Και στα πέναλτι, την κούπα παίρνει ο ΠΟΕ!

Σα να μην πέρασε μια μέρα από τον τελευταίο και τόσο… μακρινό Τελικού του 2019 και ο ΠΟΕ κατέκτησε και πάλι το Κύπελλο ΕΠΣ Λάρισας και… πάλι στα πέναλτι. Το 2019 «θύμα» του ήταν ο Δαμασιακός, φέτος ο Ηρακλής Λάρισας!

Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι όπου κυριάρχο ρόλο είχαν τα στοιχεία της δύναμης, της έντασης και του πάθους, οι «κυανόλευκοι» της Ελασσόνας ήταν ψυχραιμότεροι στα πέναλτι στα οποία και επικράτησαν του Ηρακλή Λάρισας με 9-8. Τόσο στη κανονική διάρκεια όσο και στη παράταση καμία ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γούπο και Παπαγιάννη αντιστοίχως, με τον ΠΟΕ να παίρνει την κούπα εκεί όπου ξέρει να μην… χάνει! Στα πέναλτι…

Μπροστά σε 2.000 κόσμο στο Στάδιο Αλκαζάρ Γούπους και Παπαγιάννης κατέβασαν «ρολά» με το 0 – 0 να οδηγεί αρχικά στη παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.

Στο πρώτο μέρος ο Ηρακλής «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε τις στιγμές του να ανοίξει στο σκορ στο 6′ με τον Καμπέρη, στο 8′ με τον Αγρόδημο και στο 18′ με τον Γκαλίτσιο. Από πλευράς του ο ΠΟΕ απείλησε με τους Γκουντρουμπή στο 4′ και Τόλιο στο 33′ και 38′.

Στην επανάληψη ο ΠΟΕ ισορρόπησε το παιχνίδι και έφτασε κοντά στο γκολ με τους Χαλάτση (48′) και Ματούλα με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δίχως αποτέλεσμα ήταν και οι τελικές των Ζαφειρίου (53′) και Δοδοντσάκη (54′) σε φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Γούπου.

Και αφού γκολ δεν είχαμε στη κανονική διάρκεια του Τελικού, γκολ δεν είχαμε ούτε στη παράταση με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Τα Πέναλτι:

0 – 0 Κούλπας εκτέλεσε, απέκρουσε ο Γούπος
0 – 1 Λαγός
1 – 1 Αγρόδημος
1 – 1 Ματούλας εκτέλεσε, απέκρουσε ο Παπαγιάννης
2 – 1 Κακαβίτσης
2 – 2 Κοντοθανάσης
3 – 2 Καμπέρης
3 – 3 Καραλούλης
4 – 3 Γκαλίτσιος
4 – 4 Γκουντρουμπής
5 – 4 Παπαγεωργίου
5 – 5 Ιγγλέζος

6 – 5 Παπαδόπουλος
6 – 6 Νταμπώσης
7 – 6 Ναρίνογλου
7 – 7 Ντουλάγκ
8 – 7 Δοδοντσάκης
8 – 8 Φουρκιώτης
8 – 8 Βαγενάς εκτέλεσε, η μπάλα άουτ
8 – 9 Γκαμπέτας

Οι Συνθέσεις

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Γκαλίτσιος, Δοδοντσάκης, Αγρόδημος, Γκίκα (92′ Ναρίνογλου), Μπάμης (75′ Λώττας (95′ λ.τ. Βαγενάς)), Αλεξίου (92′ Κούλπας), Ζαφειρίου (83′ Παπαδόπουλος), Χριστίδης (75′ Κακαβίτσης).

ΠΟΕ (Βαγγέλης Μόρας): Γούπος, Κακάμης (100′ Καραλούλης), Νταμπώσης, Λαγός, Φουρκιώτης, Κοντοθανάσης, Χαλάτσης (70′ Ντουλάγκ), Καραγκούνης (70′ Γκαμπέτας), Γκουντρουμπής, Ματούλας, Τόλιος (70′ Ιγγλέζος).

Διαιτητές
Κουκούλης, Μάνος, Δεδικούσης, Μπουμαρσόπουλος, Μπουρουζίκας, Ντελέζος Ι.