Εργοτέλης: Άνοιγμα στη νέα εποχή

Με “φάρο” και οδηγό την τριετία που ολοκληρώθηκε φέτος, ο Εργοτέλης δίνει την σκυτάλη για την επόμενη όπως τόνισαν τόσο ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Γιώργος Τουτζάκης, όσο και ο Γιάννης Ταουσιάνης.

Στην αίθουσα βρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Εργοτέλη Γιώργος Τουτζάρης, το μέλος της διοίκησης Μανώλης Σεβαστάκης και ο Γιάννης Ταουσιάνης.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Γιώργος Τουτζάρης…

«Ξεκίνησε ακριβώς πριν από τρία χρόνια από αυτό εδώ το μέρος όταν είχε έρθει ο Μάγκεντ Σάμι ξεκινώντας τις συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Εργοτέλη. Όταν ξεκινούσαμε να συζητάμε τις διαδικασίες μεταβίβασης της καινούργιας ΠΑΕ μετά και τα χρόνια που η ομάδα έπαιζε στις μικρότερες ερασιτεχνικές κατηγορίες. Παίρνοντας ακριβώς την συμπλήρωση της τριετίας, θα ήθελα να θυμηθούμε μαζί κάποιες στιγμές το πως ξεκίνησε η ομάδα και πως είναι τώρα, τρία χρόνια μετά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποια άτομα που έχουν βοηθήσει και δεν το έχουμε πει ποτέ παρότι υπάρχει μια ένταση χωρίς δική μας ευθύνη., Να ευχαριστήσω τον κ. Βρέντζο γιατί με την δική του βοήθεια, μας έδωσε το δικαίωμα να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική ομάδα και να βρισκόμαστε εδώ τώρα και να μιλάμε για τον Εργοτέλη που είναι σε επαγγελματική κατηγορία. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Στειακάκη που έδωσε βάση στο τηλεφώνημα που του έκανα και να με περιμένει να έρθω απευθείας από την Κύπρο με τον κ. Σάμι χωρίς να με γνωρίζει παρά μόνο από ένα τηλεφώνημα που του είπα να συστήσει τη νέα ΠΑΕ Εργοτέλης. Ήταν πράγματι ένα ρίσκο, κατά την δική μου άποψη, γιατί αν δεν τελεσφορούσε η προσπάθεια να πάρει την ομάδα ο κ. Σάμι η ομάδα ίσως να μην κατέβαινε στην Γ’ Εθνική. Ήμασταν οριακά, στις 28 Ιουλίου ανακοινώθηκε μέσω της Γ.Σ. του Ερασιτέχνη όταν ανακοινώθηκε η εντολή να συστήσει ο κ. Σάμι τη νέα ΠΑΕ. Είχαμε μόνο 25 ημέρες για να συστήσουμε τη νέα ΠΑΕ, οπότε ήταν δύσκολο να γίνει αυτό και πόσο δε μάλλον όταν ο ιδιοκτήτης είναι ξένος υπήκοος αν και υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα εξεύρεσης ανθρώπων για να μπουν στο νέο Δ.Σ. Παρ’ όλα αυτά με την βοήθεια των μελών του Ερασιτέχνη και με την δική μου, ως Έλληνας πολίτης, προλάβαμε και συστάθηκε η νέα ΠΑΕ ώστε να ανοίξουμε το TMS ακριβώς την τελευταία μέρα. Υπογράφαμε συμβόλαια στο Καρπενήσι στις 31 Αυγούστου.

Ξεκινήσαμε με δύο παιδιά, χτίστηκε σιγά – σιγά η ομάδα με προπονητή τον Τάκη Γκώνια ο οποίος ήρθε τότε και μας βοήθησε πολύ να αλλάξουμε την διαδικασία σκέψης για το ποδόσφαιρο και συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε παίζοντας σύγχρονο ποδόσφαιρο χωρίς να κοιτάζουμε πως θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Αυτό συνεχίζεται από τότε και είναι ένας απαράβατος όρος που έχει τεθεί από τον κ. Σάμι ότι προσπαθούμε να παίζουμε πάντα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Προσπαθούμε να φέρνουμε στην επιφάνεια παιδιά που δεν είχαν παίξει νωρίτερα και να τους κάνουμε γνωστούς στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χάρτη. Η πρώτη χρονιά μας ήταν δύσκολη όμως μετά τον Φλεβάρη καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και η ομάδα σώθηκε αρκετούς βαθμούς από την θέση που μπορεί να δημιουργούσε κινδύνους.

