«Εξαντλούμε τα περιθώρια για Ντε Βινσέντι»

Ο Παντελίδης είπε για:

Τον αγώνα της πρεμιέρας και την συνέχεια: Για μένα κριτήριο για το τελευταίο παιχνίδι με την Τρίπολη ήταν τα δύο προηγούμενα φιλικά που ήταν κι αυτά εκτός έδρας. Περίμενα μια βελτίωση της ομάδας και πραγματικά η ομάδα κατάφερε να είναι καλύτερη σε πολλούς τομείς. Όμως το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τα παιδιά δούλεψαν αρκετά καλά, αλλά οπωσδήποτε είδαμε και αρκετά αρνητικά στη διάρκεια, τα οποία θα πρέπει να τα βελτιώσουμε και ήδη ξεκινήσαμε μια προσπάθεια βελτίωσης. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι και αυτό που απομένει είναι η προσπάθεια των παιδιών κι ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί πάντα σ’ ένα παιχνίδι παίζει ρόλο η δυναμικότητα του αντιπάλου και ο βαθμός ετοιμότητας και γι’ αυτό αν είχα μια ζυγαριά τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την Τρίπολη.

Την Κυριακή έχουμε πραγματικά ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πρωτίστως γιατί σ’ ένα εντός έδρας ματς η πίεση μεταφέρεται στο γηπεδούχο και δεύτερον έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που επιστρέφει μετά από χρόνια στην κατηγορία, είναι φιλόδοξη και με τη νίκη που πέτυχε έρχεται με ενθουσιασμό.  Για να κερδίσουμε πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια από το προηγούμενο παιχνίδι, να έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο αγωνιστικό και τακτικό κομμάτι και να βγάλουμε μεγαλύτερο πάθος. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι, τα παιδιά βγάζουν θετική εικόνα στην προπόνηση, πραγματικά κάθε μέρα γίνονται και καλύτερα.

Την Κυριακή ελπίζω να πετύχουμε το στόχο μας που είναι οι τρεις βαθμοί. Σχετικά με αγωνιστικά προβλήματα, γυρίζει ο Θέμης Τζημόπουλος, του οποίου έληξε η τιμωρία, ο Βισέντο έχει άλλη μία αγωνιστική και τέλος δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμα τα χαρτιά του Στρούνα για να αγωνιστεί. Όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά, δεν έχουμε τραυματισμούς ή κάρτες. Αν έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου, που τη θεωρώ απαραίτητη για να προχωρήσει η ομάδα, τότε θα πετύχουμε κι εμείς το στόχο μας.

Τον Στρούνα: Είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Το αν θα παίξει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ήρθε από ομάδα που έκανε προετοιμασία. Πριν μερικές μέρες τον είδα προσωπικά σε φιλικό που έπαιξε στο φιλικό της Σλοβενίας με την Φινλανδία. Μου δείχνει και στην προπόνηση ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Τους λόγους που επελέγη: Είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος με την ίδια ευχέρεια, παίζει σε πολλές θέσεις. Τον είδα από δυο ματς σε κάθε θέση. Παίζει δεξί ή αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο για έναν προπονητή από το να έχει έναν παίκτη που να παίζει σε πολλές θέσεις, γιατί αυτό σου δίνει λύσεις και μέσα στο παιχνίδι, να μην χάσεις αλλαγή, αλλά να διαχειριστείς τα πράγματα εκ των έσω. Είναι μόλις τέσσερεις μέρες στην ομάδα, ίσως να έχει και κάποια αρνητικά που δεν τα είδαμε ακόμα. Τα θετικά όμως φαίνονται, έχει ποιότητα, καλή μεταβίβαση, δείχνει να έχει προσωπικότητα, καλά χτυπήματα, προσεχώς θα δούμε και τα αρνητικά, θα μας τα δείξει ο καιρός.

Το πόσο ρόλο παίζει το θετικό αποτέλεσμα στην ψυχολογία: Είναι πιο εύκολο να δουλεύεις μετά από θετικό αποτέλεσμα. Η διαφορά είναι ότι, όταν έχεις ένα θετικό αποτέλεσμα και κάνεις κάποιες παρατηρήσεις στους παίκτες, τις αποδέχονται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο εύκολα τις κατανοούν. Βλέπω ότι αυτήν την εβδομάδα είμαστε καλύτερα απ’ οποιαδήποτε άλλη όσο είμαι εδώ και γι’ αυτό είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, γιατί για να κερδίσουμε την Κυριακή, θα πρέπει να είμαστε καλύτερα από την προηγούμενη.

Τον Απόλλωνα Σμύρνης: Έχω εικόνα από δυο ματς, ένα φιλικό με τον Ατρόμητο κι ένα επίσημο με τον Άρη. Είναι μια μαχητική ομάδα κι αυτό περιμένω απ’ αυτήν, να κλείσει τους διαδρόμους, θα μάχεται συνέχεια. Περιμένω κλειστό παιχνίδι και ότι θα προσπαθήσει να μας χτυπήσει σε αντεπιθέσεις. Θα μας εμποδίσει να διασπάσουμε την άμυνά του και δεν περιμένω παιχνίδι που θα έρθει ο αντίπαλος να παίξει ανοιχτά για να χτυπήσει το ματς επί ίσοις όροις.

