Η πορεία προς τον τελικό…

Ο 48ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΛ διεξάγεται σήμερα Πέμπτη (16/05) στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, εκεί όπου ΠΟΕ και Δαμασιακός θα αγωνιστούν για το τίτλο του Κυπελλούχου!

Για τον τυπικά γηπεδούχο ΠΟΕ, το συγκρότημα του Ζήση Ζιάγκα αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια για να φθάσει στον τελικό, σημειώνοντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία σημειώνοντας τέρματα (16 – 1).

Συγκεκριμένα, στη προκριματική φάση επικράτησε της Ακαδημίας Ελασσόνας με 4 – 0, ενώ στους «32» κέρδισε στο γειτονικό ντέρμπι τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με 1 – 0.

Στη φάση των «16», ο ΠΟΕ επιβλήθηκε εκτός έδρας με 6 – 0 του Στεφανόβουνου/Γαλανόβρυσης, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε με 2 – 0 τον Τύρναβο στην Ελασσόνα.

Στα ημιτελικά, στο πρώτο παιχνίδι στην Ελασσόνα κέρδισε τον Ηρακλή Λάρισας με σκορ 2 – 0, ενώ στον επαναληπτικό του Κυπέλλου στη Νεάπολη, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με σκορ 1 – 1.

Ακαδημία Ελασσόνας 0 – 4 ΠΟΕ
ΠΟΕ 1 – 0 Οικονόμος Τσαριτσάνης
Στεφανόβουνο/Γαλανόβρυση 0 – 6 ΠΟΕ
ΠΟΕ 2 – 0 Τύρναβος
ΠΟΕ 2 – 0 Ηρακλής Λάρισας
Ηρακλής Λάρισας 1 – 1 ΠΟΕ

Στον αντίποδα, για τον τυπικά φιλοξενούμενο στο τελικό Δαμασιακό, η ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα έπαιξε πέντε αγώνες και πέτυχε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία σημειώνοντας τέρματα (6 – 2).

Συγκεκριμένα, στη φάση των «32» κέρδισε τη Δήμητρα Γιάννουλης στη παράταση με 1 – 0 (0 – 0 κ.α.) και στους «16» επικράτησε με 2 – 1 της Δόξας Βλαχογιαννίου με 2 – 1 με ανατροπή του σκορ.

Στα προημιτελικά, προκρίθηκε απέναντι στο Μαυροβούνι με σκορ 2 – 1 και πάλι με ανατροπή του σκορ, ενώ στα ημιτελικά στο πρώτο ματς στη Φαλάνη απέναντι στον Σμόλικα το παιχνίδι έληξε χωρίς σκορ και στον επαναληπτικό στο Μεσοχώρι, η ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα με 1 – 0 κέρδισε τον Σμόλικα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Γιάννουλη 0 – 1 (0 – 0 κ.α.) Δαμασιακός
Δαμασιακός 2 – 1 Βλαχογιάννι
Μαυροβούνι 1 – 2 Δαμασιακός
Σμόλικας Φαλάνης 0 – 0 Δαμασιακός
Δαμασιακός 1 – 0 Σμόλικας Φαλάνης