ΕΟΚ και Λιόλιος εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

Τα μέλη του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και ο Βαγγέλης Λιόλιος εξέδωσαν συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιάννη Ιωννίδη εξέδωσε η ΕΟΚ και ο Βαγγέλης Λιόλιος, εκφράζοντας τη θλίψη τους και αναφέροντας μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία του βιογραφικού του “Ξανθού” του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

“Μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ, ένας άνθρωπος που έζησε στο άθλημα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως αθλητής και προπονητής και είχε καθοριστική συμβολή σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του στην Ελλάδα, έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο “ξανθός” όπως έμεινε γνωστός στο πέρασμα των χρόνων, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Ευάγγελος Λιόλιος εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε διατελέσει δύο φορές στην καριέρα του προπονητής της Εθνικής ανδρών, στην οποία είχε συμμετάσχει και κατά τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας. Συνέδεσε το όνομά του με τον Αρη, διέγραψε ξεχωριστή διαδρομή με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο πιο σύντομο πέρασμά του από την ΑΕΚ, ενώ είχε προπονήσει ακόμα τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε εκλεγεί βουλευτής και διατελέσει και Υφυπουργός Αθλητισμού”.

Πηγή: Sport24.gr