Εσπαργκαρό: Αισιοδοξία πως θα αναρρώσει καλά μετά το σφοδρό ατύχημα στο Πορτιμάο

Ο Ισπανός αναβάτης του MotoGP Πολ Εσπαργκαρό φαίνεται πως θα διαφύγει τον κίνδυνο μόνιμης βλάβης της σπονδυλικής του στήλης, μετά την τρομακτική του πτώση με πολύ μεγάλη ταχύτητα στις δοκιμές του πρώτου φετινού αγώνα του MotoGP, στην Πορτογαλία.

Ο 32χρονος Πολ Εσπαργκαρό, αναβάτης της Tech3 GasGas, έπεσε από τη μοτοσικλέτα του προσεγγίζοντας με μεγάλη ταχύτητα τα φρένα της στροφής 10 της πίστας του Πορτιμάο. Μετά από πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε στο έδαφος, προσέκρουσε ισχυρά με το σώμα του πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες.

Ο Ισπανός δέχθηκε άμεσα τη βοήθεια επί τόπου και μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας και έπειτα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Φάρο, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κατάγματα σε ραχιαίους σπονδύλους και στο σαγόνι του, καθώς και θλάση πνευμόνων.

Από την αρχική του εκτίμηση στο ιατρικό κέντρο της πίστας του Πορτιμάο ο ιατρικός διευθυντής του MotoGP Άνχελ Σάρτε είχε πει ότι “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” για μόνιμες βλάβες στη σπονδυλική στήλη του αναβάτη.

Εσπαργκαρό: Αισιοδοξία πως θα αναρρώσει καλά μετά το σφοδρό ατύχημα στο Πορτιμάο
RED BULL CONTENT POOL

Στο πρώτο ανακοινωθέν του ο Δρ. Σάρτε είπε ότι ο Εσπαργκαρό “είχε ένα ατύχημα μεγάλης ισχύος και υπέστη πολλαπλά τραύματα. Έχει σοβαρό τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, θλάση στους πνεύμονες και πρέπει να τον παρακολουθούμε στενά.

Παρότι πιστεύω ότι θα αναρρώσει καλά, πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις για να προσδιορίζουμε το μέγεθος των τραυματισμών του. Τα επίπεδα οξυγόνου είναι καλά, αλλά έχει σημαντική θλάση στους πνεύμονες που πρέπει να εκτιμήσουμε με τις ακτινογραφίες και με αξονική τομογραφία στο νοσοκομείο του Φάρο.

Έχει τις αισθήσεις του και ανταποκρίνεται καλά. Μπορεί να κινήσει τα χέρια και τα πόδια του χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε κάποια μόνιμη βλάβη της σπονδυλικής στήλης”, κατέληξε ο Άνχελ Σάρτε.

Εσπαργκαρό: Αισιοδοξία πως θα αναρρώσει καλά μετά το σφοδρό ατύχημα στο Πορτιμάο
RED BULL CONTENT POOL

Ο αδερφός του Πολ Εσπαργκαρό, Αλέις, παρέμεινε στην πίστα του Πορτιμάο για να συνεχίσει τις ελεύθερες δοκιμές του Πορτογαλικού GP μετά την ημίωρη διακοπή λόγω του ατυχήματος.

Ο Ερβέ Πονσαράλ, διευθυντής της Tech3 GasGas, είπε πως “αυτό ήταν ένα αληθινά σοβαρό ατύχημα, χτύπησε στη μπαριέρα με υψηλή ταχύτητα. Ευτυχώς δεν βρέθηκε ανάμεσα στον τοίχο και στη μοτοσικλέτα όπως φοβηθήκαμε αρχικά”.

Πηγή: Sport24.gr