Η πρώτη χρονιά δημιούργησε κάποιους παίκτες όπως ο Καΐπερς, ένα παιδί που δεν το ήξερε κανένας, εδώ έδειξε την ποιότητα του και τώρα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, ο Μπούζας, ήρθαν παιδιά που συστήθηκαν πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο όπως ο Έφορντ που δεν βρίσκαμε στοιχεία για το που ήταν πριν. Με την δουλειά τους και την δική μας υποστήριξη, τα παιδιά προχώρησαν και κάνουν μια αξιοπρόσεκτη καριέρα. Επίσης ήρθε ο Εντιαγιέ που τώρα παίζει στην Λουκέρνη, πέρυσι έκανε μια μεταγραφή κοντά στις 900.000 ευρώ. Σκεφτείτε λοιπόν την επιθετική γραμμή μας και που αγωνίζονται αυτά τα παιδιά.

Στην δεύτερη σεζόν, ο Τάκης φεύγει για την Γουάντι Ντέγκλα με ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο, βοήθησε να αποκτήσει χαρακτήρα και μια φιλοσοφία παιχνιδιού που συζητείται συνέχεια στην Αίγυπτο. Ήρθε ο Νίκι που βοήθησε και εκείνος με την σειρά του την ομάδα ώστε να αποκτήσει κάποια στοιχεία που έλειπαν την πρώτη χρονιά και δημιουργήθηκε ένα γκρουπ παικτών που ξεκίνησε πολύ δυνατά, στην πορεία χάσαμε κάποιους παίκτες όπως ο Κοζορώνης και ο Γιακούμπου. Παρ’ όλα αυτά προσπαθήσαμε να αντικαταστήσουμε τους παίκτες που χάσαμε, η ομάδα κυνήγησε μέχρι τέλους την θέση της στα μπαράζ ανόδου και χάσαμε την ευκαιρία για τρεις βαθμούς ενώ ήρθε και το -3 από την αδειοδότηση που ήταν μια άτυχη στιγμή για εμένα και η χειρότερη μου στα τρία χρόνια παρουσίας μου στον Εργοτέλη. Παρ’ όλα αυτά συνεχίσαμε να δουλεύουμε, απλά υπήρχε μόνο το ψυχολογικό πρόβλημα και όχι η ηλικιακή εύρεση παικτών.

Στην τρίτη χρονιά ξεκινάμε την προετοιμασία με το Νίκι, δεν ξέραμε αν θα φύγει ή θα μείνει, υπήρχε μια διαδικασία δύσκολη ως προς την διαχείριση της που δεν είχαμε όμως ευθύνη ως διοίκηση και ήταν καθαρά θέμα προπονητή γιατί όταν υπάρχουν συμβόλαια που δεν λύνονται αμοιβαία και μεταξύ μας. Τελικά αποφάσισε να φύγει για τον Πανιώνιο, ομάδα Σούπερ Λιγκ – αναβάθμιση σίγουρα για εκείνον. Σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν χαρά μας να τον ζητούν ομάδες υψηλότερου επιπέδου όμως ο τρόπος που έγινε δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Είναι κάτι που έγινε και έχει τελειώσει για εμάς, ο Νίκι έχει προσφέρει αυτά που έχει προσφέρει και αυτά που έμαθε στην ομάδα και συνεχίζουμε με τον Γιάννη και θα συνεχίσει να είναι προπονητής μας και τη νέα σεζόν. Του ανατέθηκε μια δύσκολη κατάσταση, εντελώς ξαφνικά, να έρθει σε μια ομάδα που δεν την είχε δουλέψει. Ξεκινήσαμε με μια ήττα, μετά από κακή εμφάνιση, συνέχισε καλά, πήγαμε μέχρι τα τρία παιχνίδια του δευτέρου γύρου ήμασταν τρίτοι ή τέταρτοι με μικρή διαφορά από τον δεύτερο Απόλλωνα και παρότι είχαμε δύο μεγάλες απουσίες, του Ιατρούδη και του Κουατένγκ. Είχαμε το πρόβλημα του Κοιλιάρα, του Μπότε με την βίζα του και είναι ένας παίκτης που στηρίζαμε αρκετά πράγματα την προηγούμενη σεζόν και σίγουρα δεν βοήθησε καθόλου.

