Καλλιμάνης: «Να δούμε τον ΑΟ Υπάτου σε επαγγελματική κατηγορία!»

Είναι κάποια σωματεία που πρέπει να θεωρούνται εξαιρετικά τυχερά.

Ένα… τυχερό σωματείο πρέπει να θεωρείται αυτό που έχει ανθρώπους να το “υπηρετούν” με όλο τους το είναι, το αγαπούν και ζουν γι’ αυτό.

Μια τέτοια ομάδα λοιπόν είναι και ο ΑΟ Υπάτου που έχει τον Δημήτρη Καλλιμάνη στη θέση του Γενικού Αρχηγού. 

Ο κ. Καλλιμάνης έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο για το Ύπατο… Το έχει δει από μικρό μπουμπούκι στα τοπικά της Βοιωτίας, να ανθίζει και να μεγαλώνει.

Πολλοί πιστεύουν πώς δεν θα αργήσει η στιγμή που ο ΑΟ Υπάτου θα δρέψει τους καρπούς των κόπων όλων όσων έχουν βοηθήσει να φτάσει σιγά – σιγά, στη διεκδίκηση της ανόδου στην επαγγελματική κατηγορία.

Ο… στρατιώτης του συλλόγου λοιπόν, μίλησε στη Mikriliga.com για τη δύσκολη φετινή χρονιά, τους στόχους αλλά και την εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ.

-Βρίσκεστε στην ομάδα του Υπάτου εδώ και καιρό, πιστός “στρατιώτης” του και φυσικά η αγάπη σας για το σύλλογο είναι τεράστια.

Πού θα θέλατε να δείτε το σωματείο μέσα στα επόμενα χρόνια;

“Κατ΄αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία στο μέσο σας και εύχομαι σε όλη την αθλητική και ποδοσφαιρική κοινότητα, για τη νέα χρονιά, άπλετη υγεία και γρήγορα να επιστρέψουμε στα γήπεδα. Αυτό που θέλουμε και ευχόμαστε, όχι μόνο εγώ, αλλά τόσο η Διοίκηση όσο και οι φίλαθλοι και οι φίλοι της ομάδας είναι να δούμε τον ΑΟ Υπάτου να παίξει σε επαγγελματική κατηγορία.

Μπορείτε να μου πείτε βέβαια ότι είναι πολύ φιλόδοξο για μία ομάδα ενός μικρού χωριού της Βοιωτίας να έχει τέτοιες βλέψεις, πλην όμως έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με την ομάδα ότι έχουμε την όρεξη, τη ψυχική δύναμη αλλά και την υπομονή για να το πετύχουμε. Τουλάχιστον θα το προσπαθήσουμε.”

-Πόσο πιστεύετε θα επηρεάσει τη δική σας ομάδα αυτή η τόσο μεγάλη διακοπή;

“Είναι σίγουρο ότι η διακοπή αυτή θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα, παρότι το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές μας κάνουν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε η ομάδα να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση είτε με καθημερινές ατομικές προπονήσεις είτε με ομαδικές εβδομαδιαίες προπονήσεις μέσω ηλεκτρονικών μέσων, αυτό όμως δεν αρκεί.

Το πρόβλημα βέβαια δεν το έχουμε μόνο εμείς αλλά το σύνολο των ομάδων, επομένως όταν γυρίσουμε στα γήπεδα όλοι θα είμαστε υπό κοινό παρανομαστή και βέβαια με μεγάλο άγχος για πιθανούς τραυματισμούς λόγω της αποχής. Άλλο πράγμα η ατομική προπόνηση και άλλο πράγμα η οργανωμένη προπόνηση στο γήπεδο.”

-Θεωρείτε πώς το Ύπατο θα καταφέρει φέτος, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, αν τελικά διεξαχθεί πρωτάθλημα, να κάνει το κάτι παραπάνω και του χρόνου να αγωνιστεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα;

“Δεν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα διότι αλλιώς τα σχεδιάζαμε πριν ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και αλλιώς μας ήλθαν. Οι τραυματισμοί βασικών παιχτών στο στάδιο της προετοιμασίας και η απουσία τους στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, έπαιξαν σημαντικό ρόλο με αποτέλεσμα να χάσουμε πολύτιμους βαθμούς και να έχουμε μία διαφορά 4 βαθμών από την κορυφή.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι, αν με το καλό ξεκινήσουμε, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τη διαφορά και να πρωταγωνιστήσουμε στον όμιλο μας.”

-Η ομάδα κατάφερε πρόσφατα να μπει και στο Μητρώο της ΓΓΑ και όπως ανακοίνωσε το σωματείο, οφείλεται σε εσάς κυρίως. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

“Σίγουρα αισθάνομαι χαρούμενος διότι προσέφερα κάτι σημαντικό και ουσιαστικό στην ομάδα, πλην όμως για να επιτευχθεί το κάθε τι, αυτό γίνεται από συλλογική προσπάθεια αρκετών ανθρώπων και κυρίως από τη καθημερινή και ουσιαστική ενασχόληση της Διοίκησης.

Κλείνοντας, εύχομαι και πάλι γρήγορα να επιστρέψουμε στα γήπεδα και να νιώσουμε τη χαρά που προσφέρει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα.”

The post Καλλιμάνης: «Να δούμε τον ΑΟ Υπάτου σε επαγγελματική κατηγορία!» appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com