Η ζωή της ΑΕΛ στη Γ΄Εθνική!

Λίγοι το συνειδητοποίησαν, ότι ο πρώτος γύρος του ομίλου της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε. Άλλο τόσο μας έμεινε σε αυτήν την κατηγορία. Να φύγουμε και να μη ξαναγυρίσουμε ποτέ.

Ωστόσο τα πράγματα αποδείχθηκαν πως δεν ήταν τόσο έυκολα και… Χαλαρά όπως πιστεύαν πολλοί. Αγώνες, γεγονότα, ήττες ξεχωριστά το καθένα μεταξύ τους, αποτέλεσαν ένα εμπόδιο ή μία ώθηση για την ομάδα. Τι μας μένει όμως; Και τι στιγμάτισε την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Τα θέλουμε… Τα γουστάρουμε!

Πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι 4«άρες» και οι 5«άρες»! Καλώς ή κακώς η ομάδα μας… “κακοέμαθε”! Ωστόσο θέλω και περιμένω να ξεφύγουμε μία φορά έστω από το πέντε γκολ. Θέλω να εδώ και έκτο. Και όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μας πιστεύω!

Η διαφορά εφτά βαθμών από τον δεύτερο. Μπορεί αυτή η διαφορά να είχε αυξομειώσεις και ουσιαστικά να έφτασε εκεί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές… Αλλά σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να είναι και εκεί πρέπει να διατηρηθεί. Μη πω καλύτερα να μεγαλώσει!

Πρώτη επίθεση! 47 γκολ σε 15 αγώνες μας βγάζει έναν μέσο όρο 3.13 γκολ αν αγώνα. Όχι και άσχημα. Καθόλου άσχημα βασικά. Ειδικά την ώρα που το έτερο μεγάλο όνομα φέτος στην Γ΄Εθνική ΑΕΚ, έχει πετύχει 38 γκολ σε 14 αγώνες!

Το επιθετικό δίδυμο Στεφανίδης-Γκούρτσας! Ή αλλιώς τα 24 γκολ της ΑΕΛ! Αυτοί οι δύο μαζί κάνουν παπάδες φέτος! Δείχνουν πως είναι έτοιμοι όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν… Αλλά και για του χρόνου! Και σίγουρα η διοίκηση πρέπει να τους κρατήσει. Και το καλύτερο ποιο είναι; Ότι παίζουν για την ομάδα! Κρατήστε το αυτό…

Τι δεν μας άρεσε…

Πρώτον και κύριον ότι δεν είδαμε νέα παιδιά να προωθούνται. Δηλαδή σε μία χρονιά που ο στόχος ήταν να ανεβούμε κατηγορία, παίζοντας στη Γ΄Εθνική, περιμέναμε να δούμε παιδιά από τις ακαδημίες. Αντιθέτως, ενώ στην αρχή είδαμε Τζουμάκη και Γαρυφαλλόπουλο, πλέον και αυτούς σιγά σιγά τους… χάνουμε! Μακάρι στο επόμενο μισό της σεζόν να αλλάξουν τα πράγματα, γιατί ταλέντο έχουμε… Είναι κρίμα!

Τον Κυριακίδη; Μα τον Κυριακίδη; Ένας παίκτης που θα μπορούσε να παίξει μέχρι και Σούπερ Λιγκ, προτίμησε να έρθει στη Γ΄Εθνική χωρίς καν κάποια ασφάλεια, και εσύ τον διώχνεις; Ένας παίκτης με ήθος που σεβόταν την ομάδα και την πόλη όσο κανένας άλλος; Τι να πω…

Γρήγορη αποχώρηση προπονητή! Ένας προπονητής που ήρθε από ομάδα της Σούπερ Λιγκ και όμως άντεξε μόλις 5 αγωνιστικές. Αποχώρηση με πολύ παρασκήνιο και ανταλλαγές δηλώσεων. Ενώ από τώρα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν… σενάρια για τον τωρινό προπονητή της ΑΕΛ, Γιώργο Στράντζαλη. Ίδωμεν…

Ξαφνικά σκαμπανεβάσματα ή λείπει το πάθος και η δύναμη; Όταν το ματς πάει στην δύναμη ή δεν βγαίνει στους παίκτες κάτι… Τότε πάμε για ήττα! Όπως συνέβη με την Τσαριτσάνη, όπως συνέβη και με τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Πρέπει να διορθωθεί αυτό. Με την ποιότητα των αντιπάλων πρέπει οι παίκτες να παίρνουν την νίκη ακόμη και στην άσχημή τους μέρα!

Αυτά είναι προς το παρόν, που μου έχουν τραβήξει την προσοχή προσωπικά. Πράγματα που πρέπει να διατηρηθούν, αλλά κυρίως πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Έχουμε ακόμη το άλλο μισό της σεζόν. Εδώ θα είμαστε ελπίζουμε και στο τέλος της σεζόν, να δούμε και να κρίνουμε μαζί τον απολογισμό.

Ελπίζω το τέλος της χρονιάς να μας βρει όπως η κεντρική φωτογραφία. Αγκαλιά όλοι με τέτοιο πάθος και δύναμη.