Η ευχή του «Θεού»

Ο Νίκος Γκάλης σε δηλώσεις του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα για το Ευρωμπάσκετ κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η «γαλανόλευκη» θα επιστρέψει από τη Σλοβενία με μετάλλιο στις αποσκευές της!

Μπορεί να μην μιλάει συχνά, όμως, όποτε το κάνει ο Νίκος Γκάλης σίγουρα έχει κάτι να πει. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ μίλησε στην εφημερίδα Goal για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ 2013 στη Σλοβενία και υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει όλα τα φόντα να κατακτήσει ένα μετάλλιο, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διεθνής.

«Θέλω από την πλευρά μου, με όλη μου την καρδιά, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Ξέρω καλά σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται κάποιος που πρέπει να προετοιμαστεί για μια τέτοια διοργάνωση. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πετύχουμε την κατάληψη υψηλής θέσης, να διεκδικήσουμε μετάλλιο», είπε αρχικά ο Νίκος Γκάλης και πρόσθεσε:

«Κάποτε η Εθνική ήταν αουτσάιντερ, τώρα είναι μονίμως φαβορί. Εμένα ποτέ δεν μου άρεσαν τα πολλά λόγια. Και τα παιδιά καλό θα είναι να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα λένε οι απέξω σχετικά με το ποιος είναι ή ποιος δεν είναι φαβορί και να είναι αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι ώστε να κάνουν σωστά αυτό για το οποίο έχουν προετοιμαστεί».

Οσο για τις ομοιότητες με τη δική του εποχή, ανέφερε: «Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Είμαι αισιόδοξος, γιατί όλα τα παιδιά που παίζουν έχουν τρομερές εμπειρίες. Στο σύνολό τους αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διαπρέπουν. Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά και ξεχωριστά για κανέναν, όπως σας εξήγησα δυνατότητες υπάρχουν. Η Εθνική έχει διαγράψει μια καταπληκτική πορεία, εύχομαι να έρθουν και φέτος επιτυχίες γιατί ο Ελληνας αγαπάει το μπάσκετ και ξέρω ότι έχει αγωνία και προσμονή για αυτά τα παιχνίδια. Ολοι έχουμε ανάγκη να ξεχαστούμε από τα προβλήματα με μια καλή εμφάνιση».

Ενώ για το πώς προετοιμαζόταν για τέτοια ματς, υπογράμμισε: ««Η ατομική προετοιμασία έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός, εγώ έκανα τα δικά μου… Είναι απαραίτητο για όλους να υπάρχει συγκέντρωση, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τα παιχνίδια μας».

Τέλος, για τις άλλες ομάδες της διοργάνωσης, είπε: «Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα, θα βοηθήσει στην ψυχολογία. Δεν ξέρω αν θα έχουμε εκπλήξεις, κάποιες παραδοσιακές δυνάμεις παραμένουν σε καλή κατάσταση. Η Ισπανία, η Γαλλία, η Λιθουανία πιστεύω θα είναι ψηλά. Και οι διοργανωτές οι Σλοβένοι σίγουρα έχουν κι αυτοί κίνητρο, θα παλέψουν για μια διάκριση».