«Θέλω να δουλέψω σκληρά και να παίξω πιο ψηλά»

Ένας από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Νέας Πολιτείας που έχουν εντυπωσιάσει με την μέχρι τώρα παρουσία τους στα γήπεδα είναι και ο Ηρακλής Γκιουρσάνης!

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε στο ArenaLarissa.gr για τις μελλοντικές του φιλοδοξίες, για το πως βλέπει ο ίδιος τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και για τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει στον φετινό «μαραθώνιο» της Α΄τοπικής κατηγορίας.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Αγραφιώτη

– Ηρακλή, πες μας δύο λόγια για σένα:

«Είμαι στην ηλικία των 18 ετών και ξεκίνησα να παίζω μπάλα στις ακαδημίες της ΑΕΛ. Πρώτη μου ομάδα που αγωνίστηκα σε αντρικό τμήμα ήταν ο Λαρισαϊκός. Εκεί, έπαιξα για ένα χρόνο και μετά μεταγράφηκα στον Φιλοκτήτη Μελιβοίας. Μετά από ένα χρόνο στην ομάδα της Μελιβοίας έφυγα και πλέον βρίσκομαι στη Νέα Πολιτεία».

DSC_0009

– Από την Α΄1 κατηγορία και τον Λαρισαϊκό μεταπήδησες στον Φιλοκτήτη Μελιβοίας και στο πρωτάθλημα της Α΄τοπικής κατηγορίας. Πως βλέπεις εσύ το πρωτάθλημα της «μεγάλης» κατηγορίας;

«Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και υπάρχουν δύο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο και θέλουν να ανέβουν στη Γ΄εθνική. Αυτές, θα προσπαθήσουν μέχρι το τέλος να κερδίσουν την άνοδο, ενώ κάθε ομάδα προσπαθεί να φθάσει στο στόχο της…».

– Πιστεύεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της κατηγορίας αυτής;

«Ναι πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στη κατηγορία αυτή. Θέλω να δουλέψω σκληρά και μέσα από προσπάθεια να συνεχίζω να παίζω στη «μεγάλη» κατηγορία».

– Έχεις πάρει μέχρι τώρα αρκετές ευκαιρίες με τη Νέα Πολιτεία. Πως βλέπεις τη συνέχεια τόσο για την ομάδα σου όσο και του πρωταθλήματος;

«Όντως έχω πάρει μέχρι τώρα πολλές ευκαιρίες και θα προσπαθήσω μαζί με την ομάδα μου να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο, όμως θα το προσπαθήσουμε να τερματίσουμε με την Νέα Πολιτεία όσο πιο ψηλά γίνεται. Θέλουμε να έχουμε μία καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα από εδώ και πέρα».

DSC_0004

– Πριν λίγο καιρό υπήρξε στην ομάδα αλλαγή προπονητή. Πως είναι τα πράγματα με την έλευση του Νίκου Γκαλίτσιου στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου;

«Τόσο ο κ. Γιάννης Τσακμακίδης όσο και ο κ. Νίκος Γκαλίτσιος είναι πολύ καλοί άνθρωποι αλλά και προπονητές. Βέβαια, άλλη φιλοσοφία έχει ο ένας προπονητής και άλλη ο άλλος. Εμείς προσπαθούμε να πάρουμε τα όσα μας λέει ο κ. Γκαλίτσιος και από εδώ και στο εξής όπως προείπα να έχουμε μία καλή συνέχεια».

– Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και ποιος πιστεύεις ότι θα τερματίσει πρώτος;

«Έχω ξεχωρίσει τους Απόλλων Λάρισας και Αχιλλέα Φαρσάλων. Θεωρώ πως ο Απόλλων Λάρισας που βρίσκεται και μπροστά στη βαθμολογία, έχει ένα προβάδισμα και πιστεύω πως αυτός θα είναι ο πρωταθλητής στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν πιστεύω όμως ότι η ομάδα των Φαρσάλων θα τα παρατήσει εύκολα. Μαζί θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος».

– Ποιες είναι οι μελλοντικές σου φιλοδοξίες και ποιοι οι στόχοι σου;

«Θέλω να δουλεύω καθημερινά και σιγά – σιγά να ανεβαίνω. Θα προσπαθήσω να παίζω όσο καλύτερα γίνεται και στο μέλλον να παίξω πιο ψηλά. Να αγωνιστώ όσο πιο ψηλά μπορέσω».

DSC_0005

– Έχεις μετανιώσει που ασχολήθηκες με το ποδόσφαιρο;

«Όχι δεν μετάνιωσα ποτέ. Μέσα από το ποδόσφαιρο κάνεις φίλους και με αυτό ζεις. Είναι τρόπος ζωής για μένα».

– Τέλος, ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έδινες σε ένα παιδί που θέλει να ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο;

«Θα έλεγα σε ένα μικρό παιδί να ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται να παίζει μπάλα, καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο ωραία αθλήματα. Με το ποδόσφαιρο γυμνάζεσαι, κάνεις φίλους, ενώ εάν έχει ταλέντο και δουλέψει σκληρά, μπορεί στο μέλλον και να αναδειχθεί…».

* Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην καφετέρια «L_CITY», τους ανθρώπους τους οποίους και ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία.