Η Λάρισα ΚΑΕ μετονομάζεται σε Ηρακλής ΚΑΕ; – Νέο πλήγμα για το Λαρισινό μπάσκετ η φυγή Ριζούλη

Η «μεταγραφή» Ριζούλη από τη Λάρισα στον Ηρακλή κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Ο γηραιός με νέο σχήμα και όχημα την πρώην διοίκηση των Λαρισαίων, ετοιμάζεται να αποκτήσει το ΑΦΜ της Λάρισας και να την αντικαταστήσει κατεβαίνοντας στο πρωτάθλημα της Basket League!

Η Θεσσαλική ομάδα άφησε απλήρωτους τους μισθούς 4-5 των παικτών της και στο τέλος οδεύει προς διάλυση καθώς δεν κατέθεσε φάκελο. Θα καταθέσει στη θέση της ο Ηρακλής με ιθύνων νου, τον πρώην πρόεδρο της Λάρισας που θα υπογράψει τη συγχώνευση με τον γηραιό και τους Θεσσαλονικείς να προετοιμάζονται για να αγωνιστούν στην Α1 με νέο ΑΦΜ και όνομα, πιθανόν ως Ηρακλής Αγιάς.

Οι παραπάνω εξελίξεις που καθόλου κολακευτικές δεν είναι για το Λαρισινό μπάσκετ, ήρθαν μετά την απογοήτευση που δηλώνει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Λάρισα Θόδωρος Ριζούλης, σε ότι αφορά τη στήριξη του από τον κόσμο και τους επιχειρηματίες της Λάρισας. Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης είπε μεταξύ άλλων πως «Δεν είχα τη στήριξη που περίμενα από τον κόσμο της Λάρισας και από τους επιχειρηματίες περισσότερο επειδή πιστεύω πως θα έπαιρνε φέτος διαρκείας ο κόσμος. Λόγω της επιτυχίας υπήρχε ενθουσιασμός και πιστεύω πως θα πουλούσαμε κάποια διαρκείας αλλά όχι όσα θα έπρεπε να πουλήσει μία ομάδα που βγήκε τέταρτη στην Ελλάδα. Όμως για τα δικά μας δεδομένα τα προηγούμενα χρόνια θα ήταν καλύτερα. Κανένας επιχειρηματίας από τη Λάρισα δε βοήθησε εκτός από λίγους που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η ομάδα έχει έξοδα και εγώ τους είπα ότι ούτε καράβια έχω, ούτε εργοστάσια, μία απλή επιχείρηση έχω απλώς μου αρέσει το μπάσκετ. Τους είπα πως αν δε με στηρίξει κανένας άλλος δεν μπορώ να συνεχίσω. Απλά πράγματα. Είχα μόνο υποσχέσεις ότι θα βοηθήσουν, όμως ξέρετε πως είναι αυτά τα πράγματα, έτρεχαν οι προθεσμίες και από τον ΕΣΑΚΕ, την επιτροπή, τις εγγυητικές και τους παίκτες. Όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο τρέχουν μέχρι τελευταία στιγμή. Η εγγυητική ήταν μεγαλύτερη φέτος, ήθελαν 150.000 ευρώ. Αυτά δεν τα ξέρει ο απλός κόσμος και οι επιχειρηματίες και μου έλεγαν ξεκίνα εδώ είμαστε. Δεν γίνεται αυτό, οι ημερομηνίες τρέχουν».

Για τις οικονομικές απαιτήσεις σε σχέση με πέρσι: «Πρώτον πέρσι η ομάδα δεν ήταν καλή, σώθηκε με τον Ηρακλή στην τελευταία αγωνιστική. Τώρα είχα απαιτήσεις. Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στο Θεσσαλικό μπάσκετ όλων των εποχών. Δεν έχει ξαναγίνει ομάδα από τη Θεσσαλία να είναι τέταρτη στην Ελλάδα. Δεύτερον αυξήθηκαν πολύ και τα έξοδα διότι όταν μία ομάδα είναι καλή, θα δώσεις πριμ και παραπάνω μισθό στους παίκτες. Μην ξεχνάμε ότι και το πρωτάθλημα κράτησε πολύ. Το παιχνίδι Προμηθέας – Λάρισα ήταν το τελευταίο σε όλη την Ευρώπη σε επίπεδο συλλόγων, σε 2-3 μέρες άρχιζαν οι Εθνικές. Όλα αυτά αύξησαν το μισθό των παικτών, τα ενοίκια και τα λοιπά. Οπότε είπα πως αν θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι πρέπει να βοηθήσετε. Επίσης, πέρσι πήραμε χρήματα και από το στοίχημα που δεν τα πήραμε φέτος και τα υπολογίζαμε».

Για τη συνεργασία με τον Ηρακλή: «Θα συνεργαστώ με τον Λευτέρη Κακιούση και τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Ηρακλή, που ανέλαβαν το Τμήμα, για να δημιουργήσουμε κάτι καλό στην ομάδα. Γνωρίζω πόσο πολύ αγαπάει την ομάδα ο κόσμος. Η συμφωνία μας με τους ανθρώπους του Ηρακλή είναι και για την Α1 και για την Α2.

Διαπιστώσαμε ότι μας έχουν αποκλείσει από την Α1. Θα κάνουμε μια τελική προσπάθεια, με πολύ λίγες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά όλα δείχνουν ότι θα παίξουμε στην Α2. Ο κόσμος ας κάνει υπομονή για λίγους μήνες, διότι του χρόνου θα επανέλθουμε στη μεγάλη κατηγορία. Θέλουμε να χτίσουμε κάτι δυνατό και να φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που αξίζει για τον κόσμο του».

Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο της «μετακόμισης», θα είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό, όπως έγινε και με την ομάδα του «ΓΣΛ Φάρου» που μετά από ένα σύντομο πέρασμα στη Λάρισα, κατέληξε στη… Λήμνο με την ονομασία Ήφαιστος.

Πηγή: OnLarissa.gr