Και πάλι νίκη ο Εθνικός Λάρισας

Άλλη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Εθνικός, στην προσπάθειά του να μείνει ψηλά στην βαθμολογία και να διεκδικήσει μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στα πλέϊ-όφ της ανόδου.

Αυτή τη φορά επιβλήθηκε εντός έδρας του μαχητικού Διλόφου που όμως του έβαλε δύσκολα, κυρίως στην τρίτη περίοδο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ορεξάτοι τον αγώνα και από νωρίς πήραν κεφάλι στο σκορ, δημιουργώντας μια σημαντική διαφορά, με πρωταγωνιστές κυρίως τους περιφερειακούς Ζορμπά, Κορομηλά και Πιτσαρή. Ως το 15′ η διαφορά είχε φτάσει στο +13, αλλά από εκείνο το σημείο η ομάδα έκανε κοιλιά στην απόδοσή της.

Το Δίλοφο ροκάνιζε τη διαφορά και ευστοχώντας σε μακρινά σουτ προηγήθηκε στην τρίτη περίοδο και μάλιστα με +4 (50 – 54) στο 27′.

Οι αθλητές του Σακάρη όμως γρήγορα ανέκαμψαν, και έχοντας σε καλή μέρα τους δύο μεγάλους σκόρερ Κρικώνη (24π., 5ρ.) και Μαργαριτόπουλο (18π., 6ρ.) πέρασαν εκ νέου μπροστά και έκλεισαν προηγούμενοι το δεκάλεπτο με 60 – 58.

Στην τελευταία περίοδο ο Εθνικός έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα, έλεγχε απόλυτα τα ριμπάουντ -με πρωταγωνιστή τον Χαχόπουλο (16ρ. συνολικά) χάνοντας μόνο δύο αμυντικά- στα μακρινά σουτ του Διλόφου που πλέον έβρισκαν σίδερο, και με αιχμή του δόρατος τον Νασίκα (6π.) έκανε ένα επιμέρους 10 – 5 καθάρισε την υπόθεση νίκη.

Για τον Εθνικό ξεχώρισαν οι δύο κλασικοί του σκόρερ Κρικώνης και Μαργαριτόπουλος, ενώ σκόρπισε χαμόγελα και η σημαντική παρουσία του Πιτσαρή που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις.

Τα Δεκάλεπτα
22 – 14, 40 – 36, 60 – 58, 70 – 63.

Εθνικός Λάρισας (Μπάμπης Σακάρης): Ζορμπάς 4(1), Κορομηλάς 5(1), Κρικώνης 24(1), Μαργαριτόπουλος 18(3), Χαχόπουλος 2, Νασίκας 6, Πιτσαρής 9, Δήμος 2, Καλαμπούκας.