Κέρδισε και παρέμεινε σε τροχιά κορυφής

Η ΑΕΛ κέρδισε με 1 – 0 την Νίκη Βόλου στο πλαίσιο της 11ης Αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Super League 2 και διατήρησε το -2 από την κορυφή και την Βέροια.

Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, ο Δημήτρης Μαυριάς, που κατάφερε στο 45′ με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής να κερδίσει τον Μπάγιτς για το 1 – 0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πριν το γκολ της ΑΕΛ, η Νίκη Βόλου έχασε πέναλτι με τον Ροχάνο, ενώ ο Κάσσος στο ημίωρο έχασε μοναδικό τετ – α – τετ για να βάλει την Νίκη Βόλου μπροστά στο σκορ! Και για να είμαστε πιο δίκαιοι, αμφότερες στις δύο αυτές φάσεις ο Θεοδωρόπουλος κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στα του αγώνα λοιπόν, η Νίκη Βόλου στο 25ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε να μετουσιώσει σε γκολ ο Ροχάνο, βλέποντας όμως τον Θεοδωρόπουλο απέναντί του να τον κερδίζει και να κρατά το μηδέν στην εστία της ΑΕΛ.

Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Πασχάλη Κάσσου λίγα λεπτά αργότερα, όταν αυτός βγήκε τετ – α – τετ απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο. Ο Λαρισαίος πορτιέρο τον κέρδισε σε ανεπανάληπτο τετ – α – τετ, πετώντας την μπάλα σε κόρνερ.

Η ΑΕΛ κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφερε να φτάσει στο γκολ με την συμπλήρωση των πρώτων 45′. Ο Δημήτρης Μαυριάς από τα όρια της μεγάλης περιοχής και δεξιά σούταρε, με τον Μπάγιτς να κάνει κακή εκτίμηση και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Νίκης Βόλου για το 1 – 0 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ κυρίως αμύνθηκε και προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα στην κόντρα.

Στο 71′ ο Κολομπίνο έπαιξε έξυπνα και κάθετα τον Μάριο Όγκμποε που από θέση τετ – α – τετ πλάσαρε ψηλά άουτ, σπαταλώντας «χρυσή» ευκαιρία να «κλειδώσει» την νίκη της ΑΕΛ. Παρόμοια ευκαιρία είχε στο 78′, όταν αυτήν την φορά τον έβγαλε απέναντι από τον Μπάγιτς ο Μαυριάς. Ο Όγκμποε προσπάθησε να περάσει τον Μπάγιτς, βλέποντάς τον όμως να τον κερδίζει με τα πόδια για μια ακόμη φορά, κρατώντας το 1 – 0.

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Μαϊδανός (λ.τ. Παπαγεωργίου Κ.), Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Παπαγεωργίου Θ., Κολομπίνο, Γιάκος (86′ Ραμίρεζ), Ακούνια, Μαυριάς, Όγκμποε.

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τσιμπούκας, Ανδρέου, Αλιατίδης (67′ Γρομητσάρης), Πάνος, Κάσσος, Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Μέτσε, Λούκας Γκαρσία, Ροχάνο.