Έρχεται το παιχνίδι με τα Γιάννενα με τέσσερις παίκτες, μόλις από τον βασικό κορμό, να έχουν απομείνει. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια επειδή είναι τα τελευταία και αφήνουν μια πικρή γεύση για εμάς. Μένει μια πίκρα και μια απογοήτευση όσον αφορά τα αποτελέσματα και την εμφάνιση της ομάδας. Σε τέσσερα παιχνίδια πήραμε 1 βαθμό και αυτό μας άφησε πίσω στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και όχι απλά για να μπούμε στα πλέι οφ. Στόχος ήταν να κερδίσουμε την θέση στα μπαράζ ανόδου, φυσικά δεν μάθαμε ποτέ τι θα γίνει. Παρ’ όλα αυτά, η πορεία της ομάδας μας αφήνει μια αχτίδα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα ακόμα και όταν μας λείπουν παίκτες ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και αν εμφανιστούν στις δυσκολίες. Θα ήθελα να αναφερθώ στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου και την μεγάλη διάθεση που γίνεται σε όλη την διαδικασία στο Μαρτινένγκο.

Το Μαρτινένγκο είναι η φυσική έδρα της ομάδας που όπως είναι τα πράγματα, φθίνει και είναι αμαρτία για τον σύλλογο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο Ηράκλειο. Είναι μια κυψέλη αθλητισμού και πολιτισμού. Είναι πολύ δυσάρεστο για εμένα να βλέπω την κατάσταση που υπάρχει. Αυτήν την στιγμή οι εγκαταστάσεις είναι σε πολύ κακή κατάσταση, θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, τοπικοί φορείς – δεν ξέρω ποιοι εμπλέκονται αλλά αυτή η κατάσσταση πρέπει να διορθωθεί όμως ο Εργοτέλης παράγει όλα αυτά τα χρόνια παράγοντες και ποδοσφαιριστές.

Οι εγκαταστάσεις μας είναι πιο σημαντικές από μια άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν και τα δύο μαζί αλλά αν μου δινόταν η επιλογή, θα διάλεγα το πρώτο.

Για την αποχώρηση του Παπαβασιλείου:“Υποτίθεται ότι η ομάδα θα ξεκινούσε στις 15 Σεπτεμβρίου στο πρωτάθλημα και επιστρέψαμε στις 4 του μήνα δίχως προπονητή. Ήταν η στιγμή που έκανε περισσότερο δυσάρεστη την κατάσταση. Το να πάει κάποιος κάπου επαγγελματικά ανώτερα είναι θεμιτό».

Για το αν υπάρχει ικανοποίηση μετά το τέλος της τριετίας: “Κάποιες λεπτομέρειες μας στέρησαν το να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Όταν εμφανίζονται αυτές οι λεπτομέρειες τότε μας αφήνει μια πικρία για το τι θα μπορούσε να γίνει. Σίγουρα, έχουμε καταλάβει να κάνουμε τα λάθη μας όσον αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας, όχι τόσο αγωνιστικά, όσο στο μυαλό. Οι λόγοι της αποτυχίας ειδικά να ανέβει την δεύτερη ομάδα όταν προχώρησε χωρίς προβλήματα τραυματισμών, όντας για εμένα μια πολύ δυνατή ομάδα. Η ψυχική προετοιμασία μας για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει ήταν και εκείνο που μας στέρησε την άνοδο. Βέβαια, το να ανέβεις στην μεγάλη κατηγορία και ειδικά για μια ομάδα όπως ο Εργοτέλης, είναι ένα ρίσκο τεράστιο όσον αφορά το οικονομικό. Δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση και αυτό αφήνει μόνες τις ομάδες να διαπραγματευτούν με έναν τηλεοπτικό πάροχο. Κάποιες ελάχιστες ομάδες στην επαρχία όπως ο ΟΦΗ, η Λάρισα, τα Γιάννενα μπορούν να σηκώσουν το βάρος να διαπραγματευτούν μόνοι τους το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Για ομάδες όπως η δική μας είναι δύσκολο να μπορέσει να διαπραγματευτεί και δεν υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος γιατί κάνει δυσκολότερη την διαδικασία εξεύρεσης χορηγών.

