριστεί όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους Λαρισαίους πολίτες και να δώσει άμεση λύση σε όλα τα προβλήματα».

Τι ακούτε συνήθως στις επαφές σας με τους συμπολίτες; Ποια θέματα – προβλήματα σας επισημαίνουν και την ζητούν;

«Τα προβλήματα που απασχολούν τους Λαρισαίους τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως το κυκλοφοριακό και αυτό της καθαριότητας. Με την πεζοδρόμηση σχεδόν όλων των κεντρικών οδικών αρτηριών της Λάρισας δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα σε μία πόλη που δεν είχε ποτέ θέμα. Επίσης, οι χώροι στάθμευσης μειώθηκαν και οι Λαρισαίοι είναι αναγκασμένοι να παρκάρουν μόνο σε ιδιωτικά πάρκινγκ, πράγμα που επιβάρυνε πολύ οικονομικά την τσέπη του Λαρισαίου πολίτη.

Άλλο θέμα που απασχολεί τους πολίτες με τους οποίους έχω καθημερινή επαφή είναι αυτό της καθαριότητας. Όλες οι συνοικίες έχουν πρόβλημα με τους κάδους που είναι μόνιμα γεμάτοι και τις εγκαταλελειμμένες αλάνες που αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Σ’ αυτά τα δύο μείζονος σημασίας θέματα, η παράταξη του Θανάση Μαμάκου έχει σχέδιο υλοποιήσιμο και εφικτό να πραγματοποιηθεί άμεσα, δίνοντας μία ανάσα στην μετακίνησή και στην λειτουργικότητα της πόλης».

Κόμματα, πολιτικά « Τζάκια» και βουλευτικά γραφεία. Πόσο επηρεάζουν πιστεύετε τους ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές που καλούμαστε να ψηφίσουμε για το καλό της γειτονιάς, της συνοικίας και της πόλης μας; Εσείς προσωπικά περιμένετε να σας ψηφίσουν όλοι οι φίλοι σας ή θα βάλουν το πάνω από την φίλη τους;

«Είναι σίγουρο ότι περιμένω την υποστήριξη των δικών μου ανθρώπων, συγγενών, φίλων και γνωστών, διότι γνωρίζουν όχι μόνο τα προσωπικά στοιχεία του χαρακτήρα μου , αλλά και την αγάπη που τρέφω για την πόλη μου και το για τι είμαι διατεθειμένη να κάνω για την Λάρισα, αν φυσικά οι Λαρισαίοι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Όμως, εκτός από το στενό περιβάλλον μου, θεωρώ ότι οι Λαρισαίοι πολίτες έχουν σχηματίσει θετική εικόνα (θέλω να πιστεύω) για το άτομο μου μέσα από την ενεργή επαγγελματική δραστηριότητα που έχω στον τομέα της εκπαίδευσης και της διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω ότι έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και ελπίζω αυτό να αποτυπωθεί στην κάλπη στις 8 Οκτωβρίου και να εκλεγώ δημοτική σύμβουλος, για να φανώ αντάξια των προσδοκιών των συμπολιτών μου, που πιστεύουν σε μένα».

Για ποιο λόγο να σας επιλέξουν και να σας ψηφίσουν οι Λαρισαίοι; Απευθυνθείτε στους ψηφοφόρους σας παρακαλώ!

«Πέρα από το γεγονός ότι νοιάζομαι πάρα πολύ για την πόλη που μεγάλωσα, είμαι και εγώ ένα ενεργό και δραστήριο μέλος της λαρισαϊκής κοινωνίας, και συναναστρέφομαι καθημερινά απλούς πολίτες, αφουγκράζομαι τις ανησυχίες τους και συμπάσχω με τα προβλήματα τους. Είμαι οικογενειάρχης, μητέρα τριών παιδιών και παλεύω καθημερινά για τα προς το ζην, όπως και χιλιάδες συμπολίτες μας.

Μέσα από την παρουσία μου στον επαγγελματικό στίβο και τη συμμετοχή μου σε πολλούς συλλόγους, έμαθα να επιλύω ζητήματα άμεσα. Θεωρώ ότι η εργατικότητα μου, η τιμιότητα μου, η υπευθυνότητα μου και η προσφορά μου προς το συνάνθρωπο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που με διακατέχουν ως άνθρωπο, και αυτά θα προτάξω, αν εκλεγώ, για να διευκολύνω τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μου».