Τον Τόμας Ντε Βινσέντι: Θα ήθελα πρώτα να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για τον Τόμας και μετά να κοιτάξουμε αν υπάρχει ή αν μπορούμε να πάρουμε κάποιον. Προς το παρόν προσπαθούμε για το καλύτερο και νομίζω ότι η έλευση του Τόμας θα ήταν ό,τι καλύτερο αυτήν την στιγμή.

Το αν ο Ντε Βινσέντι ή κάποιος άλλος σ’ αυτήν τη θέση, θα είναι η τελευταία προσθήκη του καλοκαιριού: Σίγουρα.

Τις επεκτάσεις των συμβολαίων ποδοσφαιριτών που ακόμη δεν έχουν λήξει τα συμβόλαιά τους: Η διοίκηση με αυτό που κάνει δείχνει ότι έχει ένα όραμα, που δεν είναι για ένα χρόνο και… βλέπουμε. Δημιουργεί μια προοπτική για αργότερα και για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για την ομάδα. Νομίζω ότι κινείται σε πολύ σωστό πλάνο.

Τα αρνητικά της ομάδας στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και την ισοφάριση: Έχουμε δουλέψει σ’ αυτό. Είπα κάποια στιγμή ότι σ’ αυτό παίζει ρόλο και η δυναμικότητα του αντιπάλου. Πολύ λίγες φορές στο ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούσαν να σου βάλουν γκολ όταν προηγείσαι τρεις φορές. Ο Αστέρας είχε παίκτες να μας πιέσει. Σε κάποιες άλλες έδρες αν είχαμε προηγηθεί το παιχνίδι θα είχε τελειώσει. Δεν κοιτάμε όμως τι κάνει ο αντίπαλος, κοιτάμε να έχουμε περισσότερο θάρρος και αυτοπεποίθηση, να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια, γιατί αυτό μ’ αρέσει, και με ρίσκο κάποιες φορές να μας γυρίσει τα ματς ο αντίπαλος, εμείς θέλω να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσουμε τα παιχνίδια. Θεωρώ καλύτερο όταν προηγούμαστε κι έχουμε τον αντίπαλο στα σχοινιά, να προσπαθούμε και για ένα δεύτερο γκολ.

Τις προπονήσεις: Είμαστε ήδη στη διαδικασία της επαναφοράς.

Τις πολλές αλλαγές θέσεων στους ποδοσφαιριστές του στην διάρκεια του ματς: Είναι κάτι που προσπαθώ να κάνω και μέσα στην προπόνηση, να αλλάξω θέσεις στα παιδιά, γιατί μπορεί να προκαλέσει κάποια έκπληξη στον αντίπαλο η αλλαγή. Το κάναμε στην Τρίπολη με Τσάβες και Κοροβέση και ήρθε το γκολ. Δεν θεωρώ βέβαια ότι το έκανα εγώ , το έκανε ο ποδοσφαιριστής που έτυχε να βρεθεί στη σωστή θέση. Μ’ αρέσει να αλλάζουν οι μεσοεπιθετικοί παίκτες τη θέση τους και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε.

Την γεύση που του άφησε η πρώτη αγωνιστική: Για μενα ήταν πικρή η γεύση. Να σας πω ένα μειονέκτημα, που μπορεί να μην είναι ωραίο για το ποδόσφαιρο, αλλά είναι μειονέκτημα. Άλλες ομάδες στα τελευταία δέκα λεπτά δεν θα έπαιζαν καθόλου. Εμείς παίζαμε για την ομορφιά του ποδοσφαίρου και δεν κάναμε ούτε δέκα δευτερόλεπτα καθυστέρηση. Δείτε και το παιχνίδι. Ούτε ένας δεν έπεσε κάτω ούτε ένας δεν έκανε καθυστέρηση ούτε πήρε κίτρινη για καθυστέρηση.

Αυτό είναι ωραίο για το ποδόσφαιρο, αλλά πίκρα για τον προπονητή και την ομάδα που δέχτηκε την ισοφάριση. Γενικώς, πάντως, δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα για τις ομάδες. Άλλες είναι πιο έτοιμες, άλλες ανέτοιμες, άλλες θα παρουσιαστούν διαφορετικές. Μόνο οι ομάδες που έπαιξαν Ευρώπη αρχίζουν και βρίσκουν κάπως τον καλό τους εαυτό. Για τους υπόλοιπους η εικόνα μπερδεύει. Μετά την 4η ή 5η αγωνιστική θα έχουμε σαφέστερη εικόνα.

Το κατά πόσον Απόλλωνας θα έχει την δίψα του νεοφώτιστου: Την έχει, αλλά ο ΠΑΣ πρέπει μέσα στο γήπεδό του να είναι το αφεντικό και πρέπει να τους δώσεις να το καταλάβουν νωρίς.

Πηγή: gazzetta.gr