Η Ρεάλ συνέτριψε τη Μονακό στη Μαδρίτη

Η Ρεάλ συνέτριψε τη Μονακό στη Μαδρίτη

Οι “μερένγκες” ξέσπασαν στους Μονεγάσκους στο “Bernabeu”, καθώς επικράτησαν με 6-1 σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.

Οι “μερένγκες” μετά τον αποκλεισμό στο Copa del Rey νίκησαν αρχικά στο πρωτάθλημα και απόψε έκαναν “πάρτι” απέναντι στη Μονακό, την οποία “εξαφάνισαν” με 6-1. Πρωταγωνιστής της “βασίλισσας” ήταν ξανά ο Κιλιάν Εμπαπέ με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο χορτάρι δεν κάνει εκπτώσεις και δεν δείχνει κανένα συναίσθημα, ακόμη κι όταν απέναντί του βρίσκεται η ομάδα που τον ανέδειξε. Ο Γάλλος μπήκε φουριόζος στο ματς και με δύο γκολ από νωρίς έθεσε τη Μονακό εκτός ισορροπίας, με τη συνέχεια να ανήκει ολοκληρωτικά στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το τελικό 6-1 – με το 4-0 να έχει ήδη “κλειδώσει” από την πρώτη ώρα της αναμέτρησης – φέρνει τη “βασίλισσα” μια ανάσα από την απευθείας πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης και ταυτόχρονα επανάφερε τη θετική διάθεση στις εξέδρες του “Bernabeu”. Ο Εμπαπέ ήταν εκείνος που έδωσε από νωρίς τον τόνο, βρίσκοντας δίχτυα στο 5’ και στο 26’ με δύο καθαρά γκολ περιοχής, ανοίγοντας τον δρόμο για μια άνετη επικράτηση. Ωστόσο, καθοριστική ήταν και η συμβολή των Βινίσιους και Μασταντουόνο, οι οποίοι έβαλαν έντονα τη σφραγίδα τους στο παιχνίδι.

Ο Βινίσιους είχε άμεση συμμετοχή στη δημιουργία των τριών από τα τέσσερα πρώτα τέρματα, ενώ ο Μασταντουόνο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 51’. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 55’, ο Κέρερ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 4-0. Η Ρεάλ δεν έδειξε διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα και η Μονακό πλήρωσε ακριβά την εικόνα των τελευταίων εβδομάδων. Στο 63’, ο Βινίσιους με εντυπωσιακό σουτ στο “παραθυράκι” έκανε το 5-0, ενώ ο Μπέλινγχαμ πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 80’. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της τιμής με τον Τέζε στο 72’, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 6-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του Champions League:

Τρίτη 20 Ιανουαρίου

Καϊράτ Αλμάτι – Κλαμπ Μπριζ 1-4
Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1
Βιγιαρεάλ – Άγιαξ 1-2
Ίντερ – Άρσεναλ 1-3
Κοπεγχάγη – Νάπολι 1-1
Ολυμπιακός – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0
Ρεάλ Μαδρίτης 
– Μονακό 6-1
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1
Τότεναμ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-0

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

19:45 Γαλατάσαραϊ – Ατλέτικο Μαδρίτης
19:45 Καραμπάγκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
22:00 Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο
22:00 Γιουβέντους – Μπενφίκα
22:00 Μαρσέιγ – Λίβερπουλ
22:00 Μπάγερν Μονάχου – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
22:00 Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν
22:00 Σλάβια Πράγας – Μπαρτσελόνα
22:00 Τσέλσι – Πάφος

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της League Phase.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγριτάκης

Πηγή: ertsports.gr