Κίσσαβος Συκουρίου: Χρονιά είναι και θα περάσει…

Για τον Κίσσαβο Συκουρίου η φετινή χρονιά είναι μία χρονιά κριτήριο αφού στην ομάδα σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό (τεχνική ηγεσία – έμψυχο δυναμικό).

Ο υποβιβασμός στην Β’ τοπική κατηγορία επιβάλλει στους «κιτρινόμαυρους» τη γρήγορη επιστροφή τους στις μεγάλες τοπικές κατηγορίες. Η χρονιά που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο ουσιαστικά θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο για την επιστροφή του Κισσάβου στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία. Αυτός είναι ο βασικός στόχος των ανθρώπων του συλλόγου αφού η ιστορία του Κισσάβου δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Ένα εγχείρημα που απαιτεί μεγάλη και συνεχή προσπάθεια σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την ελληνική κοινωνία και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κατ’ επέκταση.

Οι αλλαγές όμως που έλαβαν χώρα στην ομάδα του Κισσάβου δείχνουν ότι υπάρχει η θέληση, το σθένος και η αποφασιστικότητα για να επιτευχθεί ο στόχος όσο δύσκολος κι αν είναι.

Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Άγγελος Κακαγιάννης δηλώνει έτοιμος να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο πατέρας του, ο αείμνηστος Τάκης Κακαγιάννης, ένας παράγοντας που έβαλε τη δική του σφραγίδα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής.

«Στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός. Θέλουμε η ομάδα να επιστρέψει και να εδραιωθεί στη μεγάλη τοπική κατηγορία» δήλωσε ο πρόεδρος του Κισσάβου και πρόσθεσε:

«Η περιοχή μας έχει μεγάλη δυναμική και διαθέτει αξιόλογο έμψυχο υλικό το οποίο θέλουμε να αξιοποιήσουμε. Γι’ αυτό φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε στροφή στα δικά μας παιδιά. Οι ακαδημίες που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο αρχίζουν να παράγουν καρπούς κι αυτό μας υποχρέωσε να στηριχθούμε σ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε ένας από τους λόγους που ανέλαβα την ομάδα ήταν αυτός: Να αξιοποιήσουμε τα δικά μας παιδιά. Πιστεύω ότι η Β’ κατηγορία μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή να «ψήσουμε» τα νεαρά παιδιά του συλλόγου και να τα δώσουμε ευκαιρίες.

Παράλληλα επέστρεψαν αρκετοί ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες και με το ήδη υπάρχον υλικό είμαστε σίγουροι ότι θα συγκροτήσουμε ένα σύνολο ικανό να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Φυσικά σ’ αυτήν την προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο του Συκουρίου κοντά μας. Η στήριξή του τη δεδομένη στιγμή είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμη για μας. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να στηρίξουν τα νεαρά παιδιά της ομάδας δηλαδή τα παιδιά της περιοχής μας».

Νέο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία

Στο «τιμόνι» του Κισσάβου θα βρίσκεται φέτος ο Βαγγέλης Μάνος. Ένας τεχνικός με εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο να επαναφέρει την ομάδα του Συκουρίου εκεί που ανήκει.

«Δεν μας αντιπροσωπεύει αυτή η κατηγορία. Στόχος μας είναι η άνοδος και πιστεύω ότι μέσα από συγκροτημένη δουλειά και μεγάλη προσπάθεια θα καταφέρουμε να αλλάξουμε κατηγορία» επισήμανε ο Βαγγέλης Μάνος και πρόσθεσε:

«Έχουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές από το Συκούριο, ενώ παράλληλα γύρισαν στην ομάδα πολλά παιδιά. Δεδομένου ότι και στη Β’ ΕΠΣΛ υπάρχουν ιστορικές ομάδες πιστεύω ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο και ιδιαίτερα ο στόχος του πρωταθλητισμού. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύνολο με παιδιά που θα αγαπάνε την ομάδα και μέσα από αυτή την προσπάθεια να αναδειχθούν τα ταλέντα. Η διοίκηση είναι νέα και φιλόδοξη και μας βοηθάει σε ό,τι χρειαζόμαστε.

Το κλειδί της επιτυχίας πιστεύω ότι είναι η διάρκεια, η συμμετοχή στις προπονήσεις και η ομοιογένεια. Θέλουμε τα παιδιά της περιοχής να φέρουν ξανά τον κόσμο στο γήπεδο. Ουσιαστικά είμαστε μία καινούργια ομάδα, χρειάζεται προσπάθεια αλλά και στήριξη».

Ο φυσικός αρχηγός

Το όνομα του Χρήστου Κακαγιάννη είναι συνυφασμένο με την ομάδα του Κισσάβου Συκουρίου. Μ’ άλλα λόγια είναι ο φυσικός αρχηγός των «κιτρινόμαυρων».

«Η ιστορία του Κισσάβου δεν μας επιτρέπει να βρισκόμαστε στην Β’ κατηγορία. Επομένως η επάνοδος αρχικά στην Α1 και μετέπειτα στην Α’ κατηγορία είναι ο βασικό μας στόχος» επισήμανε ο έμπειρος επιθετικός και πρόσθεσε:

«Έχουμε δυνατή ομάδα, αφού ενισχυθήκαμε με παιδιά από τη γύρω περιοχή, γεγονός που μας βοήθησε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να το ευχαριστηθούμε εμείς αλλά και ο κόσμος, που πιστεύω θα είναι δίπλα μας. Ευελπιστούμε, πως με σκληρή δουλειά και διαρκή προσπάθεια θα πετύχουμε την άνοδο».

Το πάρε – δώσε

Ήρθαν: Πετγαζλής (Μελιβοία), Στεργιώτης, Ζιώγας, Κορδέλας, Νταναβάρας, Κατσιάνης, Δοξαράς (ΣΣ Ραψάνης).

Έφυγαν: Χατζής, Καραλής (Ομάδα Εύβοιας), Γκατζανάς (Αναγέννηση Φαρσάλων).

Πηγή: eleftheria.gr