Μίλησα το πρωί με τον Μάγκεντ Σάμι και τον ρώτησα τι θέλεις, μου απάντησε “μένουμε μαζί για να βοηθήσουμε στην δημιουργία ενός καθαρού ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλες τις εκφάνσεις του”. Εξαρχής δεν είχε ποτέ την διάθεση να λειτουργήσει παρασκηνιακά γιατί γνωρίζετε καλά τις εκφράσεις που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμένα δεν με εμπόδισε ποτέ κανένα αόρατο χέρι, ούτε με την διαιτησία έχουμε πρόβλημα. Οκ, υπάρχουν κακές διαιτησίες αλλά το θέμα είναι να μην υπάρχει δόλος. Ο Εργοτέλης μπορεί να είναι βιώσιμος στην μεγαλύτερη κατηγορία όταν παράγει παιδιά που έρχονται από κάτω. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει βιώσιμος. Δεν θα έβαζα τον Εργοτέλη ποτέ σε διαδικασία μην μπορώντας να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Πέρυσι κινδυνεύσαμε με αυτό που συνέβη με τα τηλεοπτικά δικαιώματα η μη εκτέλεση εντολής που είχε δώσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Ενώ εμείς ξεκινήσαμε να διαπραγματευόμαστε συμβόλαια τον Ιούνιο, καταλήξαμε να πάρουμε 220.000 ευρώ. Είμαστε μέρος της ιστορίας του Εργοτέλη αλλά θέλουμε να μας θυμούνται για καλό.

Για την αδειοδότηση του Εργοτέλη: “Δεν ξέρω αν θα υπάρξει πρόβλημα γιατί και πέρυσι θεωρητικά δεν είχαμε πρόβλημα. Εμείς καταθέσαμε τον φάκελο, κάναμε ότι μπορούσαμε. Οι άνθρωποι της ομάδας έτρεξαν μια πολύ επίπονη και δύσκολη διαδικασία για να γίνει όλο αυτό. Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε την αδειοδότηση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την διαδικασία. Είναι κάποια πράγματα που θα κάνουμε με και χωρίς αδειοδότηση. Για 3.000 ευρώ δεν πήραμε πέρυσι αδειοδότηση. Δεν υπάρχει η ποινή της αναλογικότητας, μπαίνουμε όλοι σε ένα καζάνι και η ποινή είναι ίδια είτε έχεις ένα, είτε πολλά λάθη. Διαφωνώ με το σύστημα της αδειοδότησης γιατί είμαστε μια κατηγορία χωρίς έσοδα. Δεν υπάρχουν τα ίδια έσοδα και κρινόμαστε με τα ίδια κριτήρια με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που περίμενε και για αυτόν τον λόγο συνεχίζει ο κ. Σάμι. Επειδή ξέρει από ποδοσφαιρικά πρότζεκτ, κάνει αυτήν την δουλειά 15-16 χρόνια και για αυτόν τον λόγο ο Εργοτέλης, είναι για εκείνον, ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Δεν γνωρίζω αν έχει υπάρξει προηγούμενο στην Ελλάδα, ένας ξένος υπήκοος να ασχολείται με μια ομάδα Β’ Εθνικής και με αυτήν την συνέπεια γιατί ο Εργοτέλης διατηρείται αξιοπρεπέστατα και δίχως να έχει ένα μεγάλο brandname, δεν έχει δικό της γήπεδο και αυτό για κάποιον που επενδύει στο ποδόσφαιρο, ενδεχομένως να είναι αγχωτικό. Ο κ. Σάμι δείχνει κατανόηση και αρκετή διάθεση για να συνεχίσει.

