Εμφανίστηκε ο Ραϊκόνεν

Ο Κίμι Ραϊκόνεν έδωσε κανονικά το “παρών” στα δοκιμαστικά της Παρασκευής (1/11) στο Άμπου Ντάμπι παρά την απουσία του από τη “Yas Marina” την Πέμπτη (31/10) για τις υποχρεώσεις του προς τον Τύπο.

Οι σχέσεις του Κίμι Ραϊκόνεν με τη Lotus φέρονται να είναι ιδιαίτερα τεταμένες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την καθυστερημένη εμφάνιση του Φιλανδού στο Άμπου Ντάμπι και την απουσία του από τις υποχρεώσεις του ίδιου και της ομάδας προς τον Τύπο την Πέμπτη (31/10).

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς ο Ραϊκόνεν, προφασιζόμενος ασθένεια, το έχει ξανακάνει στο Βέλγιο, στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Στη συνέχεια ο 34χρονος υπέφερε από ενοχλήσεις στην πλάτη, ενώ το τελευταίο περιστατικό στο οποίο πρωταγωνίστησε ήταν στην Ινδία, όπου ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Lotus, Αλάν Περμάν, άρχισε να βωμολοχεί “on air”, όταν ο Ράικονεν δεν άφησε εύκολα το Γκροζάν να περάσει στους τελευταίους γύρους του αγώνα, παρότι ο Γάλλος ήταν 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος.

Ο Ραϊκόνεν έχει στο παρελθόν δηλώσει πως δεν πληρωνόταν στην Lotus ενώ έχει ήδη συμφωνήσει να τρέχει για λογαριασμό της Ferrari στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1. Ωστόσο, παρά την έντονη φημολογία που θέλει τον Φιλανδό να έχει έρθει σε ρήξη με την ομάδα του τον τελευταίο καιρό, μέλη της Lotus τονίζουν πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ενώ τονίζεται πως η απουσία του την Πέμπτη (31/10) ήταν για πρακτικούς λόγους.

Παρά τα όσα συνέβησαν, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 έδωσε κανονικά το “παρών” στα δοκιμαστικά της Παρασκευής (1/11), με τον επικεφαλής της Lotus, Γκέραρντ Λόπεζ να ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ των δύο πλευρών.