Καρέρα: «Ρεαλιστικός στόχος το Κύπελλο και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται»

Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα για τους πρώτους του μήνες στην ΑΕΚ, για το ελληνικό πρωτάθλημα και τους στόχους ως το τέλος της σεζόν.

Ο Καρέρα μίλησε στο tuttojuve.com όπου ρωτήθηκε για το Νάπολι – Γιουβέντους, ωστόσο αναφέρθηκε φυσικά και στην παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ, τονίζοντας πως προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του σε μια ομάδα που είναι ακόμα «υπό κατασκευή», ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι η Ένωση να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει το Κύπελλο.

«Οι πρώτοι μήνες στην Αθήνα πάνε καλά. Προσπαθώ να φέρω τη φιλοσοφία του παιχνιδιού σε μία ομάδα που ακόμα είναι υπό… κατασκευή. Εχουμε έναν σαφή στόχο: να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάτι. Τα αποτελέσματα είναι θετικά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι παίζουμε κάθε τρεις ημέρες. Είναι πάντα δύσκολο να βρούμε τη σωματική και την πνευματική ενέργεια όταν υπάρχει κούραση. Αλλά οι παίκτες μου κάνουν καλά πράγματα», υπογράμμισε ο Καρέρα.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τη διαφορετική πραγματικότητα από το ιταλικό, ανέφερε: «Είναι ένα πρωτάθλημα με τις δυσκολίες του. Εύκολα δεν είναι πουθενά. Υπάρχουν ισχυρές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, που είναι πρωτοπόρος και ο ΠΑΟΚ που ακολουθεί αμέσως μετά. Υπάρχει και ο Παναθηναϊκός. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν παιχνίδια που θεωρούνται από την αρχή ως δεδομένο ότι θα τα κερδίσεις. Υπάρχει μεγάλη ένταση στα παιχνίδια».

Για το περιβάλλον και τον κόσμο στην Ελλάδα: «Οι οπαδοί είναι πολύ θερμοί. Ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια».

Για τους στόχους μέσα στη σεζόν: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και στη χειρότερη να παίξουμε στο Europa League. Το Κύπελλο θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστικός στόχος».

Πηγή: gazzetta.gr