
«Κάτι κουρασμένα παλληκάρια»
Το «Κάτι κουρασμένα παλληκάρια» ήταν τίτλος ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου, σε σενάριο Κώστα Πρετεντέρη και Ασημάκη Γιαλαμά και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, η οποία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1967 στους κινηματογράφους κόβοντας 382.257 εισιτήρια, ερχόμενη 13η σε σύνολο 99 ταινιών.
Την ίδια κατάταξη (13η) θα είχε και η ΑΕΛ με την εικόνα του «Σεραφείδειου», εάν δεν υπήρχαν ομάδες που δεν… κατεβαίνουν ή κατεβαίνουν για τα μάτια του κόσμου στο Βόρειο Όμιλο της Super League 2.
Η ΑΕΛ γνώρισε οδυνηρή ήττα στην Αθήνα από την ΑΕΚ Β’ με 3 – 0 και πλέον ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου καθώς ο περίοδος χάριτος τελείωσε. Κάποιοι πρέπει να αποχωρήσουν. Και γενικότερα όσοι δεν τους αρέσει η ΑΕΛ επίσης μπορούν να φύγουν. Χάρη τους κάνουμε και δεν μας κάνουν! Φτάνει πχια. Η υπομονή τελείωσε!
Η ΑΕΛ δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο πρώτο μέρος ειδικά, η ΑΕΛ ήταν επιεικώς τραγική. Το γεγονός πως έχανε στο πρώτο ημίχρονο από την ΑΕΚ Β’ ήταν το λιγότερο. Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο της αναμέτρησης έβλεπες κάτι «βυσσινί» κουρασμένα και ταλαιπωρημένα παλληκάρια λες και ήταν το τελευταίο ματς της χρονιάς και ήταν μάλιστα και… αδιάφορο.
Η «καραμέλα» των φιλικών και του αγωνιστικού ρυθμού δεν υπάρχει. Καθώς δεν κρίνουμε την αγωνιστική εικόνα (που ήταν απαράδεκτη). Δεν υπήρχε καν η όρεξη να… τρέξουν!
Γραμμές ασύνδετες χωρίς καμιά χημεία, χωρίς καμιά συνεργασία. Γενικά μια εικόνα ομάδας… το βατερλώ του Ναπολέοντα το ίδιο!
Μια ενδεκάδα χωρίς καμιά συνοχή, καμιά συνέχεια από τα ούτως ή άλλως ανύπαρκτα φιλικά. Μια μπερδεμένη ενδεκάδα που σε καμία περίπτωση δεν αφορά έναν προπονητή ο οποίος βρίσκεται στην άκρη του πάγκου αυτής της ομάδας εδώ και σχεδόν 4 χρόνια!
Ένα αποτυχημένο κοκτέιλ βασικών και αναπληρωματικών και μάλιστα οι περισσότεροι εξ’ αυτών και εκτός της φυσικής του θέσης. Μέσα σε όλα όμως, για να μην τα ρίχνουμε και όλα στους προπονητές, ορισμένοι παίκτες έπαιζαν από αγγαρεία. Μηδέν ενέργεια, μηδέν πάθος, μηδέν ένταση. Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Μηδέν σε όλα δηλαδή. Γενικά μια εικόνα σκέτη απογοήτευση.
Πέρυσι ορισμένοι δεν ήξεραν! Φέτος και με ένα καλοκαίρι γεμάτο στη πλάτη για ποιοτικές και ουσιαστικές προσθήκες, η ομάδα κατεβαίνει πάλι χωρίς άκρα! Αλλά το ακόμη χειρότερο και ανησυχητικότερο είναι πως δεν υπάρχει όρεξη.
Στα του αγώνα η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο κυκλοφορούσε την μπάλα και η ΑΕΛ άλλαζε την μπάλα έως την μεσσαία γραμμή. Όταν η μπάλα περνούσε το κέντρο της ΑΕΚ, η κατοχή χανόταν.
Τελικά η ΑΕΚ ήταν αυτήν που άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενοι μια στατική φάση, την μοναδική φάση του πρώτου μέρους. Στο 25ο λεπτό ο Λαμαράνα εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Ηλιάδης στη προσπάθειά του να απομακρύνει έστρωσε στον Ραντόνια που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων στου Σουλούκου για το 1 – 0.
Στην επανάληψη ο Παναγιώτης Γκουτσίδης άλλαξε τους Πατράλη και Κοσονού με τους Οτορμίν και Νίνο σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της ομάδας. Δεν κατάφερε κάτι δυστυχώς. Φλυαρία και από ουσία μηδέν!
Αποκορύφωμα το δεύτερο γκολ που δέχτηκε η ΑΕΛ. Ο Γκολφίνος στο 63′ μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά έφτασε μέχρι την μικρή περιοχή ανενόχλητος (!) και έσπασε στον Χριστόπουλο, ο οποίος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Θανάση Παπαγεωργίου για το 2 – 0!
Το βατερλώ ολοκληρώθηκε στο 65′. Από βολέ του Γκίνη. Ναι, από βολέ του γκολκίπερ Γκίνη, ο Μάρκος Νίνο συγκρούστηκε με τον Πήλιο, με τον τελευταίο να παίρνει την μπάλα και να μπαίνει μόνος του στην περιοχή, πλασάροντας τον Σουλούκο για το 3 – 0!
Η ΑΕΚ στο 82′ έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς ο Τιεί που πέρασε ως αλλαγή στο 69′ αποβλήθηκε λίγα λεπτά αργότερα με δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα.
Οι Συνθέσεις
ΑΕΚ Β (Νίκος Κούστας): Γκίνης, Χρυσόπουλος, Κοσίδης, Πήλιος, Λαμαράνα, Ραντόνια (69′ Ρουκουνάκης), Σαμπαντάνοβιτς (60′ Κάτσικας), Λεφράνκ (34′ λ.τ. Γκολφίνος (69′ λ.τ. Τιεί)), Σταμούλης, Ανδρικόπουλος (69′ Λάτσι), Χριστόπουλος.
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Αθ., Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Παπαδόπουλος (69′ Μαϊδανός), Πλέγας (60′ Αντράντα), Πατράλης (46′ Οτορμίν), Παπαγεωργίου Κ. (69′ Μιλτιάδης), Πεντρόζο, Όγκμποε, Κοσονού (46′ Νίνο).
Διαιτητική Τριπλέτα
Τζουματζαντώνης (Χίου), Μωυσιάδης (Γρεβενών), Αρμακόλας (Κυκλάδων).