Θεοχαρίδης: «Με την άνοδο του Τοξότη απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη»

Σε ηλικία 27 ετών άφησε την ενεργό δράση και ανέλαβε προπονητικά την πρώτη του αποστολή: Να ανασυντάξει την ιστορική ομάδα του Τοξότη και να την οδηγήσει στην παραπάνω κατηγορία. Ο απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Φίλιππος Θεοχαρίδης είδε την ομάδα του να περνάει από σαράντα κύματα, να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στην 5η Αγωνιστική, αλλά στο τέλος, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο να κερδίζει την πολυπόθητη άνοδο.

Σε δήλωσή του στο ΑrenaLarissa.gr γι’ αυτή την γεμάτη σασπένς και συγκινήσεις χρονιά ο κ. Θεοχαρίδης είπε: «Ήταν μία μεγάλη πρόκληση για μένα ο πάγκος του Τοξότη. Ερχόμενος στην ομάδα το πρώτο μου μέλημα είναι να δημιουργήσω ένα οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται πολύ στις ποδοσφαιρικές δηλώσεις, όμως στη δική μας περίπτωση όχι μόνον πέτυχε, αλλά ήταν και το μυστικό της επιτυχίας. Γιατί καταφέραμε να μείνουμε ενωμένοι μετά από δύσκολα και άδικα αποτελέσματα με βάση τις εμφανίσεις μας και στο τέλος να πετύχουμε το στόχο μας. Θα έλεγα πως ο Τοξότης φέτος έπαιξε σε διάρκεια το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Υπήρχαν βέβαια και άλλες ομάδες που προσπαθούσαν να βάλουν τη μπάλα κάτω και να παίξουν ποδόσφαιρο. Εμείς, εκεί που υστερούσαμε ήταν στις τελικές φάσεις όπου χρειαζόμασταν πολλές για να πετύχουμε ένα τέρμα. Τέλος καλό όλα καλά όμως γιατί όπως προείπα όλοι στα αποδυτήρια και με την πολύτιμη συνδρομή της διοίκησης, ήμασταν μία οικογένεια».

Για την επόμενη ημέρα, ο νεαρός προπονητής εξήγησε πως «ακόμη κάνουμε προπονήσεις, δεν έχει τελειώσει για εμάς η χρονιά, δίνουμε φιλικά παιχνίδια. Στις επόμενες ημέρες θα συζητήσω με τη διοίκηση για να δούμε τη συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως αυτό το παρθενικό ταξίδι στην προπονητική για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο που σίγουρα για πολλούς λόγους θα το κρατήσω μέσα μου».