Στο Βέλγιο ήταν 10 χρόνια αλλά δεν βρήκε φίλους και ανθρώπους. Στον Εργοτέλη έχει βρει ανθρώπους που τον έχουν κάνει να συνεχίζει και γιατί είναι εκείνος που συνεχίζει να χρηματοδοτεί την ομάδα στον απόλυτο βαθμό. Ήταν κάτι που το ήξερε αλλά δεν μπορούσε να το φανταστεί.

Για τη νέα χρονιά: “Η νέα ομάδα θα είναι μια ομάδα με νέα πρόσωπα. Θα προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε τα παιδιά που έφυγαν όπου οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν αξία μεγάλη για την ομάδα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό, δεν είναι το πρόβλημα μας αν θα βρούμε ικανούς παίκτες αλλά να μπορέσουμε να συνδέσουμε την αγωνιστική αξία τους με αυτό που έχουν στο κεφάλι τους για να δημιουργηθεί ένας στόχος”.

Ο Γιάννης Κοιλιάρας ζήτησε να πάει στον Ηρόδοτο, ο Μανώλης Ροβίθης θέλει να πάει αλλού και να αλλάξει περιβάλλον, ο Σπίριακ επέστρεψε στην πατρίδα του, ο Μπαράτα ήθελε να λύσει το συμβόλαιο του γιατί είχε προβλήματα λόγω του θανάτου του πατέρα του. Ο Μανώλης Καλογεράκης που δεν θα ανανεώσει, επίσης και ο Προβιδάκης που δεν θα παραμείνει. Με τον Μπάτζιο είμαστε σε μια διαδικασία συζητήσεων περιμένοντας την απόφαση της αδειοδότησης όπως και την απάντηση του Ιατρούδη για το αν θα συνεχίσει ή όχι. Ο Έφορντ ήρθε και μας αποχαιρέτησε και είμαστε σίγουροι πως η επόμενη σεζόν θα τον βρει στην Σούπερ Λιγκ 1. Αν έρθει πρόταση για παίκτη θα την συζητήσουμε και αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας θα το συζητήσουμε.

Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας. Πολλοί μπορεί να διαφωνούμε να βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα ο καθένας, όμως για όλα αυτά υπάρχει μια απάντηση. Πάνω από κάθε πρόσωπο είναι ο Εργοτέλης. Αν δεν καταλάβουμε και δεν το βγάλουμε από το μυαλό μας δεν θα αισθανθούμε ποτέ το τι συμβαίνει. Υπάρχει κόσμος του Εργοτέλη, υπήρξε παλιότερα κοντά στην ομάδα, κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι που η ομάδα δεν παίζει στην Α’ Εθνική, υπάρχουν οικονομικές συνθήκες όμως ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι όλοι εμείς που δουλεύουμε στην ομάδα, θα μας ικανοποιούσε ακόμα περισσότερο αν ερχόταν ο κόσμος στα παιχνίδια και το λέω περισσότερο για τους παίκτες. Θα ήθελα να τους πω να έρθουν στο γήπεδο, να στηρίξουν τα παιδιά που φοράνε την φανέλα της ομάδας. Να μην κλαίμε την μοίρα μας, ούτε εμένα μου αρέσει να λέω πολλά “θα” και θέλω να είμαστε όλοι μαζί. Πέρασαν τρία χρόνια που τρέξαμε τον Εργοτέλη, δεν τον αφήσαμε σε χειρότερη κατάσταση από ότι τον βρήκαμε. Είμαστε ικανοί για να κάνουμε το παραπάνω βήμα

Για την επόμενη τριετία: “Να βάλουμε περισσότερα νέα παιδιά, να δημιουργήσουμε έναν κορμό με αθλητές από την ακαδημία μας. Θα είναι επιτυχία επίσης αν συμβάλουμε και εμείς να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, επίσης θα είναι μια μεγάλη επιτυχία αν δούμε στο τέλος της τριετίας να παίζει στην μεγάλη κατηγορία”.

Συνέχισε ο Γιάννης Ταουσιάνης…

«Κάνοντας ένα μίνι – απολογισμό των 20 παιχνιδιών, η 7η θέση δεν είναι τιμητική αλλά ακόμα και στην 5η να ήμασταν, πάλι το ίδιο θα έλεγα. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πλασάρισμα. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από την ανάλυση και το διάβασμα να βγούμε σε σωστά συμπεράσματα.

