Καλαϊτζίδης: «Δεν έθιξα την προσωπικότητα κανενός»

Θέλοντας να απαντήσει σε όσους θίχτηκαν από την κριτική του για τις Ακαδημίες του Άρη, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ανέφερε ότι είναι υποχρέωση των ανθρώπων της ομάδας να αλλάξουν τον σχεδιασμό των τμημάτων υποδομής.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε στη δήλωσή του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, να αφήσει αιχμές για όσους αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του με δυσμενείς χαρακτηρισμούς.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Διάβασα με προσοχή τις ανακοινώσεις των “θιγέντων” της Ακαδημίας του ΑΡΗ. Λυπούμαι πολύ για τους “δυσμενείς” χαρακτηρισμούς τους εναντίον μου, μολονότι δεν έθιξα την προσωπικότητα κανενός ονομαστικά. Πως θα μπορούσα άλλωστε και με ποιο δικαίωμα;
Η κριτική μου, που ασκήθηκε με ευθύνη, με αγωνιστική τεκμηρίωση και παρρησία έχει αφετηρία το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της ομάδας και των φιλάθλων που νοιάζονται και υποφέρουν από την μεγάλη κρίση, στην οποία έχει περιέλθει.

Η επαγγελματική τους ιδιότητα και θέση, όπως και η δική μου, υπόκειται σε συνεχείς εξετάσεις και διαρκή κριτική. Πάντοτε είχε και έχει μεγάλη σημασία και αξία το ποιος μιλάει και βεβαίως το περιεχόμενο και το πνεύμα του λόγου. Η κριτική στο ποδόσφαιρο και όχι μόνον σε αυτό, μπορεί να έχει μεγαλύτερο κέρδος απ’ ότι κόστος.

Ανακαλύπτοντας έστω και ένα κόκκο αλήθειας που ίσως να ενυπάρχει στην γνώμη του άλλου, φωτίζει ένα σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας (σε μας) και μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι. Η εργασία μας αξιολογείται μέσα στο χρόνο από τα αποτελέσματα. Ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ διάγει την δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας του και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου ούτε δικαιολογία για να “εξωραΐσουμε” την κατάσταση ή να αποποιηθούμε των ευθυνών μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι, πρώτα απέναντι στους φιλάθλους του ΑΡΗ, αλλά και στην ιστορία των σπουδαίων ποδοσφαιριστών του παρελθόντος, που τίμησαν με την συμμετοχή τους την φανέλα και ενέπνευσαν χιλιάδες ανθρώπους να γίνουν οπαδοί του ΑΡΗ. Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε την σημερινή φθίνουσα πορεία της ομάδας.

Αυτό σημαίνει, εκτός των άλλων, αλλαγή και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού της Ακαδημίας μας και άμεση διασύνδεσή της δημιουργικά και παραγωγικά με την πρώτη ομάδα. Επειδή είναι υποχρέωσή μας να ανθίζουν με σύγχρονη εκπαίδευση οι επόμενοι πρωταγωνιστές του ΑΡΗ, αντάξιοι με τους μεγάλους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο του ΑΡΗ, θα πρόσφεραν μεγάλη υπηρεσία στα συμφέροντα της ομάδας, οι “θιγόμενοι” από τις αποφάσεις μου, να έπρεπε να έχουν την γενναιότητα να αποδεχτούν, όχι αδιαμαρτύρητα, αλλά ούτε και υβριστικά, πως οι καιροί απαιτούν υγιέστερη λειτουργία και αρτιότερη εκπαίδευση των παιδιών που τα όνειρά τους συμπορεύονται με τον ΑΡΗ και ασφαλώς μεγάλες θυσίες από όλους μας για το καλό του ΑΡΗ».