Ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Αρχικά ο γνωστός επιχειρηματίας, επικεφαλής της μεγαλύτερης ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας, είχε αρνηθεί να αποδεχθεί το ποσό που του έχει καταλογιστεί.

Αποτέλεσμα ήταν να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και ο 53χρονος Λεωνίδας Μπόμπολας να συλληφθεί από την Οικονομική Αστυνομία, για φοροδιαφυγή, συνολικού ύψους, κατά πληροφορίες, 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το ποσό που κατεβλήθη από τον γνωστό επιχειρηματία αφορά τον καταλογισμό που έγινε για οφειλόμενους φόρους στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον κ. Μπόμπολα τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τελικά, φαίνεται να δόθηκε στον επιχειρηματία προθεσμία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία.

Ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο Λεωνίδας Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος και θα συνεχιστεί η προανάκριση, η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη, αφού ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε όλο το ποσό πριν από την άσκηση δίωξης εναντίον του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο πλαίσιο των ερευνών και ο Φώτης Μπόμπολας, αδελφός του Λεωνίδα και μεγαλομέτοχος του Mega Channel, έχει καταβάλει ύστερα από σχετικό έλεγχο στη λίστα Λαγκάρντ το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...