Από ένα ρόστερ 27 παικτών έπαιξαν όλοι εκτός από δύο παίκτες. Τα στατιστικά δηλώνουν πως στην επίθεση είχαμε έναν αριθμό που ενισχύθηκε από τον τρόπο παιχνιδιού αλλά και τα 33 γκολ παθητικό δείχνουν ότι κάτι δεν κάναμε καλά και δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα που είχαμε.

Στον πρώτο γύρο παρουσιάστηκε ένα πρόσωπο με όλα τα στοιχεία που θέλαμε. Είχε μια αυξητική καμπύλη η απόδοση μας, ήταν μια περίοδο που είχε αυξητικές τάσεις και αρχίζαμε να έχουμε την αυτοπεποίθηση και να διεκδικήσουμε την δευτερη θέση.

Δείξαμε ότι δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τις απώλειες του Κουατένγκ, του Μπρους ακόμα και του Κοιλιάρα που λόγω της εμπειρίας του μπορούσε να δώσει πολλές βοήθειες. Οπότε στον δεύτερο γύρο σε κάποια παιχνίδια. Ακόμα και με αυτές τις δυσκολίες γιατί εμείς θέλουμε το καλύτερο για τους εαυτούς μας, ζητάει περισσότερο από τον εαυτό σου τότε μπορείς να καταφέρεις και πράγματα. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Μέλημα μας είναι να αναβαθμιστούμε οργανωτικά όσο μπορούμε και να βοηθήσουμε την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν σκέψεις να γίνει η προετοιμασία εκτός νησιού και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα ρόστερ εντός της φιλοσοφίας του Εργοτέλη. Να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό και να ψάξουμε την διάκριση και ανάλογο εκείνου που υπήρχε στον πρώτο γύρο που μας έδωσε την δυνατότητα να σκεφτόμαστε και να πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάποια πραγματα. Σε αυτό το σημείο επειδή ακούστηκαν κάποια πράγματα για το αν θα υπάρξει πικρία αν δεν πετύχεις μια διάκριση, η φιλοδοξία υπάρχει και μέσα από την δουλειά που θα κάνεις και τους παίκτες που θα πάρεις. Με αυτό το ρόστερ που είχε η ομάδα, ενδεχομένως αν δεν είχαμε αντικειμενικές δυσκολίες ίσως μέσα από την εξέλιξη της δουλειάς μας να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε διακρίσεις. Ακόμα και σε αυτήν την χρονιά θα δείτε πόσοι παίκτες από τον Εργοτέλη θα απασχολήσουν ίσως και ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται.

Η δική μου πρόταση και κοινή σκέψη ήταν να παραμείνουν όλοι οι παίκτες. Ανάλογα από το τι θα γίνει θα δούμε τις επόμενες κινήσεις, το ρόστερ το υπολογίζουμε γύρω στους 25 ποδοσφαιριστές. Στην μεσαία γραμμή είμαστε κάπως καλυμμένοι.

Δεν θα καθορίσει τον σχεδιασμό μας ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος».

Τουτζάρης: “Έχουν συμφωνήσει να παραμείνουν Μπουρσέλης, Μαζουλουξής, Τζελέπης”

«Θέλαμε το Ηρακλειώτικο στοιχείο μέσα στην ομάδα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταλήξουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Είμαστε συνηθισμένοι στις καλοκαιρινές προτάσεις. Υπάρχουν προτάσεις απλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμα. Για να μπορέσει να προχωρήσει κάτι, θα πρέπει να συμφωνήσει και ο ποδοσφαιριστής. Έχουμε ζήσει ανάλογες στιγμές στο μέλλον.

Αν και η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει μια διάκριση τίτλου, ο σεβασμός είναι ένα σημαντικό κέρδος για την φιλοσοφία ζωής του ιδιοκτήτη πάνω στο ποδόσφαιρο. Όταν φτάνεις να ακούς εγκωμιαστικά σχόλια από αντιπάλους σου τότε είναι κάτι που σε ευχαριστεί και σε αφήνει ικανοποιημένο γιατί βλέπεις ότι κάτι εκτιμάται»

Πηγή: Athleticradio

The post Εργοτέλης: Άνοιγμα στη νέα εποχή appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...