ΕΣΑΚΕ: “Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν από τους ανθρώπους που καθόρισαν την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ”

Ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον τρόπο με τον οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Ενός λεπτού σιγή πριν τα ματς της 1ης αγωνιστικής της Basket League ανακοίνωσε ακόμα η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Στον τρόπο με τον οποίο βοήθησε την άνθιση του μπάσκετ στην Ελλάδα ο Γιάννης Ιωαννίδης στάθηκε ο ΕΣΑΚΕ στη συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το θάνατο του 78χρονου πρώην μπασκετμπολίστα και προπονητή.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ιωαννίδη πριν από την έναρξη όλων των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής στην Basket League, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

“Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην σύζυγο του Γιούλα, την κόρη του Θεοδώρα και σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν από τους ανθρώπους που καθόρισαν την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ από την δεκαετία του ’60 και μετά, αρχικά ως αθλητής του Άρη και στην συνέχεια σαν αρχιτέκτονας του Άρη των τίτλων της δεκαετίας του ’80, της «αναγέννησης» του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και ως προπονητής της Εθνικής ομάδας και του Γυμναστικού Λάρισας.

Με την αγάπη του για το μπάσκετ, την ισχυρή προσωπικότητα του και τις γνώσεις του ξεχώρισε και έγινε ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους Πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία, με 12.

Ο «ξανθός»… σφράγισε με την παρουσία του μια εποχή για το ελληνικό μπάσκετ. Ήταν από τους στυλοβάτες της καλύτερης περιόδου που έζησε το άθλημα στην χώρα μας και αναμφίβολα το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο.

Πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League της σεζόν 2023-24 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη ενώ αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος”.

Πηγή: Sport24.gr