Η δικογραφία για το VAR προχωράει…

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για τη λεγόμενη δικογραφία του VAR!

Μπορεί οι περισσότεροι να την έχουν ξεχάσει εκείνη την μήνυση «κατά πάντων» του Σάββα Θεοδωρίδη μετά το τραγικό διαιτητικά παιχνίδι Βόλος-Ολυμπιακός, αλλά όπου να΄ ναι θα την ξαναθυμηθούν όλοι…

Είδατε την είδηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων; Δικογραφία με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών διαβιβάστηκε στην Βουλή και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια κατά του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου  Βασιλειάδη και του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά  και η οποία αφορά την χρήση του VAR στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βόλος – Ολυμπιακού,  μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο Σάββας Θεοδωρίδης. Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας οι Γ. Βασιλειάδης και Νίκος Παππάς καλούνται να ελεγχθούν σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για την λεγόμενη δικογραφία του VAR! Και δεν είναι παίξε γέλασε! Οι μηνύσεις είναι για κακουργηματική απιστία εις βάρος του Δημοσίου και εις βάρος της ΕΠΟ. Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και κακουργηματική αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων.

Συγκατηγορούμενοι είναι οι Γραμμένος, Περέϊρα, Χολέβας, Κουκουλάκης, οι διαιτητές του Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 (Φωτιάς, Ευαγγέλου, Σάββας, Φίλου, Φωτόπουλος) κι οι διαιτητές του Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0  (Διαμαντόπουλος, Ζαχαριάδης). Διαιτητές που είχαν κάνει ένα…κάρο λάθη, συμπτωματικά όλα εις βάρος του Ολυμπιακού: αποκορύφωμα η ακύρωση κανονικού γκολ κι μη υπόδειξη δύο πέναλτι!!!

Ζητείται λοιπόν τώρα από την εισαγγελία διαφθοράς η άρση της ασυλίας των Παππά-Βασιλειάδη για το υπέρογκο κόστος απόκτησης και λειτουργίας του  VAR. Επειδή δε εμπλέκονται πολιτικοί προκειμένου να ασκηθούν διώξεις έπρεπε να διαβιβαστεί στη βουλή.

Ως γνωστόν, το VAR κόστισε στην ελληνική κυβέρνηση 14 εκ. Ευρώ! Λεφτά του ελληνικού λαού. Την στιγμή που σε άλλες χώρες στοίχισε πολύ λιγότερο (στη Γερμανία 5 εκ. Ευρώ, με γραμμή οφσάϊντ, γραμμή γκολ, τα πάντα) . Κι εδώ μιλάμε για λειτουργία του VAR με προβλήματα (χωρίς την γραμμή του οφσάϊντ).

Η δικογραφία προχωράει…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1263215420229644288

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...